Skupina Objem: “Skrivnost je ljubezen do glasbe!” INTERVJU

Skupina Objem so ena redkih glasbenih skupin pri nas, ki se lahko pohvalijo s tridesetletnico svojega obstoja. Prav letos bi v ta namen pripravili tudi večji dvoranski koncert, pa so načrti zaradi novega koronavirusa padli v vodo.

S članom skupine Objem Tugomirjem Androjo smo se pogovarjali o uspehih, načrtih, spremembah … o vsem!

Kdo so člani skupine Objem?

Trenutno sem zaradi težkih razmer za glasbenike osnovno zasedbo Skupine Objem zmanjšal na 3 člane. Tugomir Androja (električna , akustična kitara, cajon, vokal, vodja skupine), Milan Popović (bas kitara, kontrabas, vokal) in Robi Kerin (klaviature, harmonika, vokal). Robi  se je lansko leto pridružil skupini, sodelovala sva že prej v srednje šolskem bendu.

V kolikor se bo situacija na trgu izboljšala,  bom rade volje zasedbo ponovno razširil. Povabil bom   kakega izmed bivših članov skupine s katerimi smo ostali pravi prijatelji in se večkrat srečamo na kavici, oziroma mi priskočijo na pomoč pri snemanju skladb v snemalnem studiu.

30 let delovanja je zelo dolga doba. Kako se vam je uspelo toliko časa ohraniti na slovenski glasbeni sceni?

Gre za izredno veliko ljubezen do glasbe na račun katere se je potrebno odreči mnogim hobijem in se prilagoditi kolektivu  glasbene skupine. Poleg tega morajo imeti tudi naše partnerke veliko razumevanje in tolerance. Seveda  takoj za tem pa je pomembno tudi to, da smo člani skupine  tudi v privatnem življenju prijatelji, vendar  ne izkoriščamo prijateljstva, ko gre za resno delo.

V slogi je moč.

Na začetku ste igrali stari rock, kasneje pa ste zajadrali v plesno glasbo. Zakaj takšen preobrat?

V bistvu smo na začetku pričeli igrati za svojo dušo in smo zabavali sovrstnike po raznih mladinskih klubih. Kasneje, ko smo spoznali, da bo glasba postala del našega življenja in v kolikor smo hoteli nastopati na bolj eminentnih  prireditvah smo morali prisluhniti publiki in se prilagoditi naročnikom.

V tistem času so Hoteli Otočec gradili krasno plesno Restavracijo Tango. Ponosni smo, da nam je uspelo postati plesni hišni band hotelov Otočec, kljub močni  konkurenci. Skupaj s hoteli Otočec in Plesno šolo Boris Vovk smo gradili na dobri ponudbi kulinarike, glasbe in plesa  tako da  je na Otočcu postopoma nastal pravi plesni center Dolenjske. 

  

Koliko albumov ste izdali? Posneli ste tudi dve plesni zgoščenki – zakaj sta ti dve posebni?

Izdali smo devet glasbenih albumov. Sedaj pripravljamo desetega, na katerem  bomo obdelali slovensko ljudsko blago – lepše ljudske pesmi z novimi aranžmaji na Objemovski način.

Nekaj prijetnih pesmi lahko poslušate na našem YouTube kanalu: Pastirče mlado, Kje so tiste stezice, Kje so moje rožice itd.

Plesni zgoščenki sta posebni s tega vidika, da smo mnogo lepih znanih slovenskih pesmi obdelali v pravih plesnih ritmih tako, da so skladbe primerne za  rekreativne, kakor  tudi za profesionalne plesalce. Poleg tega pa zvenijo pesmi v teh ritmih prav prijetno in so zanimive tudi za tiste, ki radi samo poslušajo dobro plesno glasbo.

Seveda prav posebno priznanje pa nam je to, da je Plesna zveza Slovenije prav nam zaupala snemanje dveh plesnih zgoščenk pod njihovim okriljem in jih certificirala s svojimi logotipi.

Menite, da ste vsa ta leta uspešni tudi zato, ker ste se znali prilagoditi poslušalcem in si razširiti krog oboževalcev?

Ja v bistvu vsa leta program prilagajamo željam naročnikov, kateri seveda to cenijo in nas ponovno vabijo k sodelovanju. Ta ko je postal naš  glasbeni program izredno širok in pester, žal pa zaradi tega nismo razvili nekega prepoznavnega glasbenega sloga h kateremu strmi večina glasbenih skupin.

Ravno letos bi praznovali 30 let delovanja. Kakšni so bili načrti? Je vse padlo v vodo? Imate še vedno načrte, povezane s 30-letnico, ki jih boste izvedli kasneje?

Ob 30 letnici  je bil predviden večji dvoranski  koncert z podporo snemalne ekipe, ki bi koncert posnela za TV postaje. Da bi koncert izpeljali na nivoju smo pridobili tudi nekaj sponzorjev.

Zadeva je padla v vodo in trenutno ne razmišljamo, da bi koncert prestavili na kasneje, saj koncerti z raznimi korona omejitvami izpadajo zelo mizerno. 

Kako se soočate s prepovedmi zaradi koronavirusa? Kako se poskušate znajti?

Dejansko smo glasbeniki eni izmed tistih panog, ki nas je Korona najbolj povozila,  država pa na nas čisto pozabila. Živimo pa od dobre volje in nekaj  prihrankov.

Kakšni so vaši načrti za naprej?

Glede na to, da sem optimist verjamem reku: »Za dežjem vedno posije sonce«

V korona času se pogosto dobivamo v mojem glasbenem studiu kjer snemamo 10 glasbeni album in čakamo na boljše čase, ko bomo lahko spet ponovno v živo zabavali in razveseljevali naše naročnike.

Foto: arhiv skupine Objem

PREBERITE ŠE:

Sasha Raven, glasbenik, ki piše ponoči INTERVJU

Sebastian: »Danes se trudim, da živim življenje« INTERVJU

Darja Gajšek: “V pesem sva vpletla najino poroko in pokazala najino hčer” INTERVJU

Yugo Nostalgica: Večkrat si zaželimo, da bi se vrnili v Jugo ‘jeans generacijo’ INTERVJU

Samantha Maya: »Ko sem prvič stopila na oder, sem stopila iz cone udobja« INTERVJU

Lombardo: “Igrali smo v izložbi” INTERVJU

Natalija Kolšek: »Mi planiramo, življenje splanira« INTERVJU

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com