Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Kako biti srečen?

Objavljeno

V redu

Medtem ko ljudje zasledujejo številne in različne cilje, ki si jih prizadevajo, imajo praktično vse dejavnosti skoraj univerzalen cilj: cilj biti srečen. Ljudje, ki porabijo veliko časa za denar, to na splošno počnejo zato, ker verjamejo, da jih denar osrečuje ali jih ščiti pred stvarmi, zaradi katerih so nesrečni. Če poudarek ni na denarju, temveč na delovnih mestih, ki prinašajo denar, se na splošno verjame, da ta delovna mesta osrečujejo ljudi. Ljudje si prizadevajo za to popolno razmerje, popolno hišo, lepo telo, odobravanje drugih, da so srečni. Včasih nas te stvari osrečujejo.

V drugih primerih poudarjamo, da svojih ciljev nismo dosegli ali pa jih dosežemo in ugotavljamo, da še vedno nismo srečni. V drugih primerih se tako intenzivno osredotočamo na cilj, ki naj bi prinesel srečo, da nimamo časa za druge stvari v življenju, ki bi nas zares osrečile. Vse to lahko zmede in sproži vprašanje: Kako dosežete cilj, da ste srečni?

Srečo je mogoče gojiti na več načinov. Ne samo da lahko svojemu življenjskemu slogu dodate blažene trenutke, temveč lahko delate tudi na svojih običajnih miselnih vzorcih in še veliko več.

Poglejte svoje življenje: vas življenjski slog osrečuje?

Pozitivni strokovnjaki psihologije – tisti, ki preučujejo človeško srečo in dejavnike, ki k njej prispevajo, so opredelili več ključnih področij življenja, ki se zdijo bolj povezana z osebno srečo. Katere so torej stvari v življenju, ki so povezane z osebno srečo? Nekatere od njih so stvari, ki bi jih pričakovali: denar, prijatelji, zdravje, življenjske razmere; druge so stvari, na katere v vsakdanjem življenju morda ne mislite, kot so: B. Vaša soseska, duhovnost, sodelovanje v skupnosti in smisel življenja.

Vendar je življenjski slog le del enačbe sreče. Vaš odnos do življenja in do stvari, ki se vam dogajajo vsak dan, lahko prav tako močno vpliva na vašo splošno srečo in zadovoljstvo v življenju. 

Poglejte svoj odnos: vas misli osrečujejo?

Foto: SHUTTERSTOCK

Kot smo že omenili v prejšnjem delu, življenjske značilnosti pomembno vplivajo na raven osebne sreče, vendar je bistveni del enačbe odnos do življenja. Verjetno ni skrivnost, da so optimisti večinoma srečni ljudje, vendar se morda ne zavedate, da je optimizem več kot “postavljati srečen obraz ali gledati dobro plat”.  Gojenje optimističnega uma ne more pomeniti samo gojenja sreče ne glede na vaše okoliščine, temveč lahko v vaše življenje vnese še več stvari, ki jih lahko uživate.

Srečni ljudje nimajo samo optimizma, ampak tudi notranje nadzorno mesto. Preprosto povedano, ponavadi verjamejo, da so gospodarji svoje usode in ne žrtve okoliščin. Če vzamete dejavnike stresa, boste ugotovili, da ste vi tisti, ki določate, kako od reagirati v dani situaciji. Vi ste gospodar svoje sreče. Na vas je, kam usmerjate svoj fokus. 

NADALJUJTE Z BRANJEM
Kliknite za komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Življenjski Stil

To je najbolj privlačen astrološki znak

Objavljeno

V redu

Avtor

Ali veste, za kateri astrološki znak je značilno, da ima največ seksualne privlačnosti?

Raziskavo so naredili na tuji spletni strani, kjer potekajo zmenkarije in ugotovili, kateri astrološki znak je znan po tem, da je najbolj privlačen in pritegne največ zanimanja pri osebah nasprotnega spola.

Raziskava je pokazala, da so to ljudje, ki so rojeni v nebesnem znamenju ribi. Ti naj bi bili od vseh najbolj privlačni in šarmantni.

Na zadnjem mestu so se znašli ljudje, ki so rojeni v astrološkem znaku rak.

Celotni seznam astroloških znamenj pa gre po sledečem vrstne redu: ribi, oven, vodnar, kozorog, škorpijon, devica, tehtnica, dvojčka, bik, strelec in rak.

Najbolj privlačne so osebe, rojene v astrološkem znamenju ribi. (foto: Shutterstock)

Foto: freepik.com

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Svetovno znana vplivnica razkrila, kako ji je uspelo shujšati

Objavljeno

V redu

Avtor

Njen način hujšanja, ki hitro prinese zadovoljive rezultate, se je razširil po družbenem omrežju.

Ste že slišali za 12-3-30 in njene čarobne učinke?
Vplivnica Lauren Giraldo, ki je zasnovala tak način treninga, ni marala telovadnic ali teka, je pa to vajo vztrajno izvajala petkrat na teden, kar ji je prineslo odlične in trajne rezultate. Zdaj je z vajo razveselila tudi ljudi po vsem svetu.  

Številni navdih za vadbo iščejo na družabnih omrežjih, kjer pridni in vplivni trenerji delijo nasvete in trike ter motivirajo sledilce, da ne odnehajo. Tako so mnogi med njimi začeli omenjati vajo, imenovano “12-3-30”, kot idealno vadbo.  
Vajo je zasnovala influencerka Lauren Giraldo in čeprav jo je pred enim letom predstavila na YouTubu, je svetovno znana postala šele pred kratkim, ko jo je objavila na TikToku.  

Vadba 12-3-30 se v celoti izvaja na tekalni stezi, številke pa označujejo nastavitve, na katere ste jo nastavili. Naklon 12 odstotkov, hitrost je tri milje na uro (približno pet kilometrov na uro) in hoja 30 minut. Priljubljenost te vaje se vidi tudi zato, ker jo je Lauren izpostavila kot glavni razlog za njeno hujšanje. Trdi, da je prav zaradi te vaje shujšala 14 kilogramov in že dve leti uspešno vzdržuje svojo težo. Lauren je razkrila tudi, kako je oblikovala vajo.  “Nisem tekačica in tek na tekalni stezi mi ni ustrezal. Igrala sem se z nastavitvami na napravi in spontano prišla do nastavitev. Zdelo se mi je v redu, saj  je moja babica vedno govorila, da potrebuješ le 30 minut gibanja na dan” je razložila kako je prišla do formule.

Zaradi svoje enostavnosti je vadba postala hit in je lahko tudi odličen začetek vsake vadbene rutine. Vaja je odlična tudi zato, ker jo lahko, če nimate tekalne površine seveda izvajate na prostem. 5 kilometrov v pol ure petkrat na teden, če poenostavimo.  V to lahko vključite tudi kakšen hrib in se povzpnete navkreber, pa še na svežem zraku boste. Odlična rutina za korona čas, saj boste ohranili kondicijo in zbistrili um. 

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Dame, to je TOP frizura leta 2021

Objavljeno

V redu

Avtor

Vas zanima, kakšna frizura bo v letošnjem letu najbolj modna? Preberite v prispevku.

Tudi na področju modnih frizur bo letos vse skupaj bolj enostavno in lahkotno. Spet bo prevladovala tako imenovana frizura bob, ki je zelo praktična, enostavna, prilega se k vsakemu obrazu in – kar je najboljše – pomlajuje.

Letos bo bob frizura povsem enostavna, klasična, dokaj kratka in androgenega videza. Frizura je dobila tudi naziv »boyfriend bob«, a to ne pomeni, da spominja na moško frizuro, le poudarek daje na ležernost in preprostost.

Nam je zelo všeč. Pa vam?

View this post on Instagram

A post shared by Kaia (@kaiagerber)

Foto: pixabay.com

NADALJUJTE Z BRANJEM

POPULARNO