Domov Življenjski Stil 3 recepti za najboljšo poletno osvežitev

3 recepti za najboljšo poletno osvežitev

V prispevku boste našli super recepte, kako pripraviti zdravo in osvežujočo limonado nekoliko drugače …

Poletne temperature so vse višje, ostanite v senci in se osvežite z zdravimi napitki. Izbirate lahko med tremi zares okusnimi in zdravimi.

Brazilska limonada

Zanjo potrebujete tri limete, dva decilitra mleka, dve žlički sladkorja, štiri decilitre hladne vode.

Najprej izcedite sok limetam, zmešajte z mlekom, dodajte še sladkor, lahko tudi med. če želite nesladkano pijačo, sladkor ali med izpustite. Nato prilijte še vodo in dobro premešajte. Ohladite s kockami ledu in uživajte v napitku.

Limonada z baziliko

Bazilika deluje antibakterijsko in daje limonadi prav poseben okus.

Najprej naredite sirup iz bazilike. Potrebujete štiri skodelice sveže bazilike, štiri skodelice hladne vode in dve skodelici sladkorja.

Vse sestavine zmešajte in kuhajte, da se sladkor stopi. Nato odstavite in pustite, da se ohladi. Precedite. Nato nalijte sirup v steklenico in ga hranite v hladilniku.

Za napitek boste potrebovali dve skodelice sirupa bazilike, liter hladne vode, sok petih limon. Vse sestavine zmešajte, dodajte še kocke ledu in uživajte v napitku.

Limona osvežuje.

Sivkina limonada

Tudi za sivkino limonado potrebujete sivkin sirup. Zmešajte eno skodelico svežih sivkinih cvetov, skodelico vode in skodelico sladkorja. Kuhajte, da se sladkor stopi, ohladite, precedite in nalijte v steklenico.

Nato pripravite napitek. Potrebovali boste skodelico sveže iztisnjenega limoninega soka, skodelico sivkinega sirupa, liter navadne vode ali gazirane vode (radenska). Vse sestavine zmešajte skupaj in postrezite ohlajeno.

Foto: Shutterstock