Domov Zabava Dans fotr kuha razkriva zakulisje ustvarjanja domiselnih idej

Dans fotr kuha razkriva zakulisje ustvarjanja domiselnih idej

Miha Robnik je kuharski navdušenec, lanskoletni MasterChef tekmovalec in oče, ki ustvarja pod imenom Dans fotr kuha. Pa veste, kako nastajajo njegove šaljive zgodbe, v katerih nastopata celo govoreča mačka Luci in riba po imenu Mirko?

Veste, Miha Robnik je pričel vlog ustvarjati povsem po naključju in sicer s promocijskim videom za Narociribe.si, v katerem je predstavil recept za ribe in naletel na odlične odzive. Kot pravi, sta glavni razlog in motivacija za ustvarjanje vloga njegova sinova Adam in Samo, saj se med kuhanjem zabavajo, pogovarjajo in seveda kaj dobrega pojejo.

Ravno to je sporočilo, ki ga Miha želi prenesti še posebej med vse samske očete in tudi družine: »Kuhajte s svojimi otroki, saj je to odličen način za druženje, povezovanje in kvalitetno preživljanje prostega časa!«

Ideje za zabavna imena in kombinacije receptov segajo že v Mihovo otroštvo, saj je bil zelo neješč otrok, zato si je njegov oče izmišljeval smešna imena za hrano, ki mu je tako bolj teknila. Enak pristop Miha uporablja tudi pri svojih sinovih: »Če otroke vključiš v pripravo jedi in jih še smešno poimenuješ, bodo tudi z veseljem jedli!«

Luci in Mirko (foto: osebni arhiv)

In kakšne uspehe danes beleži Mihov vlog?

Njegov youtube kanal Dans fotr kuha je že presegel 2,6 milijona ogledov, ideje za kuhanje pa lahko najdete med več kot 60 posnetki, med katerimi so najbolj gledani: Vroce picke, Sporna rižota, Simpl pica, Kmečki sendvič, Pica prasica, Palačunke, Shujševalna kura in še bi lahko naštevali. Video »Vroče picke ima ta trenutek že čez 350.000 ogledov. Spremljate ga lahko na vseh družbenih omrežjih in youtube kanalu ter na njegovi spletni strani fotrkuha.si, kjer so objavljeni vsi recepti, dogodki in fotrove zabavne ideje.

Foto: osebni arhiv