Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

5 stvari, ki vplivajo na vas, vaše življenje in vaše cilje

Objavljeno

V redu

Si želite narediti korenito spremembo v vašem življenju pa ne veste kako? Ne veste, katere so tiste stvari in navade, ki bi jih morali spremniti? Kje začeti?

Preden se lotite spreminjanja vaših navad, morate vedeti pet najpomembnejših stvari, ki vplivajo na vse nas:

1. Okolje

Okolje / Foto: SHUTTERSTOCK

Prispevajte k boljšem okolju. Majhen prispevek ne stane nič. Če vidite na sprehodu smeti, jih poberite in jih vržite v zabojnik. Če bi vsi naredili tako, bi imeli čistejšo naravo mar ne? Če bi vsi prispevali k temu, bi bila to velika in opazna razlika!

2. Dogodki

Dogodki / Foto: SHUTTERSTOCK

Pomislite na vsak pomembnejši dogodek lokalnega, državnega ali svetovnega pomena. Obstajajo tudi majhni dogodki in vsakodnevni dogodki, pa tudi družinski dogodki in prireditve v skupnosti. Dogodki vplivajo na vse nas – nekateri dogodki so majhni, ​​nekateri veliki, nekateri osebni, nekateri nacionalni, nekateri globalni.

3. Znanje

Znanje / Foto: SHUTTERSTOCK

Tukaj je dober stavek: nevednost ni sreča. Nevednost je tragedija. Nevednost ustvarja pomanjkanje. Nevednost ustvarja bolezen. Nevednost vam bo skrajšala življenje. Ne, nevednost ni sreča.

Nevednost prizadene vse nas, kar vemo ali ne vemo. Pomislimo zakaj?

4. Rezultati

Rezultati / Foto: SHUTTERSTOCK

Ne glede na to, ali gre za poslovne ali osebne rezultate, mi osebno smo tisti, ki vplivamo na rezultate. Razviti moramo disciplino in vztrajnost. Disciplina, ki se v prihodnosti ne bo razveljavila, bo privedla do slabih rezultatov. Dobro razvita disciplina nam prinaša dobre rezultate.

5. Naše sanje

Sanje / Foto: SHUTTERSTOCK

Sanje so odvisne le od našega razmišljanja. Koliko truda boste vložili v vaše sanje, pa je odvisno izključno od vas samih. Si želite nov avto? Poglejte širšo sliko. Kaj lahko naredite za to? Ne jamrajte, ozrite se in preverite vaše stanje. Pri tem, o čemur sanjate bodite realni in z s tem, da postanete aktivni – namesto, da samo sanjate, dosežite svoje cilje in uresničite sanje. Le z aktivnostjo bodo sanje postale realnost. Se sliši težko ali naporno? Kamen se z lahkoto kotali po pobočju gore navzdol, veliko težje pa ga je prinesti na vrh gore. Tako je z vsemi stvarmi v življenju – tudi z doseganjem vaših ciljev. Ni enostavno – zato uspe le peščici. Boste tudi vi med njimi?

Življenjski Stil

Ta 3 astro znamenja brez slabe vesti varajo

Objavljeno

V redu

Avtor

Nekateri to naredijo težje, drugi pa lažje. Preberite, katera tri astro znamenja brez težav skočijo čez plot!

Astrologi svarijo ženske bred moškimi, ki so rojeni v teh treh nebesnih znakih. Ti naj bi varanje jemali kot nekaj vsakdanjega. Če torej iščete resno ljubezen, se jim raje ognite.

Kateri trije so?

Oven

Moški, rojeni v znamenju ovna, so po naravi lovci. Tudi kadar se zaljubijo, težko ostanejo zvesti, ves čas jih vleče k novi avanturi. Če jim pot prekriža ženska, ki je pripravljena na avanturo, se ne bodo branili.

Dvojčka

Dvojčki so znani po tem, da so dvolični. Ves čas potrebujejo tudi dokazovanje, da so veliki osvajalci in da se jim ženske ne morejo upreti. Tudi zato se pogosto zgodi, da flirtajo tudi, ko so v resni zvezi. Včasih le zato, da postane njihova partnerica ljubosumna.

Strelec

Moški, rojeni v znamenju strelca, so znani po tem, da ne ostanejo dolgo v zvezi. Ves čas potrebujejo flirtanje in osvajanje. Le redko se zgodi, da strelec ostane zvest eni in edini.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Slovenski vrtičkarji pridelke rešili s pomočjo sveč

Objavljeno

V redu

Avtor

To je uporaben trik, ki so se ga med aprilskim prihodom nizkih temperatur posluževali številni vrtičkarji.

Aprila nas je močno vznejevoljila vrnitev nizkih temperatur, ki so prizadele zlasti sadno drevje in vrtnine. Da bi preprečili pozebo, so se mnogi posluževali preventivnih ukrepov, vendar vsi žal niso obrodili sadov. Je pa vsekakor vredno omeniti trik za zaščito rastlin v rastlinjaku, saj so vrtičkarji z njim poželi daleč največji uspeh in odlično zaščitili vrtnine.

Ogrevanje rastlinjaka z nagrobnimi svečami

Ko se boste prihodnjič spraševali, kako vrtnine v rastlinjaku zaščititi pred nizkimi temperaturami, se spomnite na trik z nagrobnimi svečami, ki jih prižgete in čez noč namestite okoli rastlin. S tem boste dosegli, da se bo prostor segrel za kar nekaj stopinj nad ničlo, kar bo vrtnine obvarovalo pred pozebo. Da bo učinek še boljši, vrtnine prekrijte s kopreno.

Pozor! Ko nameščate sveče v rastlinjak, bodite pozorni na to, kam in kako jih boste postavili. Če bi se denimo sveča prevrnila na kopreno, lahko zlahka zanetite požar. Za varno namestitev tako poskrbite, da se bodo sveče nahajale na ravni podlagi, denimo na betonski ali kovinski plošči. Nekateri za varnost poskrbijo tudi tako, da sveče (eno ali več) postavijo v glineno ali odsluženo emajlirano posodo.

Foto: Pixabay

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

KOLUMNA: Zakaj folk misli, da lahko sika na druge

Objavljeno

V redu

Avtor

Nikoli ne bom razumela zakaj nekateri, zadnje čase se mi zdi, da večina, misli, da lahko komentira, daje pripombe, sika na vsakega, ki pride mimo. Kako so si to zamislili, da si pač lahko, kar dovolijo.

Grem iz trgovine s polnim vozičkom, ker bi rada nakup odpeljala v avto in tam v miru zložila in tudi zaradi teže, pa saj to nima veze, ker tip, ki vstopa v trgovino z dvignjenim glasom reče proti meni; a boš zmogla? Halo, kdo pa si ti, da me tako ogovarjaš, da spuščaš pripombe, da me tikaš? Sem ravno hotela odgovoriti ne in mu v roke poriniti voziček pa ga že ni bilo več.  Takih je vse več, vsak dan se kakšen najde. A mislijo, da so smešni al kaj, vsemogočni? Pred pošto me je nazadnje en nahrulil, da sem bila nekam dolgo not? Ne razumem. Tega res ne razumem, s kakšno pravico se vsak, ki mu je malo dolgčas al pa bi rad dobil svojih par sekund pozornosti obregne ob prvega, ki pride mimo. Kje je olika, osnova obnašanja, spoštovanja? In ne niso vedno le moški, tudi kakšna ženska me je nahrulila, če grem v trgovino? Ja, če čakam pred trgovino zaradi omejitve  števila oseb, verjetno grem v trgovino, na uro nisem prišla gledat. No in to ni bilo takole; a čakate za v trgovino? To je bilo; a boš šla not, v trgovino al kaj čakaš?

Kljub maski se vidi, da sem gospa v zrelih letih in takšno obnašanje je zame nedopustno pa me že mika, da bi kaj rekla, ampak kaj, kaj naj pa rečem, saj ne bi razumeli oziroma z ljudmi, ki nimajo osnov obnašanja verjetno ne bi prišla daleč. Ignoriram in si mislim svoje, se mi pa zdi to skrajno neprimerno in žaljivo. Kaj menite?

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Ja, žal je tovrstne komunikacije vse več. Vse več dvigovanja glasu in vse več tega, da si mnogi res dovolijo preveč, ko kar tako tikajo, po vaše sikajo, imajo pripombe, komentarje. Brez osnovnega  bontona, spoštljive komunikacije, brez dober dan in tako naprej.  Vse se da z dobro komunikacijo, vse se da, če se hoče, je pa res, da se zadnje čase prav ti, ki jih opisujete počutijo še pomembnejši, saj prav tako komunikacijo slišijo vsak dan s strani tistih, ki nas dnevno nagovarjajo, tudi v medijih, žal.   

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO