Kontaktirajte nas

Glasba

Poletna noč je oživela z uspešnicami in pokazala kako zelo potrebujemo “dan Ljubezni”!

Objavljeno

V redu

Poletna noč, glasbena prireditev, ki je po dolgem času prestolnico polepšala z glasbo, je minila v znamenju večno zelenih, čudovitih pesmi in vsem znanih refrenov, ki so del zapuščine Tadeja Hrušovarja – Dejvija. Pokojni glasbenik in avtor je bil eden najplodnejših in najuspešnejših še na področju bivše države, ko je zmagoval na festivalih in bil s svojim glasbenimi uspešnicami prisoten pravzaprav povsod.

Pepel in kri je njegova najbolj poznana zasedba in tako tudi vse uspešnice, ki jih je napisal in izvedel v tej zasedbi. Prav oni so pomagali do zmage Totu Cutugnu na Eurosongu, leta 1990. Pesem Insieme, še danes veliko uspešnico, so včeraj v njegov spomin zapeli člani zasedbe Eroika, ki so prvič na željo Dejvijevega sina Bernarda, združili vokale s Heleno Blagne in kar dvakrat popolnoma očarali publiko na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Tadej Hrušovar je napisal preko 400 glasbenih del, sodeloval s skoraj vsemi velikimi imeni naše glasbene scene, tudi tistimi, ki so včeraj zapeli. Poleg Eroike in Helene Blagne so se mu poklonili še Nuša Derenda, Alenka Godec, Damjana Golavšek, Simona Vodopivec Franko, Ana Dežman, Saša Lešnjek, Pepel in kri, Oto Pestner, Miran Rudan, Bernard Hrušovar, Alex Volasko, Bojan Cvjetićanin, Mladinski pevski zbor RTV Slovenija. Pod njegovim imenom so nam vsem znane pesmi, a za mnoge niti ne vemo, da jih je napisal, najpogosteje v sodelovanju z Dušanom Velkaverhom.

Na včerajšnji prireditvi so obudila nostalgijo velika imena slovenske glasbene scene, legende, ki se jim je pridružila mladost, uspešni mladi pevci, ki so v času njegovih velikih zmag hodili še v vrtec ali pa se niso niti še rodili, med njimi je blestela Saša Lešnjek, ki je na trenutke tako zelo ujela energijo Ditke Haberl, da se tega skoraj ne da opisati. Tudi Ditka Haberl, ki se je z glasbene scene umaknila že zdavnaj, je naredila izjemo in se včeraj pridružila nastopajočim.

https://fb.watch/6hvLf9cUeA/

Poletne noči, glasbene prireditve, ki je spet pokazala kako ponosni smo lahko na slovensko glasbo, avtorje in izvajalce ter, da se jim zadnje čase godi krivica, saj jih je v medijskem prostoru premalo slišati in zaznati, kot takšne zagotovo ne bi bilo, če ne bi za vsem stal maestro Patrik Greblo, ki je tudi včeraj pokazal, da je nepremagljiv, ko so na odru pod njegovim vodstvom veliki Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija ter številni izvajalci. S svojo karizmo in sproščeno energijo ter pomočjo je sprostil tudi publiko, ki je bila vsaj na začetku bolj umirjena, kar gre zagotovo pripisati tudi temu, da smo bili dolgo, predolgo brez tovrstnih prireditev in druženja pa čeprav v skladu z ukrepi, ki veljajo še danes. Naj prireditev Poletna noč da veter v krila glasbenikom, da bodo lažje premagali krizo, ki je glasbeno industrijo močno prizadela in naj nas razveseljujejo in dajo refrene, ki se bodo zapisali v zgodovino. Na Dan ljubezni.

foto: Anže Vrabl

Glasba

Kostariški glasbenik Rj Chambers nam predstavlja svoj single “Mysterious”

Objavljeno

V redu

Avtor

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo Rj Chambersa – mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

Roshawn Jones Chambers, znan kot Rj Chambers, je kostariški umetnik, pevec in pisec besedil, skladatelj, koproducent ter igralec in nekdanji model. Poje v angleščini in španščini. Na njegovem istoimenskem albumu je predstavljenih pet strastnih pesmi, kar kaže, da je Rj Chambers človek, ki ustvarja glasbo iz srca za srce.

Rj Chambers

Raztegne krila in uspešno vmeša sodobnejši latinskoameriški pridih v material, pri tem pa nikoli ne žrtvuje čustev. Ni le še en reggaetonski izvajalec, ki bi bil kot piškot; zdi se, da je bolj spreten, uglajen in jasnejši glede svoje ustvarjalne vizije in potenciala.

Rj Chambers izžareva karizmo in vas pritegne s svojim svilnato gladkim glasom in ritmi. V pesmi je čutiti nežno ranljivost, ki pa se nikoli ne preda saharinu. Glas Rj Chambersa nas popelje nazaj v čas, ko je bila glasba malo bolj resnična, iskrena in prava.

Rj Chambers – Mysterious

Rj Chambersa lahko spremljate tudi na Instagramu in sicer na njegovem profilu @iamrjcbway

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Udarna mednarodna glasbena zasedba The Parlophonics nam predstavlja svoj novi single “These Days”

Objavljeno

V redu

Avtor

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kake mednarodne glasbenike, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.


Tokrat vam predstavljamo The Parlophonics, alternativno rock skupino, ki ustvarja odličen Power pop/rock, čeprav člani zasedbe še nikoli niso sodelovali skupaj v “skupnem prostoru”. Skupina se dejansko še nikoli ni sestala v živo.


Če kaj, je razdalja med člani zasedbe le še povečala originalnost zvoka skupine, ki temelji na klasičnem britanskem popu in rocku iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja.

Člani skupine, ki so hkrati tudi avtorji pesmi Robert Horvath (kitare, bas), Fernando Perdomo (kitare, bobni) in Hugh Macdonald (vodilni glas, klaviature) so leta 2021 izdali svoj prvenec A Day in The Life. Gre za čudovit nabor melodičnih izvirnih skladb, ki so ga med pandemsko zaporo posneli na daljavo, tako da so si prek spleta pošiljali datoteke.

Roberta Horvatha je osamljenost v času pandemije navdihnila, da je posnel in končno objavil nekaj pesmi, ki jih je pisal vse življenje. Za projekt je angažiral Fernanda Perdoma (kitarista skupine “Echo in the CanyonJakoba Dylana) in Hugha Macdonalda (Fairhazel) in trije glasbeniki so na daljavo razvili kemijo, ki osvetli vse, kar igrajo.

Skupino so primerjali z Beatli, Oasis in Paulom Wellerjem, vendar pa je v resnici preveč edinstvena, da bi jo lahko opisali s tako preprostimi besedami.

Prvenec skupine The Parlophonics, album A Day in the Life, je bil 20. avgusta 2021 v digitalni obliki izdan na Apple Music, Spotify in Google Play. Fizične izdaje so na voljo od 20. novembra 2021, ravno pravočasno za praznično sezono in za tiste, ki želijo zgoščenko dodati v svojo zbirko. Album je k tej mednarodni skupini pritegnil svetovno občinstvo in to zasluženo. Ljubitelji izvrstno napisanega pop/rocka morajo takoj odkriti skupino The Parlophonics. Tega še ne veste, vendar bodo fantje zagotovo vaša nova najljubša skupina.

Opis ni na voljo

The Parlophonics lahko spremljate tudi na družbenih omrežjih:
Facebook: https://www.facebook.com/Parlophonics
https://www.instagram.com/parlophonics/
https://twitter.com/parlophonics

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Ameriški glasbenik J’Maurice nam predstavlja svoj udarni single “Facetime”

Objavljeno

V redu

Avtor

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo J’Mauricea mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

J’Maurice je hitro rastoči umetnik hip hopa in rapa, ki prihaja iz vsem poznanega Dallasa v ZDA. Za svoj uspeh se lahko zahvali energiji in strasti do glasbe, ki jga poganja, in je na življenjski poti, da postane največji zabavljač in navdihovalec vseh časov.

Ker je bil žrtev in zmagovalec nekaterih neugodnih življenjskih situacij, katerim je botrovala ločitev njegovih staršev, se je naučil svoje težave uporabiti kot odskočno desko za svojo glasbeno pot. Ker je kot mladostnik doživljal burno življenje, zaradi katerega se je odvrnil od vrstnikov in staršev, se je naučil biti močan, ko se je dvignil nad vse okoliščine in odkril svoj pravi talent za rapanje.

J’Maurice je glasbo izbral kot platformo za izražanje, saj ga to področje v življenju najbolj navdihuje. Želi ustvarjati navdihujočo glasbo, ki bo bogata z besedili, zelo razumljiva in resnično ganljiva za poslušalce. “V življenju vsakega človeka so ljubezen, sovraštvo in bolečina. Ustvarjanje glasbe je moj način, kako se s tem spoprijeti, iz tega zrasti in iti naprej,” pravi J’Maurice. S tem strateškim pristopom želi s svojimi pesmimi pomagati drugim pri zdravljenju, sreči in veselju.

Njegova ljubezen do glasbe izvira tudi iz motivacije, ki jo dobi ob poslušanju glasbe old skool hip hopa in R&B veteranov in uglednih vzornikov v glasbeni in zabavni industriji. J’Maurice je znan po strastnem načinu, s katerim izpopolnjuje svoje brezhibne melodije, ki ustvarjajo nepozabne, srčne ritme s citatnimi besedili. Kadarkoli se znajde v središču odra, njegov talent nima meja.


Nadarjeni in energični raper, ki ga najbolje opisujejo njegovi zasvojljivi refreni, nikoli ne preneha navduševati občinstva in sveta okoli sebe, kadar koli izda novo uspešnico.

J’Mauricea boste našli tudi tukaj.

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals