Domov Življenjski Stil Kako začeti pogovor na pravi način

Kako začeti pogovor na pravi način

Če ste nervozni, ko z nekom začenjate pogovor, poskusite naslednje tri preproste strategije:

Bodite pozitivni: Nehajte skrbeti za napake in zaupajte svojim znanjem. Če vas preveč skrbi, kaj boste povedali naslednjič, boste morda izgubili sled pogovora. Namesto tega se poskušajte osredotočiti na drugo osebo in kaj govori.

Globoko vdihnite

Če boste napeti in nervozni, se boste počutili manj udobno. Poskusite ostati sproščeni in pustite, da se pogovor poteka naravno.

Predstavite se

Eden najlažjih načinov je, da se predstavite in date drugi osebi možnost, da ta stori isto. Po prvem ledolomu poskusite postaviti preprosto vprašanje ali narediti preprosto opazovanje, da spodbudite nadaljnjo razpravo.

Vsak pogovor se ne sme začeti z globokim, filozofskim, zemeljskim pretresom. Preprosti komentarji ali vprašanja so odlično izhodišče za začetek.

Če komentirate vreme, sobo ali hrano, se morda zdi klišejsko, vendar obstaja razlog, zakaj ta vrsta ledolomilca deluje tako dobro. Pogovor je enostaven način in ima nekaj skupnega med dvema neznankama. Pogovor o nepomembnih stvareh lahko privede do nadaljnjih pogovorov o osebnih željah, ozadjih, hobijih in globljih temah, ki lahko pomagajo pri ustvarjanju družbenih vezi med ljudmi.

Foto: SHUTTERSTOCK