Kontaktirajte nas

Glasba

Skupina Objem: “Skrivnost je ljubezen do glasbe!” INTERVJU

Objavljeno

V redu

Skupina Objem so ena redkih glasbenih skupin pri nas, ki se lahko pohvalijo s tridesetletnico svojega obstoja. Prav letos bi v ta namen pripravili tudi večji dvoranski koncert, pa so načrti zaradi novega koronavirusa padli v vodo.

S članom skupine Objem Tugomirjem Androjo smo se pogovarjali o uspehih, načrtih, spremembah … o vsem!

Kdo so člani skupine Objem?

Trenutno sem zaradi težkih razmer za glasbenike osnovno zasedbo Skupine Objem zmanjšal na 3 člane. Tugomir Androja (električna , akustična kitara, cajon, vokal, vodja skupine), Milan Popović (bas kitara, kontrabas, vokal) in Robi Kerin (klaviature, harmonika, vokal). Robi  se je lansko leto pridružil skupini, sodelovala sva že prej v srednje šolskem bendu.

V kolikor se bo situacija na trgu izboljšala,  bom rade volje zasedbo ponovno razširil. Povabil bom   kakega izmed bivših članov skupine s katerimi smo ostali pravi prijatelji in se večkrat srečamo na kavici, oziroma mi priskočijo na pomoč pri snemanju skladb v snemalnem studiu.

30 let delovanja je zelo dolga doba. Kako se vam je uspelo toliko časa ohraniti na slovenski glasbeni sceni?

Gre za izredno veliko ljubezen do glasbe na račun katere se je potrebno odreči mnogim hobijem in se prilagoditi kolektivu  glasbene skupine. Poleg tega morajo imeti tudi naše partnerke veliko razumevanje in tolerance. Seveda  takoj za tem pa je pomembno tudi to, da smo člani skupine  tudi v privatnem življenju prijatelji, vendar  ne izkoriščamo prijateljstva, ko gre za resno delo.

V slogi je moč.

Na začetku ste igrali stari rock, kasneje pa ste zajadrali v plesno glasbo. Zakaj takšen preobrat?

V bistvu smo na začetku pričeli igrati za svojo dušo in smo zabavali sovrstnike po raznih mladinskih klubih. Kasneje, ko smo spoznali, da bo glasba postala del našega življenja in v kolikor smo hoteli nastopati na bolj eminentnih  prireditvah smo morali prisluhniti publiki in se prilagoditi naročnikom.

V tistem času so Hoteli Otočec gradili krasno plesno Restavracijo Tango. Ponosni smo, da nam je uspelo postati plesni hišni band hotelov Otočec, kljub močni  konkurenci. Skupaj s hoteli Otočec in Plesno šolo Boris Vovk smo gradili na dobri ponudbi kulinarike, glasbe in plesa  tako da  je na Otočcu postopoma nastal pravi plesni center Dolenjske. 

  

Koliko albumov ste izdali? Posneli ste tudi dve plesni zgoščenki – zakaj sta ti dve posebni?

Izdali smo devet glasbenih albumov. Sedaj pripravljamo desetega, na katerem  bomo obdelali slovensko ljudsko blago – lepše ljudske pesmi z novimi aranžmaji na Objemovski način.

Nekaj prijetnih pesmi lahko poslušate na našem YouTube kanalu: Pastirče mlado, Kje so tiste stezice, Kje so moje rožice itd.

Plesni zgoščenki sta posebni s tega vidika, da smo mnogo lepih znanih slovenskih pesmi obdelali v pravih plesnih ritmih tako, da so skladbe primerne za  rekreativne, kakor  tudi za profesionalne plesalce. Poleg tega pa zvenijo pesmi v teh ritmih prav prijetno in so zanimive tudi za tiste, ki radi samo poslušajo dobro plesno glasbo.

Seveda prav posebno priznanje pa nam je to, da je Plesna zveza Slovenije prav nam zaupala snemanje dveh plesnih zgoščenk pod njihovim okriljem in jih certificirala s svojimi logotipi.

Menite, da ste vsa ta leta uspešni tudi zato, ker ste se znali prilagoditi poslušalcem in si razširiti krog oboževalcev?

Ja v bistvu vsa leta program prilagajamo željam naročnikov, kateri seveda to cenijo in nas ponovno vabijo k sodelovanju. Ta ko je postal naš  glasbeni program izredno širok in pester, žal pa zaradi tega nismo razvili nekega prepoznavnega glasbenega sloga h kateremu strmi večina glasbenih skupin.

Ravno letos bi praznovali 30 let delovanja. Kakšni so bili načrti? Je vse padlo v vodo? Imate še vedno načrte, povezane s 30-letnico, ki jih boste izvedli kasneje?

Ob 30 letnici  je bil predviden večji dvoranski  koncert z podporo snemalne ekipe, ki bi koncert posnela za TV postaje. Da bi koncert izpeljali na nivoju smo pridobili tudi nekaj sponzorjev.

Zadeva je padla v vodo in trenutno ne razmišljamo, da bi koncert prestavili na kasneje, saj koncerti z raznimi korona omejitvami izpadajo zelo mizerno. 

Kako se soočate s prepovedmi zaradi koronavirusa? Kako se poskušate znajti?

Dejansko smo glasbeniki eni izmed tistih panog, ki nas je Korona najbolj povozila,  država pa na nas čisto pozabila. Živimo pa od dobre volje in nekaj  prihrankov.

Kakšni so vaši načrti za naprej?

Glede na to, da sem optimist verjamem reku: »Za dežjem vedno posije sonce«

V korona času se pogosto dobivamo v mojem glasbenem studiu kjer snemamo 10 glasbeni album in čakamo na boljše čase, ko bomo lahko spet ponovno v živo zabavali in razveseljevali naše naročnike.

Foto: arhiv skupine Objem

PREBERITE ŠE:

Sasha Raven, glasbenik, ki piše ponoči INTERVJU

Sebastian: »Danes se trudim, da živim življenje« INTERVJU

Darja Gajšek: “V pesem sva vpletla najino poroko in pokazala najino hčer” INTERVJU

Yugo Nostalgica: Večkrat si zaželimo, da bi se vrnili v Jugo ‘jeans generacijo’ INTERVJU

Samantha Maya: »Ko sem prvič stopila na oder, sem stopila iz cone udobja« INTERVJU

Lombardo: “Igrali smo v izložbi” INTERVJU

Natalija Kolšek: »Mi planiramo, življenje splanira« INTERVJU

Glasba

Nenadne smrti umrl član skupine Depeche Mode

Objavljeno

V redu

Avtor

V 61. letu starosti je umrl član priljubljene angleške skupine.

Andrew Fletcher je bil klaviaturist priljubljene skupine Depeche Mode. Novico o njegovi smrti so ostali člani delili preko Twitterja. Zapisali so, da so šokirani nad njegovo nenadno smrtjo, vzroka še ne poznajo.

»Šokirani smo in zelo žalostni, ker nas je prezgodaj zapustil naš dragi prijatelj, član skupine in družinski član, Andy Fletch Fletcher. Imel je zares zlato srce in je vedno nudil oporo, ko si potreboval pomoč, pogovor, smeh ali pa hladno pivo,« so tvitnili.

Skupina je leta 2017 nastopila tudi v ljubljanskih Stožicah. Delovati so pričeli v začetku 80. let prejšnjega stoletja, prodali pa več kot sto milijonov albumov. Leta 2020 so bili sprejeti v rokersko alejo slavnih. Njihov zadnji album Spirit je nastal pred petimi leti.

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Kostariški glasbenik Rj Chambers nam predstavlja svoj single “Mysterious”

Objavljeno

V redu

Avtor

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo Rj Chambersa – mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

Roshawn Jones Chambers, znan kot Rj Chambers, je kostariški umetnik, pevec in pisec besedil, skladatelj, koproducent ter igralec in nekdanji model. Poje v angleščini in španščini. Na njegovem istoimenskem albumu je predstavljenih pet strastnih pesmi, kar kaže, da je Rj Chambers človek, ki ustvarja glasbo iz srca za srce.

Rj Chambers

Raztegne krila in uspešno vmeša sodobnejši latinskoameriški pridih v material, pri tem pa nikoli ne žrtvuje čustev. Ni le še en reggaetonski izvajalec, ki bi bil kot piškot; zdi se, da je bolj spreten, uglajen in jasnejši glede svoje ustvarjalne vizije in potenciala.

Rj Chambers izžareva karizmo in vas pritegne s svojim svilnato gladkim glasom in ritmi. V pesmi je čutiti nežno ranljivost, ki pa se nikoli ne preda saharinu. Glas Rj Chambersa nas popelje nazaj v čas, ko je bila glasba malo bolj resnična, iskrena in prava.

Rj Chambers – Mysterious

Rj Chambersa lahko spremljate tudi na Instagramu in sicer na njegovem profilu @iamrjcbway

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Udarna mednarodna glasbena zasedba The Parlophonics nam predstavlja svoj novi single “These Days”

Objavljeno

V redu

Avtor

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kake mednarodne glasbenike, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.


Tokrat vam predstavljamo The Parlophonics, alternativno rock skupino, ki ustvarja odličen Power pop/rock, čeprav člani zasedbe še nikoli niso sodelovali skupaj v “skupnem prostoru”. Skupina se dejansko še nikoli ni sestala v živo.


Če kaj, je razdalja med člani zasedbe le še povečala originalnost zvoka skupine, ki temelji na klasičnem britanskem popu in rocku iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja.

Člani skupine, ki so hkrati tudi avtorji pesmi Robert Horvath (kitare, bas), Fernando Perdomo (kitare, bobni) in Hugh Macdonald (vodilni glas, klaviature) so leta 2021 izdali svoj prvenec A Day in The Life. Gre za čudovit nabor melodičnih izvirnih skladb, ki so ga med pandemsko zaporo posneli na daljavo, tako da so si prek spleta pošiljali datoteke.

Roberta Horvatha je osamljenost v času pandemije navdihnila, da je posnel in končno objavil nekaj pesmi, ki jih je pisal vse življenje. Za projekt je angažiral Fernanda Perdoma (kitarista skupine “Echo in the CanyonJakoba Dylana) in Hugha Macdonalda (Fairhazel) in trije glasbeniki so na daljavo razvili kemijo, ki osvetli vse, kar igrajo.

Skupino so primerjali z Beatli, Oasis in Paulom Wellerjem, vendar pa je v resnici preveč edinstvena, da bi jo lahko opisali s tako preprostimi besedami.

Prvenec skupine The Parlophonics, album A Day in the Life, je bil 20. avgusta 2021 v digitalni obliki izdan na Apple Music, Spotify in Google Play. Fizične izdaje so na voljo od 20. novembra 2021, ravno pravočasno za praznično sezono in za tiste, ki želijo zgoščenko dodati v svojo zbirko. Album je k tej mednarodni skupini pritegnil svetovno občinstvo in to zasluženo. Ljubitelji izvrstno napisanega pop/rocka morajo takoj odkriti skupino The Parlophonics. Tega še ne veste, vendar bodo fantje zagotovo vaša nova najljubša skupina.

Opis ni na voljo

The Parlophonics lahko spremljate tudi na družbenih omrežjih:
Facebook: https://www.facebook.com/Parlophonics
https://www.instagram.com/parlophonics/
https://twitter.com/parlophonics

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals