Domov Življenjski Stil 5 stvari, ki vplivajo na vas, vaše življenje in vaše cilje

5 stvari, ki vplivajo na vas, vaše življenje in vaše cilje

Si želite narediti korenito spremembo v vašem življenju pa ne veste kako? Ne veste, katere so tiste stvari in navade, ki bi jih morali spremniti? Kje začeti?

Preden se lotite spreminjanja vaših navad, morate vedeti pet najpomembnejših stvari, ki vplivajo na vse nas:

1. Okolje

Okolje / Foto: SHUTTERSTOCK

Prispevajte k boljšem okolju. Majhen prispevek ne stane nič. Če vidite na sprehodu smeti, jih poberite in jih vržite v zabojnik. Če bi vsi naredili tako, bi imeli čistejšo naravo mar ne? Če bi vsi prispevali k temu, bi bila to velika in opazna razlika!

2. Dogodki

Dogodki / Foto: SHUTTERSTOCK

Pomislite na vsak pomembnejši dogodek lokalnega, državnega ali svetovnega pomena. Obstajajo tudi majhni dogodki in vsakodnevni dogodki, pa tudi družinski dogodki in prireditve v skupnosti. Dogodki vplivajo na vse nas – nekateri dogodki so majhni, ​​nekateri veliki, nekateri osebni, nekateri nacionalni, nekateri globalni.

3. Znanje

Znanje / Foto: SHUTTERSTOCK

Tukaj je dober stavek: nevednost ni sreča. Nevednost je tragedija. Nevednost ustvarja pomanjkanje. Nevednost ustvarja bolezen. Nevednost vam bo skrajšala življenje. Ne, nevednost ni sreča.

Nevednost prizadene vse nas, kar vemo ali ne vemo. Pomislimo zakaj?

4. Rezultati

Rezultati / Foto: SHUTTERSTOCK

Ne glede na to, ali gre za poslovne ali osebne rezultate, mi osebno smo tisti, ki vplivamo na rezultate. Razviti moramo disciplino in vztrajnost. Disciplina, ki se v prihodnosti ne bo razveljavila, bo privedla do slabih rezultatov. Dobro razvita disciplina nam prinaša dobre rezultate.

5. Naše sanje

Sanje / Foto: SHUTTERSTOCK

Sanje so odvisne le od našega razmišljanja. Koliko truda boste vložili v vaše sanje, pa je odvisno izključno od vas samih. Si želite nov avto? Poglejte širšo sliko. Kaj lahko naredite za to? Ne jamrajte, ozrite se in preverite vaše stanje. Pri tem, o čemur sanjate bodite realni in z s tem, da postanete aktivni – namesto, da samo sanjate, dosežite svoje cilje in uresničite sanje. Le z aktivnostjo bodo sanje postale realnost. Se sliši težko ali naporno? Kamen se z lahkoto kotali po pobočju gore navzdol, veliko težje pa ga je prinesti na vrh gore. Tako je z vsemi stvarmi v življenju – tudi z doseganjem vaših ciljev. Ni enostavno – zato uspe le peščici. Boste tudi vi med njimi?