Connect with us

Glasba

Samuel Lucas z novim videom in skladbo Nekdo

Objavljeno

on

<div id="midasWidget__r92"></div>

NEKDO je že peti radijski singel z albuma Sebe dajem, ki ga je Samuel Lucas izdal aprila lani.

NEKDO nosi izredno subtilno sporočilo o davno izgubi ljubezni, glasbeno pa pesem iz popolne intime preide v orkan občutkov, ki se stopnjujejo skozi celoten aranžma pesmi in jih še dodatno izriše električna kitara, ki jo je vnovič odigral enkratni Teo Collori.Foto: Rok Breznik

Po treh singlih z albuma Sebe dajem, To sem jaz, Nihče ne ve, ki so vsi bili kritika okolja, v katerem živim, priznam, tudi samokritika, hkrati pa opis situacije in občutkov, ki se vrstijo okoli mene, in potem še singla Vse bo ok, ki sem ga predstavil na lanskih Melodijah morja in sonca, sem se odločil, da je zopet čas za eno lirično in intimno ljubezensko pesem,” pravi Samuel Lucas.

NEKDO se mi je vedno zdela ena tistih ultimativno žalostnih skladb, ki pa ravno skozi žalost pobožajo telo in duha. Niso vse žalostinke take. Ta pa je; nekako pitna je. Skoraj kot vino, ki si ga človek natoči, ko je kdaj osamljen – in to vino poudari melanholijo, a jo tudi prečisti.

Tudi to melodijo, kot skoraj vse na albumu, je podpisal pevec sam, besedilo pa je vnovič nastalo pod peresom Roka Lunačka, ki tudi tokrat ni skoparil s komplimenti o Lucasu:
Se bojim, da se bom spet ponavljal, a tudi tokrat ne morem mimo vrhunske interpretacije tega izjemnega vokalista in človeka. Album Sebe dajem je nekaj najboljšega, kar se je zgodilo v popu zadnjih nekaj let.”

Bobne za pesem je posnel Boštjan Vajs, bas in akustične kitare ter perkusije Samuel Lucas sam, električne kitare Teo Collori, klaviature Sandro Božić, spremljevalne vokale sta odpela Arijana in Samuel Lucas. Mix je delo Blaža HribarjaIgorja Mitrova in Samuela Lucasa, master pa Igorja Mitrova. Vse skupaj pa je bilo posneto v Railroad studios taktirko pa je vihtel Jaccuzy Krall.

Video si lahko ogledate s klikom na zgornjo sličico.

Pevec je za pesem Nekdo posnel videospot in tudi tokrat sodeloval z mladim in talentiranim Rokom Breznikom/Foto Factory Production, ki je z Lucasom ustvarjal že pri skladbah Nihče ne ve, Vse bo ok in Maj.

Glede na to, da je Samuel Primorec, ki obožuje vodo, se je ekipa odločila, da spot posname na dveh lokacijah: jutranje posnetke na prečudovitem Zbiljskem jezeru, kjer je tamkajšnje osebje poskrbelo, da je bilo snemanje res prijetno, posodili pa so jim tudi čolniček iz njihove Čolnarne. Drugi del spota pa so snemali na naši prelepi obali, na Sveti Katarini, v Ankaranu. Na to lokacijo Samuela vežejo prav posebni spomini, saj je večji del svojega otroštva s prijatelji preživel prav na tej plaži in se tam naučil tudi plavati.

V spotu sta Samuelu delala družbo še Patricija Finster, nekdanja druga spremljevalka Miss Slovenije in Lucasov glasbeni prijatelj Teo Collori. 

<div id="midasWidget__r92"></div>

Glasba

Novi zvoki BQL: ‘Zate Vse’ razkriva svežo poglavje v njihovi ustvarjalni poti!

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>


BQL Rok & Budale so nazaj z novo glasbeno avanturo. Zasedba se je preoblikovala, zdaj s Rokom v vlogi karizmatičnega frontmana in Anejem kot kreativnim ustvarjalcem. Skupaj predstavljata svež pristop k ustvarjanju glasbe pod okriljem BQL.

Rok Piletič, prevzemajoč vloge tekstopisca in frontmana, odkriva čarovnijo ustvarjanja besedil in glasbe. Pesem “Zate vse” predstavlja posebno poglavje, saj označuje nov korak v zvočni evoluciji BQL. Rok je pripravljen prevzeti vodstvo na odru, medtem ko ostaja Anej nepogrešljiv del ustvarjalnega dueta BQL.

Videospot za pesem prinaša posebno presenečenje – originalni DeLorean iz filma “Back to the Future” dodaja čaroben in nostalgičen pridih. NEO VISUALS, odgovorni za vizualno podobo BQL uspešnic, tudi tokrat ustvarja prepoznavno podobo za “Zate vse“.

Foto: NeoVisuals

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

Glasba

Nenadne smrti umrl član skupine Depeche Mode

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>

V 61. letu starosti je umrl član priljubljene angleške skupine.

Andrew Fletcher je bil klaviaturist priljubljene skupine Depeche Mode. Novico o njegovi smrti so ostali člani delili preko Twitterja. Zapisali so, da so šokirani nad njegovo nenadno smrtjo, vzroka še ne poznajo.

»Šokirani smo in zelo žalostni, ker nas je prezgodaj zapustil naš dragi prijatelj, član skupine in družinski član, Andy Fletch Fletcher. Imel je zares zlato srce in je vedno nudil oporo, ko si potreboval pomoč, pogovor, smeh ali pa hladno pivo,« so tvitnili.

Skupina je leta 2017 nastopila tudi v ljubljanskih Stožicah. Delovati so pričeli v začetku 80. let prejšnjega stoletja, prodali pa več kot sto milijonov albumov. Leta 2020 so bili sprejeti v rokersko alejo slavnih. Njihov zadnji album Spirit je nastal pred petimi leti.

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

Glasba

Kostariški glasbenik Rj Chambers nam predstavlja svoj single “Mysterious”

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo Rj Chambersa – mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

Roshawn Jones Chambers, znan kot Rj Chambers, je kostariški umetnik, pevec in pisec besedil, skladatelj, koproducent ter igralec in nekdanji model. Poje v angleščini in španščini. Na njegovem istoimenskem albumu je predstavljenih pet strastnih pesmi, kar kaže, da je Rj Chambers človek, ki ustvarja glasbo iz srca za srce.

Rj Chambers

Raztegne krila in uspešno vmeša sodobnejši latinskoameriški pridih v material, pri tem pa nikoli ne žrtvuje čustev. Ni le še en reggaetonski izvajalec, ki bi bil kot piškot; zdi se, da je bolj spreten, uglajen in jasnejši glede svoje ustvarjalne vizije in potenciala.

Rj Chambers izžareva karizmo in vas pritegne s svojim svilnato gladkim glasom in ritmi. V pesmi je čutiti nežno ranljivost, ki pa se nikoli ne preda saharinu. Glas Rj Chambersa nas popelje nazaj v čas, ko je bila glasba malo bolj resnična, iskrena in prava.

Rj Chambers – Mysterious

Rj Chambersa lahko spremljate tudi na Instagramu in sicer na njegovem profilu @iamrjcbway

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

 

 

POGLEJTE SI NOVO PESEM SLOVENSKEGA GLASBENIKA

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals