Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Pomen zaupanja v odnosu

Objavljeno

V redu

Zaradi nezaupanja je razpadlo že veliko vez in zakonov. Precej lažje je zaupati nekomu, ki ga resnično ljubimo, težko pa je zaupati nekomu, ki ga ne ljubimo. Samo pomislite. Zaupanje in ljubezen sta na nek način povezana in potrebujeta drug drugega. Da bi odnos ostal trden in prijeten, mora biti zaupanje obojestransko in si ga morata deliti obe vpleteni strani. Kadar zaupanja v razmerju ni več, ga je zelo težko povrniti. Prav zato je potrebno, da se naučimo ohranjati zaupanje in smo zvesti svojemu partnerju. Svetovalec za razmerja bi vam v povezavi s to tematiko svetoval, da ljubite in zaupajte svojim trdnim temeljem, saj je obstoj zaupanja potrebno, da ste drug drugemu zvesti.

Obstaja občutek varnosti, ki ga čutimo, ko je naš odnos s partnerjem odprt in napolnjen z ljubeznijo in poln zaupanja. Ob pravem partnerju občutimo neke vrste mir. Partner ki vara, bo imel težave z zaupanjem, saj tudi druge vidi s svoje perspektive nezaupanja. Ko se takšne stvari začnejo dogajati v razmerju je to dobra popotnica za vezo s šibkimi temelji, na dolgi rok pa boleče srce in razdor.

Zaupanje v odnosu / Foto: Shutterstock

Za nekatere ljudi je zaupanje nekaj bolj povsem naravnega, medtem ko drugi za zaupanje potrebujejo več časa. Ljudje smo si med seboj precej drugačni in ponavadi vidimo stvari iz različnih perspektiv. V vsakem odnosu, ki nima zaupanja vladajo sovraštvo, dvom, razmišljanje o drugih alternativah, razočaranja, zlomljeno srce, izguba vrednosti in prestiža, negotovost in egoizem. Kjer pa v odnosu vlada zaupanje, bosta partnerja občutila duševni mir, ljubezen, napredek,  delila svoje ideje in načrte, veselje in druge darove.

Dobra in pogosta komunikacija s partnerjem vas bo zbližala. Tako boste svojega partnerja v celoti razumeli in boste dobro vedeli, kaj lahko in ne more storiti. Odprite svoje srce in sprejmite svojega partnerja. Prenos preteklih spominov v vaš obstoječi odnos vam ne bo pomagalo, ampak bo zgolj pomagalo ustvariti nezaupanje. Skrivnosti, ki jih ne delite z vašim partnerjem niso dobra ideja za zdrav odnos. S partnerjem delite svoje ideje in načrte, zavedajte se svojih namenov in s pomočjo teh ustvarjajte napredek. Vaš partner bi vam moral dovolj zaupati, da vam lahko prepusti bistvene dokumente, seveda! Tudi skupni bančni račun je odraz zaupanja. To da veste PIN številko svojega partnerja ali  kakšno geslo sploh ne bi smelo biti vprašanje. Vse to so plodovi zaupanja, zaradi katerih boste v razmerju še bolj uživali.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM
Kliknite za komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Življenjski Stil

KOLUMNA: Jezi me. Sosedje dnevno mečejo hrano v smeti

Objavljeno

V redu

Avtor

Jezi me, ko vidim kako sosedje mečejo hrano v smeti. Vsak dan. Njihovi bio odpadki torej ta kontejner je poln sveže hrane, niso smeti ampak hrana, ki jo kupijo in skoraj takoj zavržejo.

To sem opazila pred časom, potem sem bila tako pogumna, da sem začela gledati v njihov kontejner. Imamo skupaj ene vrste otok za smetnjake. Hrana v smeteh izgleda tako kot, če bi jo jaz iz vrečke, ko prinesem domov namesto v hladilnik vrgla v smetnjak.

Sadje, zelenjava, solata, kruh, rogljički. Noro prav noro. In ker sem že skoraj obsedena s tem sem pogledala še v njihov smetnjak z embalažo. Mleko, sok, jogurti, ne embalaža ampak na pol, četrt uporabljeno, kakšen jogurt še neodprt in nikjer ni pretečen rok. Sploh ne razumem.   Vmes je kdaj tudi škatla piškotov, neodprta, z rokom trajanja še pol leta. Mene je groza, res.

Vem, da ne živijo v pomanjkanju, oba imata res dobri službi in vodstveni mesti ampak vse, kar je prav, toliko hrane v smeti.

Nimamo sosedskih odnosov, dober dan, dober dan, sem in tja par vljudnih stavkov in to je v glavnem to. Ne poznam jih dobro. Par dni se nekako že pripravljam, da bom šla, kar na vrata. Zdaj se sploh bolj od daleč pozdravljamo in druge možnosti skoraj ni. Mislim, da je moja dolžnost, da grem k njim in jim povem, da je to početje nesprejemljivo, če se zelo lepo izrazim, in jim poskušam dopovedati naj tega ne počnejo več. Naj raje preberejo koliko ljudi, otrok je lačnih. Kaj mislite? Si lahko drznem in to storim?

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

To morate storiti. Ni važno, vtikanje gor ali dol. To je pravzaprav vaša dolžnost. Počakajte, če se morda vendarle  srečate, sicer pa pozvonite pri vratih in odraslim povejte kot je. Da ste pač opazili, da imajo dnevno veliko še dobre hrane v smetnjaku in da vas to moti in se vam zdi nesprejemljivo. Recite, da jih prosite, ker se vam zdi to, da zavržejo toliko hrane res grozno in naj s tem početjem nehajo.  Potem se pa odzovite glede na odziv, morda bo šlo lepo in ste zlepa preprečili grozno početje. Če ne bo zaleglo, še vedno lahko pokličete pristojne in prijavite.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Japonska voda: Topi maščobo na trebuhu in stegnih

Objavljeno

V redu

Avtor

Japonska voda? Gre za priljubljen pripravek iz ingverja, ki spodbuja izgorevanje maščob tudi na trdovratnejših predelih, kot sta denimo trebuh in stegna.

Prek meja je v teh dneh priljubljen pripravek, ki sliši na ime japonska voda. Recept je deležen številnih delitev, kar gre nemara predpisati predvsem poimenovanju in obljubljenim učinkom. Tako imenovana japonska voda je pravzaprav ingverjev napitek ali ingverjeva voda, ki se resnično ponaša s številnimi zdravju koristnimi učinkovinami. Pijača namreč deluje tako, da pospeši metabolizem, zmanjšuje občutek lakote, pomaga pri topljenju maščobnih oblog, uravnava krvni tlak, blaži simptome prehlada in gripe, krepi imunski sistem, deluje protivnetno, odplavlja strupe iz telesa, pospešuje cirkulacijo krvi, preprečuje nalaganje holesterola, lajša bolečine v sklepih in mišicah, povečuje energijo, odpravlja utrujenost, blaži slabosti in še in še.

Ingver topi odvečno maščobo. (foto: freepik.com)

Tole se pa ne sliši slabo, kajne? Bi si ingverjev napitek želeli pripraviti tudi vi? Nič lažjega. Potrebujete liter in pol vode, sok polovice limone ter košček ingverjeve korenike (vsaj 1 cm).

Postopek priprave: Vodo zavrite, medtem olupite kos ingverja. Ko bo voda zavrela, vanjo na tanko narežite ingver. Vse skupaj lahko ugasnete ali na nizki temperaturi pokuhavate 20 min. Temu naj sledi hlajenje pripravka. V ohlajen poparek dodajte sok limone, premešajte, precedite in pretočite  v sterilno steklenico. Ingverjevo vodo lahko uživate vsak dan, zlasti je priporočljivo, da si jo privoščite na tešče.

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

To je daleč najbolj šarmanten astro znak

Objavljeno

V redu

Avtor

Ali veste, v katerem astrološkem znaku so rojeni ljudje, ki slovijo po tem, da so najbolj šarmantni?

Kot pravijo astrologi, so ljudje, ki so rojeni v znamenju leva, najbolj šarmantni. To so ljudje, ki že s svojo pojavo znajo pritegniti druge. So rojeni igralci in se v življenju vedno dobro znajdejo. Kadar so v družbi, so vedno v središču pozornosti, pa jim v to sploh ni potrebno vlagati veliko truda. Ljudje jih imajo radi, saj niso vsiljivi, pa vendar zelo markantni.

So tudi zelo zabavni, vedno se znajdejo in znajo povedati pravo šalo. Kadar so v družbi, je vedno dovolj smeha in zabave. Znajo biti sproščeni in prijazni.

Ker pa se znajo tudi dobro promovirati in vnovčiti, jim je pogosto odprta tudi pot do bogastva.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO