Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Znaki resne odvisnosti od všečkov

Objavljeno

V redu

Kaj vam pomeni všeček na družbenem omrežju? Je od tega, v kolikšnem obsegu se odzovejo vaši spletni prijatelji odvisno vaše razpoloženje? Imate pokvarjen dan, če nad vašo objavo ni navdušeno zajetno število uporabnikov? Če je temu tako, potem je napočil čas, da pogledate resnici v oči.

Tako kot odvisnost od alkohola, drog, seksa in iger, tudi hlastanje za všečki na družbenem omrežju predstavlja vrsto odvisnosti. Od tega, da nam občutek potrditve vzbuja prijetne občutke, pa do čustvenih težav, ki lahko nastanejo kot posledica pomanjkanja pozornosti, pa pravzaprav ni tako velik korak.

Hitro nas namreč zasvoji želja in hrepenenje po čustvenem stanju, ki nas objame, ko od javnosti prejmemo prijetno dozo odobravanja, potrditev, pohval in drugih znakov naklonjenosti. Kadar slednjega ne prejmemo v dovolj veliki meri, nastopi vrsta neprijetnih občutkov, ki lahko vodijo tudi v anksioznost in depresijo. Temu so zlasti podvrženi ljudje z nezdravo samopodobo, ki za krepitev slednje iščejo pozornost in potrditev okolice.

In kdaj vemo, da je nekdo zasvojeni z všečki? Ko nenehno deluje in razmišlja v smeri objav na družbenih omrežji, obsedeno spremljata vsak pridobljeni všeček ter razmišlja o tem, zakaj mu drugi spletni prijatelji niso namenili potrditve. Zasvojeni osebi se zdi, da brez objav in všečkov preprosto ne more funkcionirati, v kolikor dejavnost opusti, ima težave.

Tako kot odvisnost od alkohola, drog, seksa in iger, tudi hlastanje za všečki na družbenem omrežju predstavlja vrsto odvisnosti. foto: Shutterstock)

Se morda prepoznate v opisu? Preverimo še, na katere znake nakazuje zasvojenost z všečki:

–          Na družbenem omrežju pogosto objavljate svoje fotografije, zlasti selfije.

–          Ob odločanju, kako si boste organizirali dan, imate v mislih tudi to, kako boste utrinek predstavili na družbenem omrežju. Nemalokrat po kakšni dejavnosti posežete zgolj zaradi všečne fotografije.

–          Nenehno spremljate in štejete podarjene všečke.

–          Odzovete se na vsak prejeti zvočni signal, četudi opravljate delo, vozite avtomobil ali ste po tušem.

–          Razmišljate o ljudeh, ki vam ne namenjajo všečkov. Do njih gojite zamero, jezo, verjamete, da so vam nevoščljivi ter da vas ne marajo.

–          Kadar ne prejmete vam všečnega odziva, objavo izbrišete.

–          Kadar vas ne zasujejo s pohvalami in naklonjenostjo, se počutite zelo slabo. Ste žalostni, nejevoljni, razmišljate o tem, zakaj prijateljem niste všeč.

Na resen primer zasvojenosti z všečki nakazuje prekomerno hlastanje po pozornosti, ko posameznik pod objave starejših datumov niza emotikone, da se objava znova pokaže med virom novic na družbenem omrežju uporabnikov. Slednje privede do tega, da njegova podoba skozi številne objave preplavi vire novic spletnih prijateljev. Ker je slednje sila nadležno, takšne osebe hitro izgubljajo naklonjenost spletnih kolegov, njegovi občutki tesnobe pa se ob tem seveda še stopnjujejo.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM
Kliknite za komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Življenjski Stil

Domač piling, ki vrača koži mladost in sijaj

Objavljeno

V redu

Avtor

Imate tudi vi radi naravne nasvete za nego kože? Potem si le pripravite ta odličen piling, s katerim bo vaša koža gladka, napeta, čista, sijoča kot še nikoli.

Piling je zelo pomemben, saj z njim odpravljamo nečistočo in odmrle celice, poleg tega pa skrbimo, da se koža hitreje obnavlja, je bolj elastična in sijoča.

Dermatologi svetujejo, da piling izvajamo enkrat tedensko. Seveda so najboljša izbira doma pripravljeni pilingi iz naravnih in zdravih sestavin.

Recept, ki smo ga našli za vas, vas bo zagotovo navdušil že po prvi uporabi.

Piling za nego obraza je pripravljen iz medu, zelenega čaja in sladkorja.

Skuhajte zeleni čaj in počakajte, da se ohladi. Nato žlico zelenega čaja pomešajte z žlico medu in sladkorja. Če se vam zdi, da je zmes preredka, dodajte še nekaj sladkorja.

Nato piling nanesite na čist obraz in masirajte nežno s krožnimi gibi vsaj nekaj minut.  Masko nato pustite na obrazu še deset minut, da sestavine dobro nahranijo kožo.

Sperite s toplo vodo in obrišite z mehko brisačko. Koža bo gladka, napeta in sijoča.

Naravne sestavine so najboljša izbira za nego kože. (foto: Shutterstock)

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Rumena torbica bo kraljica letošnjega poletja

Objavljeno

V redu

Avtor

Če želite tudi letos biti zelo modne, potem potrebujete rumeno torbico.

Letošnji modni hit bo rumena torbica, ta je lahko zelo majhna ali velika, pomembno je le, da je rumena.

Kako jo kombinirati?

Modni strokovnjaki svetujejo, da jo nosite poleg nevtralnih barv. Izberite črno ali belo barvo oblačil, tudi siva je primerna izbira. Pristajala pa bo tudi k modrim kavbojkam.

Seveda pa ne pozabite še na kak rumen dodatek. Omislite si lahko rumene uhane, uro, sandale.

Za tiste, ki si upajo več, pa modni strokovnjaki prikimavajo, da lahko svojo modno rumeno torbico nosite tudi v kombinaciji z rdečo, oranžno ali zeleno barvo oblačil.

Na rumeno torbico prisega tudi igralka Emma Watson.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

5 znakov, da se ljubezen med vami in partnerjem ohlaja

Objavljeno

V redu

Avtor

Se dogaja tudi vam? Ni več metuljčkov v trebuhu? Vam je odveč? Preberite, kateri znaki nakazujejo, da je morda čas za razhod s partnerjem …

Včasih je ljubezen na začetku burna in močna, nato pa se prav hitro ohladi. A čustva so pač čustva, preko srca ne moremo. Kdaj je čas, da se razideta? Preberite, kateri znaki nazorno kažejo, da se ljubezen ohlaja …

Pogosto kritiziranje

Zaljubljeni svojemu partnerju oprosti majhne in velike napake. Kadar pa ga pričnejo motiti tudi majcene, vsakodnevne napake, postane to lahko težava. Če vam gre na živce vse, kar partner naredi, se vaša ljubezen najverjetneje ohlaja.

Vse manj se pogovarjata

Eden najbolj pogostih znakov je pomanjkanje pogovora. Če ni več želje po pogovoru, če vas partnerjevo mnenje enostavno ne zanima, če se izogibate pogovoru z njim in vam gre na živce, je čas, da se sprijaznite, da nekaj ni v redu.

Želja po distanci

Če se po prepiru želite izolirati, se zaprete vase in vam sploh ni v interesu, da bi se pogovorili, pobotali, ampak si želite le čim dlje stran od partnerja, je to znak, da ga ne ljubite več.

Ni več skupnega smeha

Če vajini skupni trenutki niso več zabavni, če ne nasmejeta eden drugega in če se zelo redko smejite, kadar sta skupaj, nekaj ni v redu. Pokazatelj, da se vaš odnos ohlaja je tudi, da vam partnerjeve šale naenkrat niso več smešne, še več – ne prenesete jih.

Iskanje podpore pri drugih

Če ne iščete več podpore in utehe pri partnerju, če mu ne zaupate več svojih težav in strahov, če raje poiščete drugo osebo in ji zaupate, vaša zveza nima več prihodnosti. To je lahko znak, da partnerju ne zaupate več ali da enostavno ne želite več z njim deliti vsega.

Če ste prikimali pri branju, potem je morda čas, da se s partnerjem odkrito pogovorite, poveste, kaj mislite in čutite.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO