Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Kaj najbolj vpliva na naše zdravje?

Objavljeno

V redu

Zaskrbljenost, sovraštvo, strah skupaj z njihovimi poganjki
– tesnobo, zagrenjenostjo, nepotrpežljivostjo, lakomnostjo,
neprijaznostjo, obtoževanjem in obsojanjem –
napadejo telo na celični ravni.
Nemogoče je imeti zdravo telo v takih pogojih.

Nenavadni dialog z Bogom o zdravju.

Kaj najbolj vpliva na naše zdravje?

Vsako bolezen ustvarite sami. Mnogi ljudje to počnejo dokaj nezavedno. (Še sami ne vedo, kaj delajo.) Zatorej ko zbolijo, ne vedo, kaj jih je udarilo. Občutek imajo, kot da jih je nekaj doletelo, namesto da so naredili nekaj samemu sebi.

To se dogaja zato, ker večina ljudi preživlja življenje – ne samo zdravstvene težave in njihove posledice – nezavedno.

Ljudje kadijo in se potem čudijo, zakaj dobijo raka. Ljudje uživajo živali in mastno hrano in se potem čudijo, zakaj imajo zamašene žile.

Ljudje so vse življenje jezni in se potem sprašujejo, zakaj dobivajo srčne napade.

Ljudje tekmujejo z drugimi ljudmi – neusmiljeno in pod neverjetnim pritiskom – in se potem čudijo, zakaj jih doleti kap.

Ne tako očitna resnica je, da se ljudje vznemirjajo na smrt.

Zaskrbljenost je ena najhujših oblik miselne dejavnosti, kar jih obstaja – takoj za strahom, ki je globoko samodestruktiven.

Zaskrbljenost je nesmiselna. Je potrata miselne energije. Ustvarja tudi biokemične reakcije, ki škodujejo telesu in ustvarjajo vse od prebavnih motenj do zastoja srca in mnogo stvari vmes.

Zdravje se bo popravilo skoraj v hipu, ko vas bo nehalo skrbeti.

Zaskrbljenost je dejavnost uma, ki ne razume svoje povezanosti z mano.

Sovraštvo je najbolj škodljivo duševno stanje. Zastruplja telo in njegovi učinki so dobesedno nepopravljivi.

Strah je nasprotje vsega, kar ste, in zato učinkuje kot nasprotje vašega duševnega in fizičnega zdravja. Strah je povečana zaskrbljenost.

Zaskrbljenost, sovraštvo, strah skupaj z njihovimi poganjki – tesnobo, zagrenjenostjo, nepotrpežljivostjo, lakomnostjo, neprijaznostjo, obtoževanjem in obsojanjem – napadejo telo na celični ravni. Nemogoče je imeti zdravo telo v takih pogojih.

Podobno – čeprav v nekoliko manjši meri – domišljavost, neobrzdanost in pohlep privedejo do fizične bolezni in pomanjkanja.

Bolezen se najprej ustvari v umu.

Kako misli vplivajo na naše zdravje?

V življenju se ne zgodi prav nič, kar ni bilo prej v misli. Misli kot magneti k tebi privlečejo posledice.

Misli niso vedno očitne in s tem vzročne kot, na primer: »Zbolel bom za hudo boleznijo.« Misel je lahko (in običajno tudi je) mnogo bolj diskretna od tega. (»Nisem vreden tega, da živim.«) (»Moje življenje je vedno v razsulu.«) (»Zguba sem.«) (»Bog me bo kaznoval.«) (»Utrujen sem od življenja.«)

Misli so zelo tenkočutna, pa vendar izjemno močna oblika energije. Besede so manj rahločutne, gostejše. Dejanja so najgostejša med vsemi. Dejanje je energija v težki fizični obliki in težkem pogonu. Ko mislite, izgovorite in udejanjite negativni koncept, kot je »zguba sem«, spravite v gibanje ogromno ustvarjalne energije. Čisti čudež je, da staknete samo prehlad. To je najmanj, kar se vam lahko zgodi.

Zelo težko je preobrniti učinke negativnega mišljenja, potem ko je enkrat prevzelo fizično obliko. Ne nemogoče – ampak zelo težko. Zahteva dejanje skrajne vere. Zahteva neverjetno prepričanje o pozitivni moči vesolja –, pa najsi to imenujete Bog, Boginja, Negibni gibalec, Prvinska sila, Prvi vzrok in podobno.

Vsi ste duševni gobavci. Vaš um nažirajo negativne misli. Nekatere od njih so vam vsiljene. Mnoge od njih si dejansko izmislite – pričarate – sami in jih potem gojite in vzgajate ure, dneve, tedne, mesece – celo leta.

… in potem se čudite, da ste bolni.

Nekatere zdravstvene težave lahko rešite, kot pravite, tako, da rešite probleme v svojem mišljenju. Da, nekatere pogoje, ki ste jih že prevzel (zadali samemu sebi), lahko ozdravite, prav tako lahko preprečite, da se razvijejo glavni novi problemi. In vse to lahko naredite samo s spremembo mišljenja.

Nerad to predlagam, ker iz Božjih ust zveni tako vsakdanje – toda, za Božjo voljo, bolje skrbite zase.

Več nenavadnih dialogov z Bogom na povezavi: https://www.gnostica.si/zbirke/pogovori-z-bogom-1.

Druge knjige N. D. Walscha, ki so na voljo v slovenskem jeziku na povezavah:

Neale Donald Walsch
Pogovori z Bogom I. – Prenovljena izdaja svetovne in slovenske uspešnice
Nenavadni dialog
Založba Gnostica

Pripravila: Mirela Smajić, PRavljična Agencija – Srčna komunikacija in odnosi z javnostmi

Foto: pixabay.com, shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM
Kliknite za komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Življenjski Stil

Teh 5 modnih dodatkov nikar ne uporabljajte več

Objavljeno

V redu

Avtor

Še nedavno so bili ti modni dodatki nujni za vse ljubiteljice mode, sedaj pa je čas, da jih odstranite iz svoje garderobne omare, saj se boste z njimi le še osmešile.

Moda se menja svetlobno hitro. In če je bil še pred nekaj meseci nek modni dodatek nujen, je danes lahko že obremenjujoč. Da letošnje poletje ne boste naredile napake, si preberite, katere modne dodatke, ki so bili še lani top, nujno odstranite iz svoje omare.

Mini očala

Še lansko leto so mini očala zasedala prva mesta med modnimi dodatki, upreti se jim nista mogli niti Rihanna in Ariana Grande, letos pa so popolnoma iz mode. Modni strokovnjaki svetujejo večja očala.

Bomber jakna

Kar nekaj let so bile tako imenovane bomber jakne zelo modne. Bile so vseh barv, različnih modnih krojev, navduševale so v kombinaciji s kavbojkami. A sedaj je čas, da se od njih poslovimo. Letos prihajajo bolj elegantne jakne.

Torbice za okrog pasu

Moda, ki je bila zelo priljubljena konec devetdesetih let, se je lansko pomlad in poletje poskušala vrniti. A neuspešno. Torbice za okrog pasu so pozabljene, namesto njih pa je čas za elegantne in ženstvene torbice.

PVC obutev

Plastične sandale, ki so lansko leto poskušale izboriti prva mesta med top modo so pozabljene. Nič več jih ne obujte.

Oblačila modnih znamk

Vrhunske modne znamke oblačil so bile na vseh kosih še nekaj let nazaj dobro vidne. Ime modne znamke je bilo dobro vidno tako na modnih dodatkih kot tudi na oblačilih. Sedaj so v ospredju enobarvne majice, ki ne razkrivajo oblikovalca. Prevladujejo bele barve.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Čmrljem nikar ne nastavljajte sladkorja in meda!

Objavljeno

V redu

Avtor

Že res, da so čmrlji zaradi pozebe ostali brez hrane, a kot svarijo strokovnjaki, lahko z nastavljanjem medu ali sladkorne raztopine naredimo še več škode. Preverimo, zakaj in kako lahko čmrljem zares pomagamo.

Ker je aprilska pozeba uničila številne cvetove, ki predstavljajo naraven vir hrane čmrljem, se je po družbenih omrežjih razširila informacija, naj jim ljudje pomagajo tako, da nastavijo žlico s sladkorno raztopino. A kot pojasnjuje biolog dr. Danilo Bevk z Nacionalnega inštituta za biologijo, slednje ni nasvet, ki bi čmrljem koristil – ravno nasprotno, raztopina je lahko zanje škodljiva, med pa nevaren.

Zakaj lahko med in sladkorna raztopina škodujeta čmrljem?

Čmrljem nikar ne nastavljajte sladkorja in meda! (foto: pixabay.com)

»Čmrlji tako ponujene sladkorne raztopine v teh razmerah ne bodo koristili, ker morajo varčevati z energijo in zato v glavnem mirujejo. Obstaja nevarnost, da bi ljudje ta način krmljenja uporabili tudi kasneje. Takrat dejansko obstaja možnost, da bi se čmrlji navadili na krmilnik, kar pa bi bilo zanje škodljivo. Potrebujejo namreč kakovostno hrano, ki jo nudijo cvetovi (medičino in cvetni prah) in se ne smejo navaditi na ‘fast food’. Še slabše je, če recepturo ‘izboljšamo’ tako, da namesto sladkorja uporabimo kar med. V medu so namreč povzročitelji čebeljih bolezni, ki so nevarne za čmrlje,« pojasnjuje Bevk in dodaja, da lahko v poletnem času s takšnim krmljenjem naredimo precej škode tudi čebelarjem, saj lahko izzovemo čebelji rop.

Med in sladkor torej v resnici ne dajeta koristnih rezultatov – kar pa ne pomeni, da čmrljem ne morete pomagati na drug način. Bevk tekom spletne objave na družbenem omrežju svetuje, da lahko to storimo tako, da skrbimo, da je v okolju dovolj medovitih rastlin. »Tako bodo čmrlji imeli večje zaloge hrane in bodo lažje preživeli vremenske nevšečnosti. Varujmo torej cvetoče travnike in mejice ter ohranjajmo in sadimo avtohtone medovite rastline, ki so bolj odporne na zmrzal. Ta rešitev ni tako preprosta, vendar deluje.«

Foto: pixabay.com

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Ta 3 astro znamenja brez slabe vesti varajo

Objavljeno

V redu

Avtor

Nekateri to naredijo težje, drugi pa lažje. Preberite, katera tri astro znamenja brez težav skočijo čez plot!

Astrologi svarijo ženske bred moškimi, ki so rojeni v teh treh nebesnih znakih. Ti naj bi varanje jemali kot nekaj vsakdanjega. Če torej iščete resno ljubezen, se jim raje ognite.

Kateri trije so?

Oven

Moški, rojeni v znamenju ovna, so po naravi lovci. Tudi kadar se zaljubijo, težko ostanejo zvesti, ves čas jih vleče k novi avanturi. Če jim pot prekriža ženska, ki je pripravljena na avanturo, se ne bodo branili.

Dvojčka

Dvojčki so znani po tem, da so dvolični. Ves čas potrebujejo tudi dokazovanje, da so veliki osvajalci in da se jim ženske ne morejo upreti. Tudi zato se pogosto zgodi, da flirtajo tudi, ko so v resni zvezi. Včasih le zato, da postane njihova partnerica ljubosumna.

Strelec

Moški, rojeni v znamenju strelca, so znani po tem, da ne ostanejo dolgo v zvezi. Ves čas potrebujejo flirtanje in osvajanje. Le redko se zgodi, da strelec ostane zvest eni in edini.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO