Domov Zanimivosti Boštjan iz šova Ljubezen po domače spregovoril o spolni zlorabi

Boštjan iz šova Ljubezen po domače spregovoril o spolni zlorabi

Iskreno je povedal vse: o smrti, o težkem, otroštvu in o spolni zlorabi …

Boštjan Melanšek, ki je nastopil v resničnostnem šovu Ljubezen po domače, je za portal njena.si spregovoril o svoji žalostni življenjski poti. Že v ranem otroštvu so se mu dogajale stvari, ki so ga hudo zaznamovale.

Ko je bil star leto in pol, mu je umrl oče v prometni nesreči. »Vse od drugega leta, pa skozi celotno otroštvo sem bil deležen posmehovanja, norčevanja in poniževanja. Posamezniki so me zmerjali, da sem kot štirinajst dni staro ‘prase’. Da ne znam hoditi in govoriti, da namesto govorjenja lajam, kot kakšen pes. Zaradi velike praznine v srcu, ki jo čutim še danes, sem kot otrok zelo veliko prejokal,« je dejal za portal njena.si.

Ko je bil v tretjem razredu osnovne šole, je doživel spolno zlorabo in grožnje: »Drugi travmatični šok sem doživel v tretjem razredu osnovne šole, ko me je med poletnimi počitnicami spolno zlorabila starejša ženska. Po dogodku me je ustrahovala, da ne bo dobro zame, če bom komu povedal. Tako sem molčal vse do 15-tega leta, ko sem v navalu jeze le razkril, kaj se mi je zgodilo. Izpovedi o spolni zlorabi je sledil vnovičen šok, oseba, ki sem se ji zaupal, mi namreč ni verjela, še več, obtožila me je, da sem si vse izmislil.«

Boštjan Melanšek je imel zelo težko otroštvo.

Razkril je še, da je zaradi vsega, kar se mu je dogajalo, očetovo smrt preboleval leta in leta. Šele pri 24-ih je uvidel, da očeta ne bo obudil, da pa pazi nanj kot angel varuh.

Šele v zadnjem letu in pol pa je Boštjan nekoliko lažje zadihal, pri čemer mu pomagajo tudi veščine osebne rasti. A kot pravi, bo potreben čas, veliko časa, da zaceli rane, ki so mu pustile globoke čustvene rane.

Celotno zgodbo boste našli tukaj.