Kontaktirajte nas

Zanimivosti

Rosvita Pesek presenetila s takšnim zapisom, ki je mnogim odprl oči. Takšna je resnica …

Objavljeno

V redu

Priznani televizijski voditeljici so mnogi čestitali za pogum.

Znana in zelo priljubljena televizijska voditeljica Rosvita Pesek je sklenila, da z javnostjo deli svojo resnico o RTV Slovenija. Na družbeno omrežje Facebook je tako objavila daljši zapis in prikazala trenutno dogajanje skozi svoje oči.

»Kadar so vsi na eni strani čolna, se največkrat prevrne. Trenutna podoba je, kot da je tudi pri opredeljevanju o novem zakonu o RTV tako. Veliko mojih kolegov, sploh v Informativnem programu, se je javno izpostavilo v prid spremembi, torej glasovanju ZA novi zakon.

Obsedela bom na drugi strani čolna. V koristnost in splošno dobrobit novega zakona namreč NE verjamem. Z njim bomo dobili novo vodstvo, to že. A to je daleč premalo. Če bomo z vsako menjavo oblasti – na osi t .i. levo in t. i. desno spreminjali zakon, zato da si bodo novi oblastniki lahko postavili všečno in naklonjeno vodstvo RTV-ja, potem to ni rešitev za RTVS. Sploh ni nobena rešitev! je zapisala in dodala: »Rtvs potrebuje spremembe – vsebinske, predvsem pa statusne! RTV se mora v prvi vrsti posloviti od statusa javnega zavoda in postati normalna gospodarska družba. Samo tako bomo lahko dobili na ključna mesta najbolj sposobne ljudi, ne pa tiste – kot se je izrazil visoki mož iz ozadja – ki zmorejo najhitreje teči po politično podporo. /…/ Novi zakon bo prinesel samo nekaj starih obrazov na izpraznjena vodstvena mesta, ki so v preteklosti že imeli priložnosti, pa so namesto snovanja dobrih oddaj kakšno dobro ukinili, nekaj revolucionarnega pridiha in dolgih razprav v Svetu, več samoupravljanja in nadaljevanje finančnega krča, ki ga predvsem pri vizualnih, kadrovskih in tehničnih standardih na TVS čutimo že leta.

To pa je za zaupanja vredno nacionalko presneto premalo. Zato ne morem biti ZA.”

Njen celoten zapis, ki ga je podprla množica njenih spletnih prijateljev in oboževalcev, si lahko preberete spodaj.

Foto: Facebook

Zanimivosti

To je redka fotografija, na kateri je Jana Morelj s sedaj že bivšim partnerjem

Objavljeno

V redu

Avtor

Pred kratkim je prišlo na dan, da se je razšla z očetom svoje hčerke …

Priljubljena slovenska radijska voditeljica in vremenarka Jana Morelj se je pred kratkim razšla s svojim dolgoletnim partnerjem Markom Žumerjem Fogyjem, s katerim ima hčerko Mio.

Da parček ni več skupaj, je prvi razkril portal žurnal24, zapisali so, da Moreljeva noče dajati izjav o zasebnem življenju.

Prav tako pa priljubljena voditeljica ni prav pogosto delila utrinkov zasebnosti za javnost, fotografije, k so na družbenih omrežjih, so zelo redke.

Eno takšnih smo našli, nastala je leta 2019, na njej pa je še srečna družinica, ki uživa v toplih poletnih dneh …

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Poslovila se je še ena legenda iz sveta glasbe

Objavljeno

V redu

Avtor

Po kratkotrajni bolezni je umrl znani pevec …

Iz sveta glasbe prihaja še ena žalostna novica, umrl je namreč član skupine Television, Tom Verlaine. Razlog smrti naj bi bila kratkotrajna bolezen, kot poroča portal 24ur.com, pa drugih informacij o njegovi smrti še ni.

»Njegovo smrt je za The New York Times sporočila Jesse Paris Smith, hčerka Verlainove nekdanje ljubezni in občasne glasbene sodelavke Patti Smith. Povedala je, da je umrl v soboto,« poroča omenjeni portal.

V poznih 70. letih prejšnjega stoletja je skupina opozorila nase z albumom Marquee Moon , ki je prejel pohvale kritikov, a kljub temu komercialno ni bil uspešen. Ko je kasneje skupina razpadla, je Verlaine izdal več kot deset samostojnih albumov, sodeloval je s številnimi umetniki, med njimi je bil tudi David Bowie.

Foto: pexels.com

NADALJUJTE Z BRANJEM

Zanimivosti

Ana Klašnja vse pustila brez besed: Poglejte, kako dobro je videti v teh kopalkah!

Objavljeno

V redu

Avtor

Priljubljena balerina je odpotovala v toplejše kraje …

Ena najbolj priljubljenih slovenskih balerin in žirantka šova Slovenija ima talent, Ana Klašnja, je tokrat svoje spletne prijatelje razveselila s posnetkom, ki je nastal v toplih krajih.

»Zbudila sem se v poletje je pripisala poleg posnetka, na katerem se lahkotno sprehaja ob obali, oblečena v čudovite dvodelne kopalke, na glavi pa ima senčnik.

Poleg objave je dodala tudi ključnik, s katerim razkriva, da je posnetek nastal v Dubaju.

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

 

 

VESELE PRAZNIKE IN SREČNO V LETU 2023 VAM VOŠČIMO S PESMIJO ZVONČIĆI

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals