Domov Zanimivosti Peter Poles presenetil mnoge s tem, kar je počel na dopustu

Peter Poles presenetil mnoge s tem, kar je počel na dopustu

Priznamo, da smo morali dvakrat pogledati, kaj počne priljubljeni slovenski voditelj …

Nika Veger, žena priljubljenega voditelja Petra Polesa, je objavila nekaj fotografij, s katerimi je pokazala, kako lepo za naravo, za morje skrbi njen srčni izbranec.

Kot lahko vidite na spodnjih fotografijah, je Peter zares zavihal rokave in morsko dno očistil vseh smeti, ki jih odložijo neuki ljudje, pa tudi burja.

 ‘’Za vas pa zelena preproga, guspa okoljevarstvenica. ‘’
Našo čudovito plažo z belimi kamenčki in turkiznim morjem smo očistili vseh smeti. Veliko njih. Čevlja, vrat z jadrnice, pokrova motorja s čolna, treh zvitkov laksa s trneki in utežmi, plastičnega lavorja, kup plastičnih vrečk, lončkov, plastenk, počene blazine … in ja, celo zelenega tepiha.
Nismo blizu mesta, celo daleč od vasi smo. Nikjer nikogar. A ne delam si utvar, jugo bo že kmalu prinesel nove smeti, nekaj še uporabnih, predvsem pa veliko koščkov plastike in stiropora. Žalostna sem, prvič sem tudi na Jadranu letos doživela, da plavam med koščki plastike,”
je zapisala Nika in dodala še nekaj nasvetov, ki bi morda pripomogli, da bi imeli bolj čisto okolje: “Zato zbiram misli in nasvete (hvala tudi za tvojo pomoč), kako bi lahko prispevali k čistejšima vodam in plažam:
? res veliko bi naredili že z nekupovanjem reči, predvsem hrane, v plastični embalaži. To je izziv tudi zame, priznam. ?‍♀️
? Poskrbimo, da s plaže res odnesemo vse, kar smo nanjo prinesli. Vključno s cigaretnimi ogorki.
? Če ob koncu dopusta želiš še dobro blazino in igračke za v mivko pustiti za druge turiste, to ne puščaj kar tako na plaži, ampak predaj ‘dediščino’ določeni družini, ker bo bolj verjetno, da na koncu poletja ne bo kar obvisela na plaži. ?
? Med vsakim plavanjem ali sprehodom poberi smeti in jih odvrzi v kanto s pokrovom. ?
? Podpri organizacije in akcije, ki organizirajo čiščenje voda in obal. Letos sem zasledila npr. @biotherm Water Lover Project, katere cilj je ohranitev Jadranskega morja, podvodnega sveta in plaž, zato del sredstev od prodaje (od julija do konca leta) donirajo Inštitutu za potapljanje in vodne aktivnosti Piran, ki bo organiziralo različne aktivnosti in čiščenje naših voda in obal.”

Foto: Facebook