SESTAVINE
količina: za 8 zvitkov
Polnilo:
- 300 g namaza iz svežega sira
- 1 jabolko, drobno naribano
- 1 rumenjak
- nastrgana lupinica 1 limone
- 1 čajna žlička čilijevih kosmičev
- pol šopka peteršilja, grobo nasekljanega
- sol
- poper
Testo:
- približno 120 g vlečenega testa
- 50 ml rastlinskega olja
- 1 beljak
- 2 žlici sezama
POSTOPEK
- Sirnemu namazu primešamo jabolka, rumenjak, limonino lupinico, čilijeve kosmiče in peteršilj ter solimo in popramo.
- Vsak list testa prepolovimo in namažemo z nekaj olja. Na spodnji rob naložimo 2–3 žlice sirne mase in jo razporedimo tako, da levo in desno na vsaki strani ostane 2 cm prostora, nato pa testo še enkrat premažemo z nekaj olja. Levi in desni rob zapognemo čez maso in testo zvijemo od spodnjega roba navzgor.
- Zvitke namažemo z beljakom in posujemo s sezamom. Po 4 naenkrat položimo v cvrtnik na vroč zrak in jih pri 190 stopinjah pečemo 6 minut, da se hrustljavo zapečejo.