Domači skutini štruklji – Recept

SESTAVINE

Vlečeno testo:

  • 500 g pirine moke
  • 1 jajce
  • 1 žlica olja
  • ščepec soli
  • 1 dl mlačne vode
  • čajna žlica kisa

Skutin nadev:

  • 500 g nepasirane skute
  • 1 dl kisle smetane
  • 50 g masla
  • 2-3 jajca
  • ščepec soli

POSTOPEK

  1. Za vlečeno testo moko presejemo v skledo. Sredi moke naredimo jamico, v katero dodamo olje in ščepec soli. Sestavine na sredi gladko razmešamo, potem pa postopoma prilivamo mlačno vodo s kisom. Testo mesimo z roba proti sredini, tako, da je testo na sredini vedno gladko, uporabimo pa toliko vode, da dobimo ustrezno gostoto (prb. 1 dl). Nazadnje vse skupaj pregnetemo v gladko in prožno testo.
  2. Testo oblikujemo v 3 hlebčke. Premažemo jih z oljem, pokrijemo s skledo ali damo v vrečko in pri sobni temperaturi pustimo počivati 30 do 60 minut. 
  3. Za nadev v skledi gladko razmešamo sestavine za nadev. Skuto spasiramo ali jo razmešamo s paličnim mešalnikom, dodamo jajca, maslo, sol. V večji posodi pristavimo vodo in jo solimo.
  4. Testo razvaljamo na krpi, ki jo prej pomokamo.
  5. Nadev namažemo po testu in zvijemo skupaj. Štrukelj zavit v krpo damo v vrelo vodo za 20 minut. Ko se štrukelj skuha, ga pustimo, da se ohladi. Potem ga serviramo z marmelado ali medom in mletimi lešniki namesto drobtin.

Dober tek!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com