Domov Glasba Skupina Flirrt po dvajsetih letih napoveduje novo poglavje

Skupina Flirrt po dvajsetih letih napoveduje novo poglavje

“20 – letni flirt Romea in Julije” je napoved novega obdobja skupine Flirrt, ki bo kmalu praznovala četrt stoletja na sceni. Njihov največji hit pa je za okroglih 20 dobil novo podobo. Tokrat je producent Krešimir Tomec k sodelovanju povabil Marka Ramljaka, ki ga sicer poznamo kot del Gibonnijeve ekipe.

Po prvencu Frizerski salon (1997) in nasledniku Modroplavo (1998) je zasedba leta 2000 izdala tretji album Univerzum, ki jo je zavihtel v sam vrh popularnosti na domači pop sceni. Že Modroplavo je ponudil priljubljeni pesmi “Ko je ni” in “Njena balada”, potem pa je prišla uspešnica, ki so jo zdaj osvežili, s katero je študentski indie band postal vseslovenska pop atrakcija.

Flirrt so doslej izdali sedem albumov, a med njimi ni zbirke največjih hitov, s čimer nas bodo razveseliti ob praznovanju 25-letnice v letu 2022. Seveda si želijo tudi na oder in stika s publiko tako kot včasih in upajo, da se bodo okoliščine v katerih smo trenutno kmalu umirile, da bodo lahko kot nekdaj koncertirali in uživali.

Za novo verzijo velike uspešnice so posneli tudi prvi videospot, saj pesem “Romeo in Julija”v originalu ni imela video podobe.

Foto: Jaka Kniplič