Domov Zanimivosti Diana, nestabilna in nesrečna princesa, bi letos praznovala okrogli jubilej

Diana, nestabilna in nesrečna princesa, bi letos praznovala okrogli jubilej

Bila je obsedena s teorijami zarote, mračna stran je prevladovala. Niz dogodkov, ki je pripeljal do prezgodnjega odhoda princese Diane.

Nekdanja žena princa Charlesa bi 1. julija praznovala 60. rojstni dan. Če ne bi nesrečni intervju sprožil vrsto usodnih dogodkov in si z njim zapečatila svojo usodo, vprašanje kakšen bi bil razlet. Tako pa je prišlo do ločitve, do nepremišljene in neodobravane zveze z Dodijem Al-Fayedom, s katerim se je odpeljala v smrt.

Diana se je rodila 1. julija 1961 v bogati družini Spencer, ki je stoletja pripadala starodavni angleški aristokraciji, tesno povezani s kraljevim dvorom. “Moj plemiški naslov je starejši od tvojega,” je Diana, takrat Charlesova nezadovoljna žena, nekoč grajala princa Philipa, ko jo je opozoril, da se obnaša neprimerno in ko je že bilo jasno, da se ji ni uspelo zliti v kraljevo družino. Mladi ženski, ki je bila v nekem trenutku morda najbolj znana oseba na planetu, niti modra kri, niti bogastvo nista prinesla sreče v življenju, ki se je tragično končalo prezgodaj.

Intervju z novinarjem Martinom Bashirjem je bil pompozno napovedan kot “intervju stoletja”, Diana pa je Bashirju odprla srce in izpostavila svojo intimo, priznala, da trpi za bulimijo in na temo svojega zakona izjavila ” da so bili v zakonu vedno trije. ” Po tem zloglasnem intervjuju je šlo le še navzdol in čez niz nesrečnih okoliščin prišlo tudi do prometne nesreče, v kateri je premlada izgubila življenje.

Zdaj je znano, da je Bashir manipuliral z duševno nestabilno Diano in jo s pomočjo ponarejenih dokumentov in lažnih pričevanj uspel prepričati, da je Buckinghamska palača globoko nezadovoljna z njenim vedenjem, ki se mu zdi škandalozno, zato ji prisluškujejo, ji sledijo na vsakem koraku in ji dobesedno perejo glavo. Zbegana princesa je novinarju verjela, ko ji je razložil, da je njen edini izhod, da gre z vsem v javnost in tako se je strinjala, da bo stopila pred kamere. Potem ni bilo več isto.

Princesin zadnji dopust foto: MICHEL DUFOUR WIREIMAGE

foto: SUNSET BOX/ALLPIX PRESS/PR