Domov Zabava Sanjska kmetica Nina po hudi poškodbi vstala kot Feniks iz pepela

Sanjska kmetica Nina po hudi poškodbi vstala kot Feniks iz pepela

Nina Radi je pred leti utrpela nekajmetrski padec, tekom katerega si je grdo raztrgala stopalo in večkrat zlomila petnico. Specialisti so ocenili, da se bo morala posloviti od teka, Nina pa je sklenila, da se ne bo predala.

Ste vedeli, da je Nina Radi v zasebnem življenju gorska in orientacijska tekačica? Pred leti bi se morala od ljubega športa posloviti, saj je se ji je pripetila zelo resna poškodba.

»Trenutek neprevidnosti in prišlo je do nekaj metrskega padca, pri katerem je vso silo padca in teže prevzelo moje desno stopalo. Diagnoza je vključevala obsežne raztrganine stopala ter večkraten zlom petnice. Bolečine so bile neznosne, še neznosnejše pa so bile besede specialistov, da sem s tekom za vedno končala. Okrevanje je bilo dolgo. Izjemno velike težave in bolečine sem imela že s samo hojo po ravnem, kaj šele da bi odšla na neraven gozdni teren. Besede, da se nikoli več ne bom vrnila na tekaške poti, mi niso šle iz glave in z njimi se nisem mogla sprijazniti. Ponavljala sem si, da je to samo težko obdobje in da se bom nekoč vrnila na tekmovanja. Prepričana sem bila, da to ne bo konec mojih tekaških doživetij,« je za 24ur.com pojasnila Nina in nadaljevala, da jo je življenje naučilo, da nikoli ne sme obupati in da mora vedno slediti svojemu srcu. Tako se je z močno voljo, postopnim povečevanjem obremenitve, vztrajnostjo in mnogimi dodatnimi treningi vendarle vrnila.

Vse to me je dobro leto dni po tej poškodbi pripeljalo do mojega najboljšega rezultata do sedaj. Izmed več kot 350 najboljših tekačev sveta sem v svoji kategoriji dosegla 9. mesto na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji. Moja noga ne bo nikoli več ista kot nekoč, a kjer je volja, tam je pot,« je zaključila Nina.

Foto: POP TV