Domov Zanimivosti Jan Plestenjak iskreno spregovoril o tem, takšnega burnega odziva zagotovo ni pričakoval

Jan Plestenjak iskreno spregovoril o tem, takšnega burnega odziva zagotovo ni pričakoval

 S svojimi besedami je mnoge zelo presenetil.

Priljubljeni slovenski pevec Jan Plestenjak je bil eden izmed gostov v včerajšnji informativni oddaji Arena, kjer se je govorilo tudi o slovenski besedi in slovenskih pevcih.

Voditelj je Plestenjaka vprašal, kaj si misli o tem, da bo na Kurentovanju pela srbska turbo folk pevka Ceca, a je odgovoril, da ni pravi naslov za to vprašanje. »Jaz sem ustvarjalec in jaz imam eno veliko spoštovanje do vseh, ki ustvarjajo muziko. Jaz vem, koliko je treba emocije dati in ljubezni v to in seveda tukaj ne ocenjujem slogov ali pa jezikov,« je povedal in dodal, da ne ve, kdo je organizator, da primera ne pozna.

Ocenil je, da ljudje zelo radi poslušajo slovensko muziko, misli, da še vedno slovenski izvajalci doma prodajo največ kart.

Spregovoril je tudi o mladih slovenskih pevcih, ki pojejo v tujem jeziku. »Vsak izbira svoj jezik, jaz v tem ne vidim problema, ampak, velikokrat je ta izbira mladih slovenskih glasbenikov, ki pojejo v tujem jeziku, je beg. Beg pred samim sabo,« je izrazil svoje mnenje in dodal, da premalo spoštujemo svojo esenco.

»Če pridejo trubači, v Ljubljani rečejo: to je etno, če pa pride naša harmonika, je opa to kmetija,« je za konec še dodal.

Njegovo razmišljanje o Slovencih in slovenski besede je tudi na družbenih omrežjih razplamtelo mnogo uporabnikov. Večina se s pevcem zelo strinja, nekateri so zapisali, da ga odslej le še bolj spoštujejo …

Foto: Facebook