Domov Glasba Mineva 18 let od smrti obetavnega slovenskega pevca

Mineva 18 let od smrti obetavnega slovenskega pevca

18 let je že minilo od tragične nesreče, v kateri se je smrtno ponesrečil mladi in obetavni slovenski glasbenik Nejc Erazem.

Skupina petih mladih in obetavnih glasbenikov je sestavilo priljubljeno skupino Bepop. Izdali so prvo skladbo Moje sonce in z njo navdušili. A žal se je kmalu po tistem zgodil tragičen trenutek, ki je za vselej pustil žalostno nit mladi skupini.

Nejc še ni dopolnil niti 18 let, ko se je 20. septembra 2002 ponesrečil z motorjem le nekaj sto metrov pred svojim domom v Mirni na Dolenjskem.

Tinkara Fortuna, Alenka Husić, Ana Praznik in Simon Meglič so glasbeno pot poskušali nadaljevati brez Nejca.

“Nejca se spominjam kot veseljaka, ki je bil vedno dobre volje in nas je spravljal v smeh,” se je simpatičnega zvezdnika ob slovesu leta 2002 spomnila Ana. S Simonom pa ju je vezalo nekaj posebnega, saj sta v času nastanka skupine postala prava prijatelja. “Najbolj se ga spomnim, ker sva cele večere preživela skupaj v sobi in se pogovarjala. Moram priznati, da sem ga dobro spoznal in je bil ena najboljših oseb, ki sem jo kdaj spoznal,” je pred osemnajstimi leti povedal Simon za 24ur.com.

Ženski del skupine se je letos junija znova zbral in po šestnajstih letih izdal novo pesem z naslovom Daj se nasmej.

Vir prispevka in fotografija: 24ur.com