Domov Glasba Italija je zmagala na Eurosongu, za zmago necenzurirana verzija

Italija je zmagala na Eurosongu, za zmago necenzurirana verzija

Italija je vodila na stavnicah in na koncu zmagala. Čeprav je po glasovih žirij kazalo, da bo zmago odnesel mladi švicar, je televoting konkretno potrdil zmago Italije.

Maneskin so zmagali in suvereno pokazali, da so ljudje dojeli kaj je sporočilo besedila pesmi Zitti E Buoni, Tihi in pridni. Zmagalo je sporočilo, zmagal je rock, zmagala je zavest, da zmoremo, da se zmoremo boriti.

Ob zmagi je prišla na vrsto necenzurirana verzija, ki ima dodatno sporočilo: “primite se za jajca”, ki v razmerah v katerih trenutno živimo nakaže na to, da je čas za “imejte jajca”. Očitno je, da je Evropa spoznala, dojela kaj imajo povedati Maneskin in jih nagradila za to, da so z zmagovalno pesmijo v Rotterdamu povedali, da je dovolj.

Maneskin so Italiji prinesli zmago po Insieme, ko je Toto Cutugno v Zagrebu s podporo slovenske skupine Pepel in kri slavil leta 1990. Italijani, ki so bili po njihovi zmagi na Sanremu šokirani, so navdušeni, Italija slavi in praznuje, se veseli. Po hudi situaciji, ko je Covid kriza Italijo ohromila, osamila in pahnila tudi v krizo, jih je zmaga na Eurosongu dvignila in opogumila. Zmaga na Eurosongu je mnoge spravila na noge, ti bodo verjetno v slavju pričakali še Giro D’ Italia, ki bo potekal tudi po Sloveniji. Bravo Maneskin, Bravo Italija.

Foto: Ebu