Kontaktirajte nas

Glasba

Rok Lunaček: “Danes je vsa umetnost bolj mimobežna …” INTERVJU

Objavljeno

V redu

»20 – letni flirt Romea in Julije« napoveduje novo verzijo pesmi Romeo in Julija, ki je pred točno toliko leti na hitro osvojila praktično vse, ki so takrat spremljali slovensko sceno, hodili v znane klube in gledali na nacionalki Maria Galuniča, no, poslušali so tudi radio in na frekvencah se je vrtela dobra slovenska glasba.

Flirt je bila skupina mladih fantov, ki je takrat uspešno flirtala z vsemi.
Rok Lunaček, član, avtor in pevec, ki sem in tja predvsem v besedilih še poflirta z nami, je po 20ih letih še vedno avtorsko močno prisoten na sceni.


Prva misel ob, takrat torej pred 20 -imi leti v primerjavi z danes na sceni?

Prva misel je ta, da je danes vsa umetnost, tudi glasba, bolj mimobežna kot nekdaj. Informacija, kar glasba tudi zagotovo je, bolj posredno teče. Hkrati pa vseeno velja še vedno enako kot takrat; kar je vredno, ostane. Morda je danes še toliko več embalaže kot nekoč. Ampak kot rečeno – vsebina vedno pretehta na dolgi rok.

Takrat ste bili mladi, simpatični in Flirt, zdaj Flirrt s kilometrino, kaj se je zgodilo vmes?

Vmes se je zgodilo sedem studijskih albumov, večkrat smo nastopili v kultni oddaji Izštekani za katero smo tudi posneli himno, naredili smo več duetov, npr s Tinkaro Kovač, z Orleki, z legendarnim, žal pokojnim Janezom Zmazkom-Žanom, pa tudi imeli par hitov kot je 20 let nazaj, Nekoč sva se pa rada imela, V mojem telesu, itd.
Je pa res, da smo delali bolj intimno glasbo, nastopali v jazz klubih in nasploh nagovarjali subtilno publiko s katero imamo, sploh na akustičnih koncertih, izredno dobro kemijo.

Kmalu bo band praznoval četrt stoletja, napoved je prenovljeni hit Romeo in Julija. Nekaj zvenečih glasbenih imen se je pojavilo pri novi verziji, ima prste vmes mednarodni producent Krešimir Tomec?

Da. Krešo je moj frend, veliko delava skupaj tudi za druge. Nekako logično je bilo, da tole narediva in krasno je naredil kot vedno. Ob tej priliki se pa zahvaljujem tudi Marku Ramljaku, ki je odigral violino (Gibonni) in Robiju Piklu (tudi Manouche) za vso pomoč in piko na i.

Flirt band

In po vseh teh letih končno video, ki ima zgodbo, sploh zadnje dejanje?

Ja, končno video. In da – marsikomu iz tistega časa bo jasno kaj pomeni zadnje dejanje, ko se spot že konča. Luka Vunduk, originalni kitarist in soavtor melodije. Vmes se skoraj 15 let nisva videla, niti slišala. Ko sva se srečala je bilo kot da ne bi minilo toliko let. Obujala sva spomine in se kmalu spet dobiva. Izredno sem vesel, da je v spotu. Veliko emocij je bilo na setu.
Plesalca Monja Lorenčič in Žan Roj sta pa z gibi narisala vse tisto, kar mi kot bend nikoli ne bi mogli. Dobesedno sta muziko in besedilo ubesedila z gibi. Izjemna sta.

Kdaj bo spet razprodana Rdeča dvorana v Velenju? To se čudno sliši v teh časih pa vendar, razmišljate tudi o vrnitvi na oder, ko bo to mogoče? Rdeča dvorana ali Križanke s skupino Plavi Orkestar?

Delali bomo več večjih koncertov. Še več pa intimnih, ker smo ugotovili, da smo tam na štiri oči s publiko in smo imeli aksutične koncerte, ki so trajali tudi po 4 ure. Tega na velikem odru skorajda ne moreš storiti ali pa je mnogo težje. Bomo pa delali eno večjo stvar ob 25 letki. Prezgodaj je, da bi o tem govorili in najbrž tudi prehitro, glede na dane razmere. Snemamo osmi studijski album, razmišljamo tudi o best of albumu. Kdaj in kako; ko bo čas za to.

Foto: Jaka Kniplič, osebni arhiv

Glasba

Kostariški glasbenik Rj Chambers nam predstavlja svoj single “Mysterious”

Objavljeno

V redu

Avtor

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo Rj Chambersa – mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

Roshawn Jones Chambers, znan kot Rj Chambers, je kostariški umetnik, pevec in pisec besedil, skladatelj, koproducent ter igralec in nekdanji model. Poje v angleščini in španščini. Na njegovem istoimenskem albumu je predstavljenih pet strastnih pesmi, kar kaže, da je Rj Chambers človek, ki ustvarja glasbo iz srca za srce.

Rj Chambers

Raztegne krila in uspešno vmeša sodobnejši latinskoameriški pridih v material, pri tem pa nikoli ne žrtvuje čustev. Ni le še en reggaetonski izvajalec, ki bi bil kot piškot; zdi se, da je bolj spreten, uglajen in jasnejši glede svoje ustvarjalne vizije in potenciala.

Rj Chambers izžareva karizmo in vas pritegne s svojim svilnato gladkim glasom in ritmi. V pesmi je čutiti nežno ranljivost, ki pa se nikoli ne preda saharinu. Glas Rj Chambersa nas popelje nazaj v čas, ko je bila glasba malo bolj resnična, iskrena in prava.

Rj Chambers – Mysterious

Rj Chambersa lahko spremljate tudi na Instagramu in sicer na njegovem profilu @iamrjcbway

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Udarna mednarodna glasbena zasedba The Parlophonics nam predstavlja svoj novi single “These Days”

Objavljeno

V redu

Avtor

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kake mednarodne glasbenike, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.


Tokrat vam predstavljamo The Parlophonics, alternativno rock skupino, ki ustvarja odličen Power pop/rock, čeprav člani zasedbe še nikoli niso sodelovali skupaj v “skupnem prostoru”. Skupina se dejansko še nikoli ni sestala v živo.


Če kaj, je razdalja med člani zasedbe le še povečala originalnost zvoka skupine, ki temelji na klasičnem britanskem popu in rocku iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja.

Člani skupine, ki so hkrati tudi avtorji pesmi Robert Horvath (kitare, bas), Fernando Perdomo (kitare, bobni) in Hugh Macdonald (vodilni glas, klaviature) so leta 2021 izdali svoj prvenec A Day in The Life. Gre za čudovit nabor melodičnih izvirnih skladb, ki so ga med pandemsko zaporo posneli na daljavo, tako da so si prek spleta pošiljali datoteke.

Roberta Horvatha je osamljenost v času pandemije navdihnila, da je posnel in končno objavil nekaj pesmi, ki jih je pisal vse življenje. Za projekt je angažiral Fernanda Perdoma (kitarista skupine “Echo in the CanyonJakoba Dylana) in Hugha Macdonalda (Fairhazel) in trije glasbeniki so na daljavo razvili kemijo, ki osvetli vse, kar igrajo.

Skupino so primerjali z Beatli, Oasis in Paulom Wellerjem, vendar pa je v resnici preveč edinstvena, da bi jo lahko opisali s tako preprostimi besedami.

Prvenec skupine The Parlophonics, album A Day in the Life, je bil 20. avgusta 2021 v digitalni obliki izdan na Apple Music, Spotify in Google Play. Fizične izdaje so na voljo od 20. novembra 2021, ravno pravočasno za praznično sezono in za tiste, ki želijo zgoščenko dodati v svojo zbirko. Album je k tej mednarodni skupini pritegnil svetovno občinstvo in to zasluženo. Ljubitelji izvrstno napisanega pop/rocka morajo takoj odkriti skupino The Parlophonics. Tega še ne veste, vendar bodo fantje zagotovo vaša nova najljubša skupina.

Opis ni na voljo

The Parlophonics lahko spremljate tudi na družbenih omrežjih:
Facebook: https://www.facebook.com/Parlophonics
https://www.instagram.com/parlophonics/
https://twitter.com/parlophonics

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Ameriški glasbenik J’Maurice nam predstavlja svoj udarni single “Facetime”

Objavljeno

V redu

Avtor

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo J’Mauricea mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

J’Maurice je hitro rastoči umetnik hip hopa in rapa, ki prihaja iz vsem poznanega Dallasa v ZDA. Za svoj uspeh se lahko zahvali energiji in strasti do glasbe, ki jga poganja, in je na življenjski poti, da postane največji zabavljač in navdihovalec vseh časov.

Ker je bil žrtev in zmagovalec nekaterih neugodnih življenjskih situacij, katerim je botrovala ločitev njegovih staršev, se je naučil svoje težave uporabiti kot odskočno desko za svojo glasbeno pot. Ker je kot mladostnik doživljal burno življenje, zaradi katerega se je odvrnil od vrstnikov in staršev, se je naučil biti močan, ko se je dvignil nad vse okoliščine in odkril svoj pravi talent za rapanje.

J’Maurice je glasbo izbral kot platformo za izražanje, saj ga to področje v življenju najbolj navdihuje. Želi ustvarjati navdihujočo glasbo, ki bo bogata z besedili, zelo razumljiva in resnično ganljiva za poslušalce. “V življenju vsakega človeka so ljubezen, sovraštvo in bolečina. Ustvarjanje glasbe je moj način, kako se s tem spoprijeti, iz tega zrasti in iti naprej,” pravi J’Maurice. S tem strateškim pristopom želi s svojimi pesmimi pomagati drugim pri zdravljenju, sreči in veselju.

Njegova ljubezen do glasbe izvira tudi iz motivacije, ki jo dobi ob poslušanju glasbe old skool hip hopa in R&B veteranov in uglednih vzornikov v glasbeni in zabavni industriji. J’Maurice je znan po strastnem načinu, s katerim izpopolnjuje svoje brezhibne melodije, ki ustvarjajo nepozabne, srčne ritme s citatnimi besedili. Kadarkoli se znajde v središču odra, njegov talent nima meja.


Nadarjeni in energični raper, ki ga najbolje opisujejo njegovi zasvojljivi refreni, nikoli ne preneha navduševati občinstva in sveta okoli sebe, kadar koli izda novo uspešnico.

J’Mauricea boste našli tudi tukaj.

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals