Domov Življenjski Stil Kako imeti popolno jutro?

Kako imeti popolno jutro?

Zbudi se naravno, brez budilke!

Ko budilko uporabljate za prebujanje, vas pogosto prekine globok spanec, zaradi česar se lahko počutite razdraženi in omotični. Ko pa se zbudite naravno, pustite, da vaš dnevni ritem poteka normalno. Počutili se boste energično in pripravljeni osvojiti dan, ki je pred vami.

Privoščite si toplo kavo

Kofein ima v razumnih odmerkih več koristi za zdravje. Zmerni pivci kave (opredeljeni kot tri do štiri skodelice na dan) imajo ne le daljšo življenjsko dobo, tudi manj verjetno je, da bodo razvili bolezni, kot so diabetes tipa 2 in bolezni srca in ožilja.

Uživajte v kraljevskem zajtrku z veliko beljakovinami

Privoščite si obilen zajtrk / Foto: SHUTTERSTOCK

Verjetno ste že slišali nešteto ljudi, ki oglašujejo prednosti velikega, zdravega zajtrka. Raziskave so pokazale, da če jeste obilen zajtrk, ne morete imeti prekomerne telesne teže. Prav tako se lahko bolje osredotočite in izboljšate spomin.

Začnite z nečim, ki vsebuje veliko beljakovin in hranilnih snovi ter malo ogljikovih hidratov. Pomislite na beljakovinsko omleto z zelenjavo in sirom ali na sadni smoothie z rezino avokadovega toasta.

Poskusite jutro začeti tudi brez pametnih telefonov, “igrač”. Delujte povsem naravno. Dovolite si, da si vzemite čas in okušate kavo, vonj, ki vas bo prebudila in pripravila na nov dan. Če imate ogromno opravkov, si večer prej pripravite vse, da boste v jutranjih trenutkih imeli čas samo zase. 

Ne pozabite tudi, da vaja dela mojstra. Če boste vsako jutro imeli popolno jutro, bo le to postala rutina.