Domov Življenjski Stil Pomen zaupanja v odnosu

Pomen zaupanja v odnosu

Zaradi nezaupanja je razpadlo že veliko vez in zakonov. Precej lažje je zaupati nekomu, ki ga resnično ljubimo, težko pa je zaupati nekomu, ki ga ne ljubimo. Samo pomislite. Zaupanje in ljubezen sta na nek način povezana in potrebujeta drug drugega. Da bi odnos ostal trden in prijeten, mora biti zaupanje obojestransko in si ga morata deliti obe vpleteni strani. Kadar zaupanja v razmerju ni več, ga je zelo težko povrniti. Prav zato je potrebno, da se naučimo ohranjati zaupanje in smo zvesti svojemu partnerju. Svetovalec za razmerja bi vam v povezavi s to tematiko svetoval, da ljubite in zaupajte svojim trdnim temeljem, saj je obstoj zaupanja potrebno, da ste drug drugemu zvesti.

Obstaja občutek varnosti, ki ga čutimo, ko je naš odnos s partnerjem odprt in napolnjen z ljubeznijo in poln zaupanja. Ob pravem partnerju občutimo neke vrste mir. Partner ki vara, bo imel težave z zaupanjem, saj tudi druge vidi s svoje perspektive nezaupanja. Ko se takšne stvari začnejo dogajati v razmerju je to dobra popotnica za vezo s šibkimi temelji, na dolgi rok pa boleče srce in razdor.

Zaupanje v odnosu / Foto: Shutterstock

Za nekatere ljudi je zaupanje nekaj bolj povsem naravnega, medtem ko drugi za zaupanje potrebujejo več časa. Ljudje smo si med seboj precej drugačni in ponavadi vidimo stvari iz različnih perspektiv. V vsakem odnosu, ki nima zaupanja vladajo sovraštvo, dvom, razmišljanje o drugih alternativah, razočaranja, zlomljeno srce, izguba vrednosti in prestiža, negotovost in egoizem. Kjer pa v odnosu vlada zaupanje, bosta partnerja občutila duševni mir, ljubezen, napredek,  delila svoje ideje in načrte, veselje in druge darove.

Dobra in pogosta komunikacija s partnerjem vas bo zbližala. Tako boste svojega partnerja v celoti razumeli in boste dobro vedeli, kaj lahko in ne more storiti. Odprite svoje srce in sprejmite svojega partnerja. Prenos preteklih spominov v vaš obstoječi odnos vam ne bo pomagalo, ampak bo zgolj pomagalo ustvariti nezaupanje. Skrivnosti, ki jih ne delite z vašim partnerjem niso dobra ideja za zdrav odnos. S partnerjem delite svoje ideje in načrte, zavedajte se svojih namenov in s pomočjo teh ustvarjajte napredek. Vaš partner bi vam moral dovolj zaupati, da vam lahko prepusti bistvene dokumente, seveda! Tudi skupni bančni račun je odraz zaupanja. To da veste PIN številko svojega partnerja ali  kakšno geslo sploh ne bi smelo biti vprašanje. Vse to so plodovi zaupanja, zaradi katerih boste v razmerju še bolj uživali.

Foto: Shutterstock