Domov Zanimivosti Glasbeni svet ovit v črnino: Poslovila se je še ena slovenska legenda,...

Glasbeni svet ovit v črnino: Poslovila se je še ena slovenska legenda, s katerim smo prepevali vsi

Poslovila se je še ena legenda iz sveta slovenske glasbe, po hudi bolezni je za vedno zaprl oči …

Kot poročajo slovenski mediji, se je v 64. letu starosti poslovil glasbenik, Bogdan Gerk. Bil je vodja ansambla Primorski fantje.

Vodja ansambla je postal leta 1990. V tem obdobju je ansambel prejel kar nekaj festivalskih lovorik: Števerjan, Ptuj, Vurberk, Vesela Jesen, Slovenski valček in polka, pristal na najvišjih stopničkah večine lestvic narodno-zabavne glasbe radijskih postaj, bil reden gost neštetih radijskih in televizijskih programov v Sloveniji in v tujini.

“Posneli so 9 kaset, 8 CD plošč, 2 video kaseti in 1 DVD (vse v založbi Založbe kaset in plošč RTV SLOVENIJA),” piše radio Veseljak.

»Po hudi bolezni se je poslovil Izolan Bogdan Gerk. Od leta 2008 do 2022 je neprekinjeno deloval kot občinski svetnik Občine Izola, sprva v stranki Oljka, zatem v okviru stranke Izola je naša. Večina se ga bo spominjala kot vodilnega člana glasbene zasedbe Primorski fantje oziroma humorista v oddaji Du, jes na Radiu Koper, kjer je mnoge nasmejal z vlogo istrskega kmeta Tilja Frtacina z Montećukola,« so zapisali na družbenem omrežju na Občine Izola.

Foto: pexels.com