Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Kako otroke naučiti hvaležnosti

Objavljeno

V redu

Naučite otroka, da se zahvaljuje

Spodbujajte otroka, da se redno zahvaljuje. Ponudite ideje, kot so:»Tvoj brat te je spustil najprej. Kaj mu rečeš? “ali “Kaj rečeš babici, ker ti je dala piškot?”

Čeprav se zdi, da prisiljena zahvala zahteva resnično hvaležnost, je to prvi korak. Otrokom lahko pomaga razumeti, kdaj so jim drugi dali nekaj, naj bo to kaj oprijemljivega kot darilo ali nekaj neotipljivega, kot je čas.

Otroke lahko tudi spodbudite, da pišejo zahvale ljudem, ki jim darujejo ali izkazujejo prijaznost. Vaš otrok bi lahko narisal sliko za dedka in babico, ki sta mu kupila darilo za rojstni dan. Lahko pa svojega najstnika spodbudite, da napiše zahvalno pismo trenerju, ki je vplival na njegovo življenje.

Potrudite se, da otroka opozorite na čase, ko pokaže hvaležnost, ne da bi ga k temu vzpodbudili. Pohvalite prosocialno vedenje z besedami: “Všeč mi je, kako si se zahvalili svoji punci.” ali “Pozitivna pozornost bo povečala pomen hvaležnosti”.

Tako zmanjšate stres in otrok se bo počutil bolj hvaležen za to, kar ima.

Zastavite vprašanja o hvaležnosti

Če se vaš otrok redno spominja, da je rekel hvala«, je morda čas, da se prepričate, da ne gre samo skozi družbeno predpisano vedenje, ko rečemo »hvala«. Začnite pogovore o tem, kaj pomeni biti hvaležen, in “postavite” hvaležnost na povsem novo raven, tako da vključite več hvaležnosti.

Raziskovalci so ugotovili, da se je večina staršev osredotočila na to, kaj otroci počnejo, da bi izrazili hvaležnost. Medtem ko je 85% staršev reklo, da so prosili svoje otroke, naj se jim zahvalijo, jih je le 39% spodbudilo, naj se jim zahvalijo na načine, ki so zunaj običajnih načinov. Poleg tega je le tretjina staršev vprašala svoje otroke, kako se počutijo glede darila, in le 22% jih je vprašalo, zakaj mislijo, da jim je nekdo dal darilo.

Raziskovalci UNC spodbujajo starše, da otrokom postavljajo vprašanja, da spodbudijo globlji občutek hvaležnosti.

Foto: Shutterstock

Življenjski Stil

Domač piling, ki vrača koži mladost in sijaj

Objavljeno

V redu

Avtor

Imate tudi vi radi naravne nasvete za nego kože? Potem si le pripravite ta odličen piling, s katerim bo vaša koža gladka, napeta, čista, sijoča kot še nikoli.

Piling je zelo pomemben, saj z njim odpravljamo nečistočo in odmrle celice, poleg tega pa skrbimo, da se koža hitreje obnavlja, je bolj elastična in sijoča.

Dermatologi svetujejo, da piling izvajamo enkrat tedensko. Seveda so najboljša izbira doma pripravljeni pilingi iz naravnih in zdravih sestavin.

Recept, ki smo ga našli za vas, vas bo zagotovo navdušil že po prvi uporabi.

Piling za nego obraza je pripravljen iz medu, zelenega čaja in sladkorja.

Skuhajte zeleni čaj in počakajte, da se ohladi. Nato žlico zelenega čaja pomešajte z žlico medu in sladkorja. Če se vam zdi, da je zmes preredka, dodajte še nekaj sladkorja.

Nato piling nanesite na čist obraz in masirajte nežno s krožnimi gibi vsaj nekaj minut.  Masko nato pustite na obrazu še deset minut, da sestavine dobro nahranijo kožo.

Sperite s toplo vodo in obrišite z mehko brisačko. Koža bo gladka, napeta in sijoča.

Naravne sestavine so najboljša izbira za nego kože. (foto: Shutterstock)

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Rumena torbica bo kraljica letošnjega poletja

Objavljeno

V redu

Avtor

Če želite tudi letos biti zelo modne, potem potrebujete rumeno torbico.

Letošnji modni hit bo rumena torbica, ta je lahko zelo majhna ali velika, pomembno je le, da je rumena.

Kako jo kombinirati?

Modni strokovnjaki svetujejo, da jo nosite poleg nevtralnih barv. Izberite črno ali belo barvo oblačil, tudi siva je primerna izbira. Pristajala pa bo tudi k modrim kavbojkam.

Seveda pa ne pozabite še na kak rumen dodatek. Omislite si lahko rumene uhane, uro, sandale.

Za tiste, ki si upajo več, pa modni strokovnjaki prikimavajo, da lahko svojo modno rumeno torbico nosite tudi v kombinaciji z rdečo, oranžno ali zeleno barvo oblačil.

Na rumeno torbico prisega tudi igralka Emma Watson.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

5 znakov, da se ljubezen med vami in partnerjem ohlaja

Objavljeno

V redu

Avtor

Se dogaja tudi vam? Ni več metuljčkov v trebuhu? Vam je odveč? Preberite, kateri znaki nakazujejo, da je morda čas za razhod s partnerjem …

Včasih je ljubezen na začetku burna in močna, nato pa se prav hitro ohladi. A čustva so pač čustva, preko srca ne moremo. Kdaj je čas, da se razideta? Preberite, kateri znaki nazorno kažejo, da se ljubezen ohlaja …

Pogosto kritiziranje

Zaljubljeni svojemu partnerju oprosti majhne in velike napake. Kadar pa ga pričnejo motiti tudi majcene, vsakodnevne napake, postane to lahko težava. Če vam gre na živce vse, kar partner naredi, se vaša ljubezen najverjetneje ohlaja.

Vse manj se pogovarjata

Eden najbolj pogostih znakov je pomanjkanje pogovora. Če ni več želje po pogovoru, če vas partnerjevo mnenje enostavno ne zanima, če se izogibate pogovoru z njim in vam gre na živce, je čas, da se sprijaznite, da nekaj ni v redu.

Želja po distanci

Če se po prepiru želite izolirati, se zaprete vase in vam sploh ni v interesu, da bi se pogovorili, pobotali, ampak si želite le čim dlje stran od partnerja, je to znak, da ga ne ljubite več.

Ni več skupnega smeha

Če vajini skupni trenutki niso več zabavni, če ne nasmejeta eden drugega in če se zelo redko smejite, kadar sta skupaj, nekaj ni v redu. Pokazatelj, da se vaš odnos ohlaja je tudi, da vam partnerjeve šale naenkrat niso več smešne, še več – ne prenesete jih.

Iskanje podpore pri drugih

Če ne iščete več podpore in utehe pri partnerju, če mu ne zaupate več svojih težav in strahov, če raje poiščete drugo osebo in ji zaupate, vaša zveza nima več prihodnosti. To je lahko znak, da partnerju ne zaupate več ali da enostavno ne želite več z njim deliti vsega.

Če ste prikimali pri branju, potem je morda čas, da se s partnerjem odkrito pogovorite, poveste, kaj mislite in čutite.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO