Domov Življenjski Stil Trik: Tako koristno lahko porabite ostanke mila

Trik: Tako koristno lahko porabite ostanke mila

Ste vedeli, da lahko ostanke trdega mila zelo koristno uporabite? Nikar jih ne zavrzite, raje preberite nasvete iz prispevka, navdušeni boste!

Zelo koristno lahko uporabite tudi ostanke trdega mila. Nikar jih ne zavrzite, v teh časih, ko je varčevanje še kako potrebno, vam lahko pridejo zelo prav.

Ostanke trdega mila zbirate lahko kar v kopalnici. Imate jih lahko v stekleni posodici, okrasnemu lončku. Že med zbiranjem bodo prijetno dišala in tako odišavila vaš prostor. Kasneje, ko se jih bo dovolj nabralo, pa jih boste še koristno uporabili.

Naredite novo trdo milo za roke in telo

Delanje trdega mila je sicer nekoliko težji proces, a s tem nasvetom bo tudi to opravilo bolj enostavno. Potrebujete dve skodelici narezanih ostankov trdega mila. Te dajte v posodo in jih prekrijte z vodo. Pustite stati 24 ur, občasno pomešajte. Po tem času postavite posodo na štedilnik, da zavre, nato odstavite in dodajte po eno žličko rastlinskega olja na vsako skodelico te tekočine, ki ste jo dobili s segrevanjem. Dobro premešajte in tekoče milo vlijte v modelčke, uporabite lahko tudi prerezan tetrapak od soka ali mleka. Nato počakajte, da se dobro strdi na sobni temperaturi. To lahko traja dva tedna. nato trdo milo narežite na manjše kose in uporabljajte.

Naredite lahko tekoče milo

Iz ostankov trdega mila lahko zelo enostavno naredite tudi tekoče milo za roke. Ostanke mila zmešajte z glicerinom in vse skupaj stopite v mikrovalovni pečici. Pustite, da se ohladi in nalijte v stekleničke.

Zelo koristno lahko porabite ostanke trdega mila. (foto: Shutterstock)

Naredite prašek za perilo

Potrebujete  skodelico in pol ostankov trdega mila, pralne sode (natrijev karbonat) in boraks.

Ostanke trdega mila naribajte. Nato zmešajte tri skodelice pralne sode in tri skodelice boraksa. Dodajte tej zmesi še naribano trdo milo. Dobro premešajte in prašek za perilo je narejen! Tega lahko hranite v steklenem kozarcu s pokrovom. Da bo perilo še lepše dišalo, mu lahko dodate tudi nekaj kapljic eteričnega olja.

Foto: Shutterstock