Domov Glasba Srbske pevke spektakularno v finale na Eurosongu

Srbske pevke spektakularno v finale na Eurosongu

Srbske pevke so več kot očitno navdušile z nastopom, na prvi pogled so tri lepotice iz zasedbe Hurricane spominjale na nastop Jennifer Lopez in Shakire na Super Bowlu, v tem smislu jim je konkurirala Albanka, ki je prav tako vstopila v sobotni finale. Srbija, se bo tako predstavila z moderno, plesno “Loco loco” tudi v finalu v soboto.

Poleg Srbije bodo v finalu iz drugega polfinala še Albanija, Bolgarija, Moldavija, Portugalska, Islandija, San Marino, Švica, Grčija in Finska. Finska je spet drugačna, rokerska, ki kot taka predstavlja konkurenco Italijanom, ki še vedno vodijo na stavnicah. Presenečenje so bili zagotovo Portugalci, saj so s pesmijo in nastopom izstopali, tako kot mladi švicar, ki je požel velik aplavz.

V soboto bo veliki finale, kot verjetno že veste Slovenije ne bo, saj Ana Soklič s pesmijo Amen ni dobila dovolj glasov za uvrstitev. Poleg zgoraj omenjenih držav, ki so si finale pripele včeraj, bodo jutri nastopili še finalisti prvega polfinala, to so Norveška, Izrael, Rusije, Azerbajdžan, Malta, Litva, Ciper, Švedska, Belgija in Ukrajina ter direktno uvrščeni poleg favoritov Italije še Francija, Nemčija, Španija in Velika Britanija ter Nizozemska kot zadnja zmagovalka.

Na stavnicah še vedno vodijo Italijani, za njimi je Francija, sledi Malta. V soboto bo, kot se za Eurosong spodobi, veselo in napeto.

foto: EPA / Autor: ROBIN VAN LONKHUIJSEN