Domov Življenjski Stil Popolna nega za svilnato gladko kožo rok

Popolna nega za svilnato gladko kožo rok

V obdobju, ko še posebej intenzivno skrbimo za higieno rok, je pomembno, da rokam med umivanjem in po njem namenimo tudi hranilno in intenzivno nego. Z vsakim umivanjem rok namreč s kože odstranimo naravni zaščitni sloj, zaradi česar koža rok hlepi po bogati negi.

Kako ohraniti gladko in nežno kožo rok?

Suh in hladen jesenski zrak ter pogosto umivanje in razkuževanje rok lahko kožo rok zelo izsuši, jo naredi grobo, razpokano in hrapavo, nam pa je tako prijetno, ko so roke svilnato mehke in nežne na otip. Pomembno je, da pri pogostem umivanju rok izberemo neagresivno milo, ki ne poškoduje naravnega zaščitnega sloja kože in da po umivanju rok kožo negujemo z bogato negovalno kremo. Trenutno naj imajo prednost tekoča mila, še posebej če je uporabnikov mila več.

Kako si pravilno umivamo roke?

Pravilno umivanje rok bi moralo trajati od 40 sekund do ene minute. Roke najprej zmočimo z vodo, a ne prevročo, da ne poškodujemo kože. Nanesemo en brizg hranljivega tekočega mila z dragocenim mandljevim oljem NIVEA Creme Soft, ki kožo obda z mehko peno, obvaruje zaščitni sloj kože ter ohrani pH-ravnovesje kože. Namilimo celotno površino rok in temeljito umijemo vse predele dlani – prste, prostore med prsti, hrbtišča rok in zapestij. Roke milimo 10 do 15 sekund. Nato jih temeljito splaknemo s tekočo, toplo vodo in jih obrišemo s čisto in suho bombažno ali papirnato brisačo, kožo zgolj popivnamo, ne drgnemo. Umivanje zaključimo z bogato negovalno kremo za roke NIVEA Intensive Care, ravno tako obogatenos hranljivim mandljevim oljem, ki je posebej ustvarjenaza zelo suhe in poškodovane roke ter dolgotrajno neguje in vlaži kožo rok. Po takšni negi bo koža rok intenzivno navlažena in mehka.

Mandljevo olje – vsestranska negovalna sestavina

Mandljevo olje je zelo pogosta sestavina v negovalnih kozmetičnih izdelkih za kožo in lase, saj vlaži, gladi in vrača prožnost. Preprečuje staranje kože in jo pomirja. Bogato je z vitaminom E, kalijem, cinkom, nenasičenimi maščobnimi kislinami in minerali, pa tudi beljakovinami. Mandljevo olje pridobivajo iz surovih mandljev z drevesa mandljevec, ki uspeva v toplejših predelih zahodne Azije in severne Afrike, danes pa ga vzgajajo predvsem v Sredozemlju, a tudi drugod po svetu. Olje, ki se pogosto uporablja tudi za sproščujoče masaže, je bilo v srednjem veku zaradi svojega sladkastega okusa tudi priljubljena kulinarična sestavina.

Tekoče milo za roke NIVEA Creme Soft

NIVEA tekoče milo Creme Soft z dragocenim mandljevim oljem ščiti kožo rok, jo neguje med umivanjem in jo naredi mehko in voljno vsak dan. Kožo obda z mehko peno in edinstvenim nežnim vonjem ter ohranja pH-ravnovesje kože. Po uporabi bodo roke intenzivno navlažene in mehke.

Krema za roke NIVEA Intensive Care

Krema za roke NIVEA Intensive Care očara z značilnim vonjem NIVEA in izdatno neguje roke s hranljivim mandljevim oljem. Koži rok nudi intenzivno 24-urno nego.

FOTO: Beiersdorf

Brezplačna objava