Kontaktirajte nas

Glasba

Samuel Lucas z novim videom in skladbo Nekdo

Objavljeno

V redu

NEKDO je že peti radijski singel z albuma Sebe dajem, ki ga je Samuel Lucas izdal aprila lani.

NEKDO nosi izredno subtilno sporočilo o davno izgubi ljubezni, glasbeno pa pesem iz popolne intime preide v orkan občutkov, ki se stopnjujejo skozi celoten aranžma pesmi in jih še dodatno izriše električna kitara, ki jo je vnovič odigral enkratni Teo Collori.Foto: Rok Breznik

Po treh singlih z albuma Sebe dajem, To sem jaz, Nihče ne ve, ki so vsi bili kritika okolja, v katerem živim, priznam, tudi samokritika, hkrati pa opis situacije in občutkov, ki se vrstijo okoli mene, in potem še singla Vse bo ok, ki sem ga predstavil na lanskih Melodijah morja in sonca, sem se odločil, da je zopet čas za eno lirično in intimno ljubezensko pesem,” pravi Samuel Lucas.

NEKDO se mi je vedno zdela ena tistih ultimativno žalostnih skladb, ki pa ravno skozi žalost pobožajo telo in duha. Niso vse žalostinke take. Ta pa je; nekako pitna je. Skoraj kot vino, ki si ga človek natoči, ko je kdaj osamljen – in to vino poudari melanholijo, a jo tudi prečisti.

Tudi to melodijo, kot skoraj vse na albumu, je podpisal pevec sam, besedilo pa je vnovič nastalo pod peresom Roka Lunačka, ki tudi tokrat ni skoparil s komplimenti o Lucasu:
Se bojim, da se bom spet ponavljal, a tudi tokrat ne morem mimo vrhunske interpretacije tega izjemnega vokalista in človeka. Album Sebe dajem je nekaj najboljšega, kar se je zgodilo v popu zadnjih nekaj let.”

Bobne za pesem je posnel Boštjan Vajs, bas in akustične kitare ter perkusije Samuel Lucas sam, električne kitare Teo Collori, klaviature Sandro Božić, spremljevalne vokale sta odpela Arijana in Samuel Lucas. Mix je delo Blaža HribarjaIgorja Mitrova in Samuela Lucasa, master pa Igorja Mitrova. Vse skupaj pa je bilo posneto v Railroad studios taktirko pa je vihtel Jaccuzy Krall.

Video si lahko ogledate s klikom na zgornjo sličico.

Pevec je za pesem Nekdo posnel videospot in tudi tokrat sodeloval z mladim in talentiranim Rokom Breznikom/Foto Factory Production, ki je z Lucasom ustvarjal že pri skladbah Nihče ne ve, Vse bo ok in Maj.

Glede na to, da je Samuel Primorec, ki obožuje vodo, se je ekipa odločila, da spot posname na dveh lokacijah: jutranje posnetke na prečudovitem Zbiljskem jezeru, kjer je tamkajšnje osebje poskrbelo, da je bilo snemanje res prijetno, posodili pa so jim tudi čolniček iz njihove Čolnarne. Drugi del spota pa so snemali na naši prelepi obali, na Sveti Katarini, v Ankaranu. Na to lokacijo Samuela vežejo prav posebni spomini, saj je večji del svojega otroštva s prijatelji preživel prav na tej plaži in se tam naučil tudi plavati.

V spotu sta Samuelu delala družbo še Patricija Finster, nekdanja druga spremljevalka Miss Slovenije in Lucasov glasbeni prijatelj Teo Collori. 

Glasba

Nenadne smrti umrl član skupine Depeche Mode

Objavljeno

V redu

Avtor

V 61. letu starosti je umrl član priljubljene angleške skupine.

Andrew Fletcher je bil klaviaturist priljubljene skupine Depeche Mode. Novico o njegovi smrti so ostali člani delili preko Twitterja. Zapisali so, da so šokirani nad njegovo nenadno smrtjo, vzroka še ne poznajo.

»Šokirani smo in zelo žalostni, ker nas je prezgodaj zapustil naš dragi prijatelj, član skupine in družinski član, Andy Fletch Fletcher. Imel je zares zlato srce in je vedno nudil oporo, ko si potreboval pomoč, pogovor, smeh ali pa hladno pivo,« so tvitnili.

Skupina je leta 2017 nastopila tudi v ljubljanskih Stožicah. Delovati so pričeli v začetku 80. let prejšnjega stoletja, prodali pa več kot sto milijonov albumov. Leta 2020 so bili sprejeti v rokersko alejo slavnih. Njihov zadnji album Spirit je nastal pred petimi leti.

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Kostariški glasbenik Rj Chambers nam predstavlja svoj single “Mysterious”

Objavljeno

V redu

Avtor

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo Rj Chambersa – mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

Roshawn Jones Chambers, znan kot Rj Chambers, je kostariški umetnik, pevec in pisec besedil, skladatelj, koproducent ter igralec in nekdanji model. Poje v angleščini in španščini. Na njegovem istoimenskem albumu je predstavljenih pet strastnih pesmi, kar kaže, da je Rj Chambers človek, ki ustvarja glasbo iz srca za srce.

Rj Chambers

Raztegne krila in uspešno vmeša sodobnejši latinskoameriški pridih v material, pri tem pa nikoli ne žrtvuje čustev. Ni le še en reggaetonski izvajalec, ki bi bil kot piškot; zdi se, da je bolj spreten, uglajen in jasnejši glede svoje ustvarjalne vizije in potenciala.

Rj Chambers izžareva karizmo in vas pritegne s svojim svilnato gladkim glasom in ritmi. V pesmi je čutiti nežno ranljivost, ki pa se nikoli ne preda saharinu. Glas Rj Chambersa nas popelje nazaj v čas, ko je bila glasba malo bolj resnična, iskrena in prava.

Rj Chambers – Mysterious

Rj Chambersa lahko spremljate tudi na Instagramu in sicer na njegovem profilu @iamrjcbway

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Udarna mednarodna glasbena zasedba The Parlophonics nam predstavlja svoj novi single “These Days”

Objavljeno

V redu

Avtor

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kake mednarodne glasbenike, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.


Tokrat vam predstavljamo The Parlophonics, alternativno rock skupino, ki ustvarja odličen Power pop/rock, čeprav člani zasedbe še nikoli niso sodelovali skupaj v “skupnem prostoru”. Skupina se dejansko še nikoli ni sestala v živo.


Če kaj, je razdalja med člani zasedbe le še povečala originalnost zvoka skupine, ki temelji na klasičnem britanskem popu in rocku iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja.

Člani skupine, ki so hkrati tudi avtorji pesmi Robert Horvath (kitare, bas), Fernando Perdomo (kitare, bobni) in Hugh Macdonald (vodilni glas, klaviature) so leta 2021 izdali svoj prvenec A Day in The Life. Gre za čudovit nabor melodičnih izvirnih skladb, ki so ga med pandemsko zaporo posneli na daljavo, tako da so si prek spleta pošiljali datoteke.

Roberta Horvatha je osamljenost v času pandemije navdihnila, da je posnel in končno objavil nekaj pesmi, ki jih je pisal vse življenje. Za projekt je angažiral Fernanda Perdoma (kitarista skupine “Echo in the CanyonJakoba Dylana) in Hugha Macdonalda (Fairhazel) in trije glasbeniki so na daljavo razvili kemijo, ki osvetli vse, kar igrajo.

Skupino so primerjali z Beatli, Oasis in Paulom Wellerjem, vendar pa je v resnici preveč edinstvena, da bi jo lahko opisali s tako preprostimi besedami.

Prvenec skupine The Parlophonics, album A Day in the Life, je bil 20. avgusta 2021 v digitalni obliki izdan na Apple Music, Spotify in Google Play. Fizične izdaje so na voljo od 20. novembra 2021, ravno pravočasno za praznično sezono in za tiste, ki želijo zgoščenko dodati v svojo zbirko. Album je k tej mednarodni skupini pritegnil svetovno občinstvo in to zasluženo. Ljubitelji izvrstno napisanega pop/rocka morajo takoj odkriti skupino The Parlophonics. Tega še ne veste, vendar bodo fantje zagotovo vaša nova najljubša skupina.

Opis ni na voljo

The Parlophonics lahko spremljate tudi na družbenih omrežjih:
Facebook: https://www.facebook.com/Parlophonics
https://www.instagram.com/parlophonics/
https://twitter.com/parlophonics

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals