Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Nasveti, ki odženejo slabo voljo in negativne misli

Objavljeno

V redu

Negativne misli nas lahko hitro prevzamejo v tej meri, da nam pričnejo krojiti življenje. Bolj kot se jim predajamo in večkrat kot jim podležemo, bolj so trdovratne in težje se jih je znebiti. Nazadnje postanemo povsem črnogledi, v vsakem trenutku nas prevzemata strah in pesimizem. Negativne misli se lahko razrastejo izjemno hitro, kar pomeni, da depresija gotovo ni daleč, zato je treba proti njim ukrepati takoj, ko se pojavijo. Poiskati moramo njihov vzrok, razmisliti o tem, kakšne so naše druge možnosti, prav tako pa moramo skrbeti za pozitivno razmišljanje z vsakdanjimi preprostimi metodami, ki nas sprostijo napetosti, preženejo strah in vračajo upanje ter »sončen« pogled na svet in naše življenje.

Metode, ki vodijo v pozitivno razmišljanje

V nadaljevanju si preberite, katere so tiste metode, ki najbolj učinkovito preženejo negativne misli, še preden se vas loti depresija. Upoštevajte jih čimveč in vaše negativne miselne vzorce bodo pričeli nadomeščati pozitivni.

Foto: Shutterstock

1. Joga in meditacija

Joga skrbi tako za telo kot duha, torej nam pomaga pri dobrem počutju tako na telesnem kot psihičnem oziroma spiritualnem nivoju. Menite, da je joga za vas preveč zapletena? Potem se ne obremenjujte z jogiji, ki izvajajo najzahtevnejše asane, in se spomnite, da je pri jogi v prvi vrsti pomembno dihanje. Pri njej se ne osredotočate na težave, temveč na dihanje, ki vas očisti in sprosti. Pri njej pozabite na težave in se napolnite s pozitivno energijo ter dobrim počutjem, zaradi katerega je kasnejši spopad s težavami precej lažji in produktivnejši.

Foto: Shuttestock

2. Smeh in nasmeh

Negativne misli se pogosto kažejo tudi v naši nezmožnosti, da se nasmehnemo ali od srca nasmejimo. Nasmeh ne vpliva dobro zgolj na druge, temveč predvsem na nas same, žal pa se je potrebno včasih kar nekoliko prisiliti, da si ga znamo ponovno pričarati na obraz. Nasmeh nam sam po sebi pomaga sprostiti stres, tako da imajo pozitivne misli več prostora kot sicer.

Foto: Shutterstock

3. Obdajte se s pozitivnimi ljudmi

Imate prijatelje, sodelavce in znance, ki ves čas negodujejo, vidijo samo slabe stvari, ne verjamejo v nič dobrega in jim prav vsaka stvar predstavlja problem? Če želite prijatelje za depresijo, prav, sicer pa se jim raje izognite. Družite in pogovarjajte se z ljubečimi, pozitivnimi ljudmi, ki sledijo svojim sanjam, si zadajajo dobre cilje, ki vedo, da je pozitivno razmišljanje že polovica poti do cilja.

Foto: Shutterstock

4. Zavedajte se, da ste odgovorni

Ne iščite krivca za to, da je vaše življenje takšno, kot je. Niste žrtev, temveč svoje življenje ustvarjate sami, zato ste zanj tudi sami odgovorni. To pomeni, da ga morate zares vzeti v svoje roke. Če je potrebna sprememba na bolje, se je morate lotiti sami, ne pa tičati na mestu in se izgovarjati, da ste ujeti in da ne morete ničesar spremeniti. Zamenjajte negativne misli s pozitivnimi, ki vodijo v svetlejšo prihodnost.

Foto: Shutterstock

5. Ne stremite k popolnosti

Tudi vi včasih razmišljate o tem, kaj vse je narobe z vami? Depresija pogosto izvira prav iz tega, da na sebi iščete zgolj napake. Vendar pa je resnica takšna, da nihče ni popoln. Namesto da se posvečate svojim slabim lastnostim, se raje posvetite dobrim. Učite se iz svojih napak in načrtujte spremembe, ki vas bodo v bodoče pred njimi obvarovale, nikar pa ne obupujte. Vsakdo od nas je poseben, vsakdo skriva v sebi marsikaj lepega, treba je le najti način, da se to pokaže navzven.

NADALJUJTE Z BRANJEM
Kliknite za komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Življenjski Stil

KOLUMNA: Jezi me. Sosedje dnevno mečejo hrano v smeti

Objavljeno

V redu

Avtor

Jezi me, ko vidim kako sosedje mečejo hrano v smeti. Vsak dan. Njihovi bio odpadki torej ta kontejner je poln sveže hrane, niso smeti ampak hrana, ki jo kupijo in skoraj takoj zavržejo.

To sem opazila pred časom, potem sem bila tako pogumna, da sem začela gledati v njihov kontejner. Imamo skupaj ene vrste otok za smetnjake. Hrana v smeteh izgleda tako kot, če bi jo jaz iz vrečke, ko prinesem domov namesto v hladilnik vrgla v smetnjak.

Sadje, zelenjava, solata, kruh, rogljički. Noro prav noro. In ker sem že skoraj obsedena s tem sem pogledala še v njihov smetnjak z embalažo. Mleko, sok, jogurti, ne embalaža ampak na pol, četrt uporabljeno, kakšen jogurt še neodprt in nikjer ni pretečen rok. Sploh ne razumem.   Vmes je kdaj tudi škatla piškotov, neodprta, z rokom trajanja še pol leta. Mene je groza, res.

Vem, da ne živijo v pomanjkanju, oba imata res dobri službi in vodstveni mesti ampak vse, kar je prav, toliko hrane v smeti.

Nimamo sosedskih odnosov, dober dan, dober dan, sem in tja par vljudnih stavkov in to je v glavnem to. Ne poznam jih dobro. Par dni se nekako že pripravljam, da bom šla, kar na vrata. Zdaj se sploh bolj od daleč pozdravljamo in druge možnosti skoraj ni. Mislim, da je moja dolžnost, da grem k njim in jim povem, da je to početje nesprejemljivo, če se zelo lepo izrazim, in jim poskušam dopovedati naj tega ne počnejo več. Naj raje preberejo koliko ljudi, otrok je lačnih. Kaj mislite? Si lahko drznem in to storim?

Razočarana gospodinja

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje
Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

To morate storiti. Ni važno, vtikanje gor ali dol. To je pravzaprav vaša dolžnost. Počakajte, če se morda vendarle  srečate, sicer pa pozvonite pri vratih in odraslim povejte kot je. Da ste pač opazili, da imajo dnevno veliko še dobre hrane v smetnjaku in da vas to moti in se vam zdi nesprejemljivo. Recite, da jih prosite, ker se vam zdi to, da zavržejo toliko hrane res grozno in naj s tem početjem nehajo.  Potem se pa odzovite glede na odziv, morda bo šlo lepo in ste zlepa preprečili grozno početje. Če ne bo zaleglo, še vedno lahko pokličete pristojne in prijavite.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Japonska voda: Topi maščobo na trebuhu in stegnih

Objavljeno

V redu

Avtor

Japonska voda? Gre za priljubljen pripravek iz ingverja, ki spodbuja izgorevanje maščob tudi na trdovratnejših predelih, kot sta denimo trebuh in stegna.

Prek meja je v teh dneh priljubljen pripravek, ki sliši na ime japonska voda. Recept je deležen številnih delitev, kar gre nemara predpisati predvsem poimenovanju in obljubljenim učinkom. Tako imenovana japonska voda je pravzaprav ingverjev napitek ali ingverjeva voda, ki se resnično ponaša s številnimi zdravju koristnimi učinkovinami. Pijača namreč deluje tako, da pospeši metabolizem, zmanjšuje občutek lakote, pomaga pri topljenju maščobnih oblog, uravnava krvni tlak, blaži simptome prehlada in gripe, krepi imunski sistem, deluje protivnetno, odplavlja strupe iz telesa, pospešuje cirkulacijo krvi, preprečuje nalaganje holesterola, lajša bolečine v sklepih in mišicah, povečuje energijo, odpravlja utrujenost, blaži slabosti in še in še.

Ingver topi odvečno maščobo. (foto: freepik.com)

Tole se pa ne sliši slabo, kajne? Bi si ingverjev napitek želeli pripraviti tudi vi? Nič lažjega. Potrebujete liter in pol vode, sok polovice limone ter košček ingverjeve korenike (vsaj 1 cm).

Postopek priprave: Vodo zavrite, medtem olupite kos ingverja. Ko bo voda zavrela, vanjo na tanko narežite ingver. Vse skupaj lahko ugasnete ali na nizki temperaturi pokuhavate 20 min. Temu naj sledi hlajenje pripravka. V ohlajen poparek dodajte sok limone, premešajte, precedite in pretočite  v sterilno steklenico. Ingverjevo vodo lahko uživate vsak dan, zlasti je priporočljivo, da si jo privoščite na tešče.

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

To je daleč najbolj šarmanten astro znak

Objavljeno

V redu

Avtor

Ali veste, v katerem astrološkem znaku so rojeni ljudje, ki slovijo po tem, da so najbolj šarmantni?

Kot pravijo astrologi, so ljudje, ki so rojeni v znamenju leva, najbolj šarmantni. To so ljudje, ki že s svojo pojavo znajo pritegniti druge. So rojeni igralci in se v življenju vedno dobro znajdejo. Kadar so v družbi, so vedno v središču pozornosti, pa jim v to sploh ni potrebno vlagati veliko truda. Ljudje jih imajo radi, saj niso vsiljivi, pa vendar zelo markantni.

So tudi zelo zabavni, vedno se znajdejo in znajo povedati pravo šalo. Kadar so v družbi, je vedno dovolj smeha in zabave. Znajo biti sproščeni in prijazni.

Ker pa se znajo tudi dobro promovirati in vnovčiti, jim je pogosto odprta tudi pot do bogastva.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO