Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Življenje v svetlobi

Objavljeno

V redu

Dr. Jacob Israel Liberman v knjigi Življenje v svetlobi odgovarja, kako nas svetloba inteligentno vodi proti zdravju, zadovoljstvu in življenju, ki ima smisel. S pomočjo znanstvenih raziskav, klinične prakse in neposrednih izkušenj pojasni delovanje in vpliv svetlobe na življenje. Knjiga Življenje v svetlobi predstavlja popolnoma nov pogled na to, kaj zares pomeni videti.

»Moji možgani so samo sprejemnik.
V vesolju  je jedro, iz katerega črpamo znanje, moč in navdih.
Čeprav njega skrivnostim še nisem prišel do dna,  vem, da obstaja.«                                                                                     Nikola Tesla

Kako svetloba deluje na nas?

Svetloba oživlja navigacijski sistem v nas, ki je neločljiv od tistega, kar oživlja vse v vesolju. Ko se prepustimo vodstvu svetlobe, nas lahko onkraj čakajo čudeži in globoko zdravljenje. Svetloba je popoln komunikacijski mehanizem, ki nas ves čas usmerja v življenju.

»Stvari ne vidimo takšnih, kot so,
ampak takšne, kot smo mi sami.«
Talmud

Kako nas usmerja svetloba?

Svetloba niso samo valovi in delci, ampak nam prinaša tudi zavest. Svetloba ni samo nekaj, kar mi iščemo, da bi lahko videli. Svetloba išče tudi nas in usmerja, tako kot išče in usmerja rastlino, ki raste.

Svetloba je znotraj  nas, saj veje iz našega bitja. Ko zaneti zavedanje brez misli, prepričanj in skrbi, zaveje nazaj v svet kot izraz čiste navzočnosti. Navzočnost je naravno stanje, ki ga omogoči svetloba, ko oči in um usmerijo pozornost na isto točko. Takrat se začne ples merjenja, fokusiranja, sledenja in povezanega dela, saj naše oči začnejo preverjati in meriti, od kod izvira svetloba.

Kaj je navzočnost?

Navzočnost je nezaveden odziv na povabilo inteligence, s katero nas življenje usmerja proti našim največjim potencialom. Navzočnost se zgodi, ko se notranji in zunanji svet (um in oči) med seboj povežeta in popolnoma uskladita. Inteligenca življenja nas ves čas usmerja proti navzočnosti.

Kaj pritegne našo pozornost?

Ko nekaj vidimo, postanemo odgovorni za to. Avtor knjige Življenje v svetlobi se je začel spraševati, kaj bi se zgodilo, če bi se začel odzivati na vse, kar pritegne njegovo pozornost. Tako je postal odgovoren za vse to. Če je bil za nekaj odgovoren, je moral za to poskrbeti; če je moral za nekaj poskrbeti, je moral to tudi zaključiti. Ves teden je pazil, da mu nič ni ušlo. V nedeljo pa je že pobiral cigaretne ogorke po cesti.

Tovrstno urjenje v navzočnosti kot neke vrste meditacija v gibanju mu je pokazala, da mu ni treba več  določati prioritet. Namesto njega je za prioritete poskrbelo življenje in mu je usmerjalo pozornost na vse, čemur se je moral posvetiti. Tako je postal bolj navzoč in tudi sam bolje videl, ker je nehal gledati stran.

Če se iz trenutka v trenutek naravno odzivamo na vse, kar pritegne našo pozornost, nas čaka neverjetno stanje miline in navzočnosti. Če dovolimo kompasu univerzuma, da nam pomaga in nas usmerja, smo manj v stresu in čaka nas več radosti, ljubezni in hvaležnosti.

Kako so povezani svetloba, vid in zavest?

Ko poskušamo biti navzoči, se preveč trudimo in premišljujemo. Namesto tega bi se lahko odzvali na povabilo svetlobe, ki bi nas pripeljalo do popolnega zavedanja. V nasprotnem primeru ostajamo ujeti v vzorcih svojih prepričanj in svet vidimo omejeno prek perifernega vida.

Misli zadržujejo resničnost na mestu, svetloba pa zamrzne v materiji.

Če se nehamo truditi biti navzoči in uporabimo svoj dih, uglasimo oči in um med seboj ter sledimo povabilu življenja, nas bo navzočnost našla kar sama. Navzoči smo takrat, ko sprejmemo vse, kar nam življenje in svetloba ponudita.

Ko nehamo iskati, začenjamo najdevati. Ko manj gledamo, več vidimo.

Stanje enosti nastopi, ko se svetloba v nas združi s svetlobo, ki nas usmerja, kar je stanje sproščenosti, v katerem ni treba sprejemati odločitev, ampak samo smo in sprejemamo življenje, kakršno je. V navzočnosti postane življenje čarobno, saj se začnemo počutiti bolje, smo manj v stresu in telo se nam zdravi.

Ko se gibljemo s tokom odzivov na življenje,
smo pretočni in vse bolj navzoči v prisotnosti vsega, kar se pojavi.

Več v knjigi Življenje v svetlobi na povezavi: https://www.cangura.com/zivljenje-v-svetlobi

Pripravila: Mirela Smajić, PRavljična Agencija – Srčna komunikacija in odnosi z javnostmi

Foto: pixabay.com

Življenjski Stil

Teh 5 modnih dodatkov nikar ne uporabljajte več

Objavljeno

V redu

Avtor

Še nedavno so bili ti modni dodatki nujni za vse ljubiteljice mode, sedaj pa je čas, da jih odstranite iz svoje garderobne omare, saj se boste z njimi le še osmešile.

Moda se menja svetlobno hitro. In če je bil še pred nekaj meseci nek modni dodatek nujen, je danes lahko že obremenjujoč. Da letošnje poletje ne boste naredile napake, si preberite, katere modne dodatke, ki so bili še lani top, nujno odstranite iz svoje omare.

Mini očala

Še lansko leto so mini očala zasedala prva mesta med modnimi dodatki, upreti se jim nista mogli niti Rihanna in Ariana Grande, letos pa so popolnoma iz mode. Modni strokovnjaki svetujejo večja očala.

Bomber jakna

Kar nekaj let so bile tako imenovane bomber jakne zelo modne. Bile so vseh barv, različnih modnih krojev, navduševale so v kombinaciji s kavbojkami. A sedaj je čas, da se od njih poslovimo. Letos prihajajo bolj elegantne jakne.

Torbice za okrog pasu

Moda, ki je bila zelo priljubljena konec devetdesetih let, se je lansko pomlad in poletje poskušala vrniti. A neuspešno. Torbice za okrog pasu so pozabljene, namesto njih pa je čas za elegantne in ženstvene torbice.

PVC obutev

Plastične sandale, ki so lansko leto poskušale izboriti prva mesta med top modo so pozabljene. Nič več jih ne obujte.

Oblačila modnih znamk

Vrhunske modne znamke oblačil so bile na vseh kosih še nekaj let nazaj dobro vidne. Ime modne znamke je bilo dobro vidno tako na modnih dodatkih kot tudi na oblačilih. Sedaj so v ospredju enobarvne majice, ki ne razkrivajo oblikovalca. Prevladujejo bele barve.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Čmrljem nikar ne nastavljajte sladkorja in meda!

Objavljeno

V redu

Avtor

Že res, da so čmrlji zaradi pozebe ostali brez hrane, a kot svarijo strokovnjaki, lahko z nastavljanjem medu ali sladkorne raztopine naredimo še več škode. Preverimo, zakaj in kako lahko čmrljem zares pomagamo.

Ker je aprilska pozeba uničila številne cvetove, ki predstavljajo naraven vir hrane čmrljem, se je po družbenih omrežjih razširila informacija, naj jim ljudje pomagajo tako, da nastavijo žlico s sladkorno raztopino. A kot pojasnjuje biolog dr. Danilo Bevk z Nacionalnega inštituta za biologijo, slednje ni nasvet, ki bi čmrljem koristil – ravno nasprotno, raztopina je lahko zanje škodljiva, med pa nevaren.

Zakaj lahko med in sladkorna raztopina škodujeta čmrljem?

Čmrljem nikar ne nastavljajte sladkorja in meda! (foto: pixabay.com)

»Čmrlji tako ponujene sladkorne raztopine v teh razmerah ne bodo koristili, ker morajo varčevati z energijo in zato v glavnem mirujejo. Obstaja nevarnost, da bi ljudje ta način krmljenja uporabili tudi kasneje. Takrat dejansko obstaja možnost, da bi se čmrlji navadili na krmilnik, kar pa bi bilo zanje škodljivo. Potrebujejo namreč kakovostno hrano, ki jo nudijo cvetovi (medičino in cvetni prah) in se ne smejo navaditi na ‘fast food’. Še slabše je, če recepturo ‘izboljšamo’ tako, da namesto sladkorja uporabimo kar med. V medu so namreč povzročitelji čebeljih bolezni, ki so nevarne za čmrlje,« pojasnjuje Bevk in dodaja, da lahko v poletnem času s takšnim krmljenjem naredimo precej škode tudi čebelarjem, saj lahko izzovemo čebelji rop.

Med in sladkor torej v resnici ne dajeta koristnih rezultatov – kar pa ne pomeni, da čmrljem ne morete pomagati na drug način. Bevk tekom spletne objave na družbenem omrežju svetuje, da lahko to storimo tako, da skrbimo, da je v okolju dovolj medovitih rastlin. »Tako bodo čmrlji imeli večje zaloge hrane in bodo lažje preživeli vremenske nevšečnosti. Varujmo torej cvetoče travnike in mejice ter ohranjajmo in sadimo avtohtone medovite rastline, ki so bolj odporne na zmrzal. Ta rešitev ni tako preprosta, vendar deluje.«

Foto: pixabay.com

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Ta 3 astro znamenja brez slabe vesti varajo

Objavljeno

V redu

Avtor

Nekateri to naredijo težje, drugi pa lažje. Preberite, katera tri astro znamenja brez težav skočijo čez plot!

Astrologi svarijo ženske bred moškimi, ki so rojeni v teh treh nebesnih znakih. Ti naj bi varanje jemali kot nekaj vsakdanjega. Če torej iščete resno ljubezen, se jim raje ognite.

Kateri trije so?

Oven

Moški, rojeni v znamenju ovna, so po naravi lovci. Tudi kadar se zaljubijo, težko ostanejo zvesti, ves čas jih vleče k novi avanturi. Če jim pot prekriža ženska, ki je pripravljena na avanturo, se ne bodo branili.

Dvojčka

Dvojčki so znani po tem, da so dvolični. Ves čas potrebujejo tudi dokazovanje, da so veliki osvajalci in da se jim ženske ne morejo upreti. Tudi zato se pogosto zgodi, da flirtajo tudi, ko so v resni zvezi. Včasih le zato, da postane njihova partnerica ljubosumna.

Strelec

Moški, rojeni v znamenju strelca, so znani po tem, da ne ostanejo dolgo v zvezi. Ves čas potrebujejo flirtanje in osvajanje. Le redko se zgodi, da strelec ostane zvest eni in edini.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO