Domov Življenjski Stil 3 najbolj priljubljene sobne rastline, ki se podajo modernemu domu

3 najbolj priljubljene sobne rastline, ki se podajo modernemu domu

Monstera

Preverimo, katere tri sobne rastline so najbolj priljubljene pri opremljanju sodobnih domov.

Z izbranimi sobnimi rastlinami lahko še poudarite in obogatite stil vašega doma. Pa kar poglejmo, katere lončnice so v zadnjih letih najbolj priljubljene in kam jih je potrebno namestiti, da vas bodo razveseljevale s svojim zdravim videzom.

Okroglolistni taščin jezik

Če ob navadnem taščinem jeziku pomislite na dom starih staršev in zdolgočaseno zavzdihnete, potem vas bo pogled na okroglolistni taščin jezik več kot pozitivno presenetil. Mesnati listi lončni  so namreč zviti v pokončne cilindre, ki spominjajo na zanimive modne dodatke. Rastline je zelo trpežna in skromna, lepo bo uspevala tako v sončnem, kot v temnem prostoru.

Eksotična monstera

Znova so priljubljene tudi monstere, ki s svojimi velikimi ekstravagantnimi listi vdahnejo domu eksotičen pridih. Rastlina deževnega gozda velja za najbolj fotogenično lončnico, ki krasno dopolnjuje velike prostore. Da bi se dobro počutila, potrebuje veliko svetlobe, zalivanja pa se lotite, ko se vrhnja plast zemlje posuši.

Monstera

Alokazija

Tudi alokazija vas bo razveseljevala s svojim eksotičnim videzom. Njeni valoviti listi se namreč ponašajo s srčasto obliko ščita, katerega kontrast ustvarjajo svetle žile. Da bodo mesnati listi navduševali z bleščečo povrhnjico, namestite lončnico topel in svetel prostor. Pazite le, da je ne boste izpostavili direktnemu soncu, saj lahko liste sončni žarki ožgejo.

Alokazija

Foto: pexels.com