Connect with us

Življenjski Stil

Kaj najbolj vpliva na naše zdravje?

Objavljeno

on

<div id="midasWidget__r92"></div>

Zaskrbljenost, sovraštvo, strah skupaj z njihovimi poganjki
– tesnobo, zagrenjenostjo, nepotrpežljivostjo, lakomnostjo,
neprijaznostjo, obtoževanjem in obsojanjem –
napadejo telo na celični ravni.
Nemogoče je imeti zdravo telo v takih pogojih.

Nenavadni dialog z Bogom o zdravju.

Kaj najbolj vpliva na naše zdravje?

Vsako bolezen ustvarite sami. Mnogi ljudje to počnejo dokaj nezavedno. (Še sami ne vedo, kaj delajo.) Zatorej ko zbolijo, ne vedo, kaj jih je udarilo. Občutek imajo, kot da jih je nekaj doletelo, namesto da so naredili nekaj samemu sebi.

To se dogaja zato, ker večina ljudi preživlja življenje – ne samo zdravstvene težave in njihove posledice – nezavedno.

Ljudje kadijo in se potem čudijo, zakaj dobijo raka. Ljudje uživajo živali in mastno hrano in se potem čudijo, zakaj imajo zamašene žile.

Ljudje so vse življenje jezni in se potem sprašujejo, zakaj dobivajo srčne napade.

Ljudje tekmujejo z drugimi ljudmi – neusmiljeno in pod neverjetnim pritiskom – in se potem čudijo, zakaj jih doleti kap.

Ne tako očitna resnica je, da se ljudje vznemirjajo na smrt.

Zaskrbljenost je ena najhujših oblik miselne dejavnosti, kar jih obstaja – takoj za strahom, ki je globoko samodestruktiven.

Zaskrbljenost je nesmiselna. Je potrata miselne energije. Ustvarja tudi biokemične reakcije, ki škodujejo telesu in ustvarjajo vse od prebavnih motenj do zastoja srca in mnogo stvari vmes.

Zdravje se bo popravilo skoraj v hipu, ko vas bo nehalo skrbeti.

Zaskrbljenost je dejavnost uma, ki ne razume svoje povezanosti z mano.

Sovraštvo je najbolj škodljivo duševno stanje. Zastruplja telo in njegovi učinki so dobesedno nepopravljivi.

Strah je nasprotje vsega, kar ste, in zato učinkuje kot nasprotje vašega duševnega in fizičnega zdravja. Strah je povečana zaskrbljenost.

Zaskrbljenost, sovraštvo, strah skupaj z njihovimi poganjki – tesnobo, zagrenjenostjo, nepotrpežljivostjo, lakomnostjo, neprijaznostjo, obtoževanjem in obsojanjem – napadejo telo na celični ravni. Nemogoče je imeti zdravo telo v takih pogojih.

Podobno – čeprav v nekoliko manjši meri – domišljavost, neobrzdanost in pohlep privedejo do fizične bolezni in pomanjkanja.

Bolezen se najprej ustvari v umu.

Kako misli vplivajo na naše zdravje?

V življenju se ne zgodi prav nič, kar ni bilo prej v misli. Misli kot magneti k tebi privlečejo posledice.

Misli niso vedno očitne in s tem vzročne kot, na primer: »Zbolel bom za hudo boleznijo.« Misel je lahko (in običajno tudi je) mnogo bolj diskretna od tega. (»Nisem vreden tega, da živim.«) (»Moje življenje je vedno v razsulu.«) (»Zguba sem.«) (»Bog me bo kaznoval.«) (»Utrujen sem od življenja.«)

Misli so zelo tenkočutna, pa vendar izjemno močna oblika energije. Besede so manj rahločutne, gostejše. Dejanja so najgostejša med vsemi. Dejanje je energija v težki fizični obliki in težkem pogonu. Ko mislite, izgovorite in udejanjite negativni koncept, kot je »zguba sem«, spravite v gibanje ogromno ustvarjalne energije. Čisti čudež je, da staknete samo prehlad. To je najmanj, kar se vam lahko zgodi.

Zelo težko je preobrniti učinke negativnega mišljenja, potem ko je enkrat prevzelo fizično obliko. Ne nemogoče – ampak zelo težko. Zahteva dejanje skrajne vere. Zahteva neverjetno prepričanje o pozitivni moči vesolja –, pa najsi to imenujete Bog, Boginja, Negibni gibalec, Prvinska sila, Prvi vzrok in podobno.

Vsi ste duševni gobavci. Vaš um nažirajo negativne misli. Nekatere od njih so vam vsiljene. Mnoge od njih si dejansko izmislite – pričarate – sami in jih potem gojite in vzgajate ure, dneve, tedne, mesece – celo leta.

… in potem se čudite, da ste bolni.

Nekatere zdravstvene težave lahko rešite, kot pravite, tako, da rešite probleme v svojem mišljenju. Da, nekatere pogoje, ki ste jih že prevzel (zadali samemu sebi), lahko ozdravite, prav tako lahko preprečite, da se razvijejo glavni novi problemi. In vse to lahko naredite samo s spremembo mišljenja.

Nerad to predlagam, ker iz Božjih ust zveni tako vsakdanje – toda, za Božjo voljo, bolje skrbite zase.

Več nenavadnih dialogov z Bogom na povezavi: https://www.gnostica.si/zbirke/pogovori-z-bogom-1.

Druge knjige N. D. Walscha, ki so na voljo v slovenskem jeziku na povezavah:

Neale Donald Walsch
Pogovori z Bogom I. – Prenovljena izdaja svetovne in slovenske uspešnice
Nenavadni dialog
Založba Gnostica

Pripravila: Mirela Smajić, PRavljična Agencija – Srčna komunikacija in odnosi z javnostmi

Foto: pixabay.com, shutterstock

<div id="midasWidget__r92"></div>

Življenjski Stil

Vesela novica: Na tisoče Slovencev bo prejelo 500 evrov!

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>

Preverite, najbrž ste med njimi tudi vi.

Če spadate med tiste srečneže, ki so ali pa še bodo med 1. januarjem 2020 in 15. 6. 2022, postali starši, se boste razveselili enkratnega solidarnostnega dodatka za novorojence v višini 500 evrov.

Enkratni solidarnostni dodatek za novorojence v višini 500 evrov prejme starš oziroma posvojitelj za otroka, ki ima stalno prebivališče v Sloveniji in je rojen od 1. januarja 2020 do 15. 6. 2022. Izplačila centri za socialno delo izvajajo po uradni dolžnosti v treh mesecih po rojstvu, kar pomeni, da posebne vloge ni potrebno vlagati.

Enkratni solidarnostni dodatek za novorojence se ne šteje v dohodek pri uveljavljanju pravic po predpisih, ki urejajo pravice iz javnih sredstev, razen pri izredni denarni socialni pomoči.

Zakon o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (PKP7), ki je začel veljati 31. 12. 2020, prinaša nabor enkratnih solidarnostih dodatkov, ki sodijo v pristojnost ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ). Med njimi tudi enkratni solidarnostni dodatek za novorojence, obvešča Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Foto: Shutterstock

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

Življenjski Stil

To se nabira na naših brisačah, če jih ne menjamo redno

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>

Razumljivo je, da domnevate, da je vaša brisača čista, ker jo po tuširanju uporabite in posušite. Saj ste jo uporabili sveže umiti. Toda dermatologi se s tem ne bi strinjali.

Brisače uporabljamo večkrat na dan in gotovo ste se spraševali, kako pogosto jih morate zamenjati, pa tudi, ali je higienično, če jih uporabljate iz dneva v dan. Razumljivo je domnevati, da je brisača čista, ker jo po tuširanju uporabite.

Toda naša koža nikoli ni popolnoma brez mikroorganizmov in tako lahko končajo na brisačah. Mikrobiologi in dermatologi so odkrili, kako pogosto moramo menjati brisače.

Vsakdo ima na površini kože bakterije, viruse in glive, kar se morda sliši nekoliko zaskrbljujoče, vendar je povsem normalno. Pravzaprav ti mikroorganizmi tvorijo mikrobiom vaše kože, ki vas ščiti pred patogeni, zato se morate dejansko počutiti varne, ker jih imate.

Vsakič, ko se posušite z brisačo, prenesete te mikrobe v material skupaj z vlago in odmrlimi kožnimi celicami. Vaše kožne celice in vlaga so v bistvu hrana za mikrobe in jim omogočajo razmnoževanje. Medtem, ko vaša koža proizvaja kisline, ki preprečujejo rast mikrobov več, kot jih potrebujete, vaše brisače nimajo te sreče. Torej, če vaše brisače ostanejo vlažne in vsebujejo kožne celice, se lahko ti mikrobi naselijo.

Redno menjajte brisače. (foto: Shutterstock)

Obsežnih raziskav, ki bi natančno odgovorile na vprašanje kako pogosto moramo menjati brisače ni, vendar strokovnjaki priporočajo menjavo brisač približno enkrat na teden, da bi se izognili kopičenju in razmnoževanju mikroorganizmov. Če uporabljate brisačo, ki začne smrditi, je vonj verjetno posledica razmnoževanja organizmov in jo takoj zamenjajte. Prav tako je pred ponovno uporabo najbolje, da se brisača popolnoma posuši, sicer bo vlaga omogočila rast mikroorganizmov. Skratka, verjetno ne boste čutili večjih škodljivih učinkov ponovne uporabe brisače po nekaj dneh, je pa pametno, da jo dovolj pogosto zamenjate.

Foto: Shutterstock

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

Življenjski Stil

KOLUMNA: Sem deklica za vse, na koncu tudi koš za smeti!

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>

Naveličana in razočarana sem. Vsi bi radi nekaj od mene, to tudi dobijo. Vsi se s težavami obračajo name, iščejo nasvet, pomoč, tudi, če gre zgolj za uslugo pri kakšni praktični stvari in vedno se odzovem. Včasih se počutim, da sem deklica za vse in na koncu tudi koš za smeti.
Poslušam, pomagam, naredim, kar le lahko. Vedno sem pri roki in se odzovem, skočim in pomagam, brišem solze, urejam papirje, predlagam diete, kupujem kozmetiko in vračam nasmeh. Vendar vse bolj ugotavljam, da ob vsem tem, mene ni.
Nihče od teh ljudi, ki jim stojim ob strani, nobena od teh prijateljic, znank, me nikoli ne vpraša kako sem? Ne pokliče razen kadar je drama ali panika. Ne pokliče, da bi vprašala kako si? Ne pokliče, da bi rekla, ej a kaj potrebuješ, greva na en čvek.
Izkoristi, odvrzi do naslednje panike, ko te bom spet potrebovala, samo to je. Vse bolj to premlevam zadnje čase, počutim se slabo, dobesedno zavrženo in sploh ne vem kaj naj storim? Vem pa, da bom verjetno spet skočila na prvi klic.

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija


Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja za odnose z javnostmi, glasbena producentka, radijska in TV voditeljica ter izkušena ženska z zdravim smislom za humor

Glede na to, da ste to zapisali, vam dobro gre. Gre v pravo smer, saj ste spregledali. Ne dovolite več. V bistvu vas to, kljub temu, da iskreno radi pomagate, na koncu obremenjuje. Verjamem, da ne preračunavate v smislu, aha, 2 x sem ji pomagala, naj še ona 2 x meni, a vidite, da v resnici ne obstajate razen, ko vas potrebujejo in izkoristijo. To pa ni dobro, ker vas več kot očitno to boli. Ne dovolite si več. Vsakič se najprej vprašajte, moram ali želim? Odzovite se le na želim. Počasi bo šlo v pravo smer in počasi se bo tudi skristaliziralo s kom boste ostali v prijateljski navezi, kdo si bo pa našel drugo žrtev.

Foto: Shutterstock

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

 

 

POGLEJTE SI NOVO PESEM SLOVENSKEGA GLASBENIKA

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals