Connect with us

Glasba

Skupina Objem: “Skrivnost je ljubezen do glasbe!” INTERVJU

Objavljeno

on

<div id="midasWidget__r92"></div>

Skupina Objem so ena redkih glasbenih skupin pri nas, ki se lahko pohvalijo s tridesetletnico svojega obstoja. Prav letos bi v ta namen pripravili tudi večji dvoranski koncert, pa so načrti zaradi novega koronavirusa padli v vodo.

S članom skupine Objem Tugomirjem Androjo smo se pogovarjali o uspehih, načrtih, spremembah … o vsem!

Kdo so člani skupine Objem?

Trenutno sem zaradi težkih razmer za glasbenike osnovno zasedbo Skupine Objem zmanjšal na 3 člane. Tugomir Androja (električna , akustična kitara, cajon, vokal, vodja skupine), Milan Popović (bas kitara, kontrabas, vokal) in Robi Kerin (klaviature, harmonika, vokal). Robi  se je lansko leto pridružil skupini, sodelovala sva že prej v srednje šolskem bendu.

V kolikor se bo situacija na trgu izboljšala,  bom rade volje zasedbo ponovno razširil. Povabil bom   kakega izmed bivših članov skupine s katerimi smo ostali pravi prijatelji in se večkrat srečamo na kavici, oziroma mi priskočijo na pomoč pri snemanju skladb v snemalnem studiu.

30 let delovanja je zelo dolga doba. Kako se vam je uspelo toliko časa ohraniti na slovenski glasbeni sceni?

Gre za izredno veliko ljubezen do glasbe na račun katere se je potrebno odreči mnogim hobijem in se prilagoditi kolektivu  glasbene skupine. Poleg tega morajo imeti tudi naše partnerke veliko razumevanje in tolerance. Seveda  takoj za tem pa je pomembno tudi to, da smo člani skupine  tudi v privatnem življenju prijatelji, vendar  ne izkoriščamo prijateljstva, ko gre za resno delo.

V slogi je moč.

Na začetku ste igrali stari rock, kasneje pa ste zajadrali v plesno glasbo. Zakaj takšen preobrat?

V bistvu smo na začetku pričeli igrati za svojo dušo in smo zabavali sovrstnike po raznih mladinskih klubih. Kasneje, ko smo spoznali, da bo glasba postala del našega življenja in v kolikor smo hoteli nastopati na bolj eminentnih  prireditvah smo morali prisluhniti publiki in se prilagoditi naročnikom.

V tistem času so Hoteli Otočec gradili krasno plesno Restavracijo Tango. Ponosni smo, da nam je uspelo postati plesni hišni band hotelov Otočec, kljub močni  konkurenci. Skupaj s hoteli Otočec in Plesno šolo Boris Vovk smo gradili na dobri ponudbi kulinarike, glasbe in plesa  tako da  je na Otočcu postopoma nastal pravi plesni center Dolenjske. 

  

Koliko albumov ste izdali? Posneli ste tudi dve plesni zgoščenki – zakaj sta ti dve posebni?

Izdali smo devet glasbenih albumov. Sedaj pripravljamo desetega, na katerem  bomo obdelali slovensko ljudsko blago – lepše ljudske pesmi z novimi aranžmaji na Objemovski način.

Nekaj prijetnih pesmi lahko poslušate na našem YouTube kanalu: Pastirče mlado, Kje so tiste stezice, Kje so moje rožice itd.

Plesni zgoščenki sta posebni s tega vidika, da smo mnogo lepih znanih slovenskih pesmi obdelali v pravih plesnih ritmih tako, da so skladbe primerne za  rekreativne, kakor  tudi za profesionalne plesalce. Poleg tega pa zvenijo pesmi v teh ritmih prav prijetno in so zanimive tudi za tiste, ki radi samo poslušajo dobro plesno glasbo.

Seveda prav posebno priznanje pa nam je to, da je Plesna zveza Slovenije prav nam zaupala snemanje dveh plesnih zgoščenk pod njihovim okriljem in jih certificirala s svojimi logotipi.

Menite, da ste vsa ta leta uspešni tudi zato, ker ste se znali prilagoditi poslušalcem in si razširiti krog oboževalcev?

Ja v bistvu vsa leta program prilagajamo željam naročnikov, kateri seveda to cenijo in nas ponovno vabijo k sodelovanju. Ta ko je postal naš  glasbeni program izredno širok in pester, žal pa zaradi tega nismo razvili nekega prepoznavnega glasbenega sloga h kateremu strmi večina glasbenih skupin.

Ravno letos bi praznovali 30 let delovanja. Kakšni so bili načrti? Je vse padlo v vodo? Imate še vedno načrte, povezane s 30-letnico, ki jih boste izvedli kasneje?

Ob 30 letnici  je bil predviden večji dvoranski  koncert z podporo snemalne ekipe, ki bi koncert posnela za TV postaje. Da bi koncert izpeljali na nivoju smo pridobili tudi nekaj sponzorjev.

Zadeva je padla v vodo in trenutno ne razmišljamo, da bi koncert prestavili na kasneje, saj koncerti z raznimi korona omejitvami izpadajo zelo mizerno. 

Kako se soočate s prepovedmi zaradi koronavirusa? Kako se poskušate znajti?

Dejansko smo glasbeniki eni izmed tistih panog, ki nas je Korona najbolj povozila,  država pa na nas čisto pozabila. Živimo pa od dobre volje in nekaj  prihrankov.

Kakšni so vaši načrti za naprej?

Glede na to, da sem optimist verjamem reku: »Za dežjem vedno posije sonce«

V korona času se pogosto dobivamo v mojem glasbenem studiu kjer snemamo 10 glasbeni album in čakamo na boljše čase, ko bomo lahko spet ponovno v živo zabavali in razveseljevali naše naročnike.

Foto: arhiv skupine Objem

PREBERITE ŠE:

Sasha Raven, glasbenik, ki piše ponoči INTERVJU

Sebastian: »Danes se trudim, da živim življenje« INTERVJU

Darja Gajšek: “V pesem sva vpletla najino poroko in pokazala najino hčer” INTERVJU

Yugo Nostalgica: Večkrat si zaželimo, da bi se vrnili v Jugo ‘jeans generacijo’ INTERVJU

Samantha Maya: »Ko sem prvič stopila na oder, sem stopila iz cone udobja« INTERVJU

Lombardo: “Igrali smo v izložbi” INTERVJU

Natalija Kolšek: »Mi planiramo, življenje splanira« INTERVJU

<div id="midasWidget__r92"></div>

Glasba

Novi zvoki BQL: ‘Zate Vse’ razkriva svežo poglavje v njihovi ustvarjalni poti!

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>


BQL Rok & Budale so nazaj z novo glasbeno avanturo. Zasedba se je preoblikovala, zdaj s Rokom v vlogi karizmatičnega frontmana in Anejem kot kreativnim ustvarjalcem. Skupaj predstavljata svež pristop k ustvarjanju glasbe pod okriljem BQL.

Rok Piletič, prevzemajoč vloge tekstopisca in frontmana, odkriva čarovnijo ustvarjanja besedil in glasbe. Pesem “Zate vse” predstavlja posebno poglavje, saj označuje nov korak v zvočni evoluciji BQL. Rok je pripravljen prevzeti vodstvo na odru, medtem ko ostaja Anej nepogrešljiv del ustvarjalnega dueta BQL.

Videospot za pesem prinaša posebno presenečenje – originalni DeLorean iz filma “Back to the Future” dodaja čaroben in nostalgičen pridih. NEO VISUALS, odgovorni za vizualno podobo BQL uspešnic, tudi tokrat ustvarja prepoznavno podobo za “Zate vse“.

Foto: NeoVisuals

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

Glasba

Nenadne smrti umrl član skupine Depeche Mode

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>

V 61. letu starosti je umrl član priljubljene angleške skupine.

Andrew Fletcher je bil klaviaturist priljubljene skupine Depeche Mode. Novico o njegovi smrti so ostali člani delili preko Twitterja. Zapisali so, da so šokirani nad njegovo nenadno smrtjo, vzroka še ne poznajo.

»Šokirani smo in zelo žalostni, ker nas je prezgodaj zapustil naš dragi prijatelj, član skupine in družinski član, Andy Fletch Fletcher. Imel je zares zlato srce in je vedno nudil oporo, ko si potreboval pomoč, pogovor, smeh ali pa hladno pivo,« so tvitnili.

Skupina je leta 2017 nastopila tudi v ljubljanskih Stožicah. Delovati so pričeli v začetku 80. let prejšnjega stoletja, prodali pa več kot sto milijonov albumov. Leta 2020 so bili sprejeti v rokersko alejo slavnih. Njihov zadnji album Spirit je nastal pred petimi leti.

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

Glasba

Kostariški glasbenik Rj Chambers nam predstavlja svoj single “Mysterious”

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo Rj Chambersa – mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

Roshawn Jones Chambers, znan kot Rj Chambers, je kostariški umetnik, pevec in pisec besedil, skladatelj, koproducent ter igralec in nekdanji model. Poje v angleščini in španščini. Na njegovem istoimenskem albumu je predstavljenih pet strastnih pesmi, kar kaže, da je Rj Chambers človek, ki ustvarja glasbo iz srca za srce.

Rj Chambers

Raztegne krila in uspešno vmeša sodobnejši latinskoameriški pridih v material, pri tem pa nikoli ne žrtvuje čustev. Ni le še en reggaetonski izvajalec, ki bi bil kot piškot; zdi se, da je bolj spreten, uglajen in jasnejši glede svoje ustvarjalne vizije in potenciala.

Rj Chambers izžareva karizmo in vas pritegne s svojim svilnato gladkim glasom in ritmi. V pesmi je čutiti nežno ranljivost, ki pa se nikoli ne preda saharinu. Glas Rj Chambersa nas popelje nazaj v čas, ko je bila glasba malo bolj resnična, iskrena in prava.

Rj Chambers – Mysterious

Rj Chambersa lahko spremljate tudi na Instagramu in sicer na njegovem profilu @iamrjcbway

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

 

 

POGLEJTE SI NOVO PESEM SLOVENSKEGA GLASBENIKA

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals