Kontaktirajte nas

Kulinarika

Trik s katerim bodo piščančja bedra nebeško slastna

Objavljeno

V redu

Imate radi piščančje peruti ali bedrca? Potem vam z največjim veseljem predajamo naslednji nasvet. Navdušeni boste!

Takole je, ne bomo se delali fine, velja? Če radi obirate piščančje peruti in bedrca, govorimo isti jezik. Če temu prištejemo še naklonjenost zlato zapečeni kožici, pa si lahko kar podamo roke. Da boste lahko uživali v krožniku sočnih, zlato zapečenih in nebeško slastnih kosov mesa, sledite izvedbi dveh preprostih trikov.

Mlečna marinada – skrivnost sočnega mesa

Da bodo bedrca in perutničke za več odtenkov bolj sočne in okusne, kose mesa eno uro pred peko premažite z mlečno marinado. Mešanica stopljenega masla, mleka in jogurta bo razvila naravnost neverjeten učinek. Mlečne kisline namreč vplivajo na mehčanje mesa in izboljšajo okus. Se vam zdi predlog nenavaden? Verjemite, da je vredno poizkusiti. Ne bo vam žal!

Kako do zlato rjave skorjice?

Ne boste verjeli, a spet smo pri mlečnih kislinah. Ker mlečni izdelki vsebujejo sladkorje, slednji med peko karamelizirajo. Preden se torej lotite pečenja, kožo na mesu premažite z maslom. Med peko se bo kožica slastno zapekla in vas mamila tako z izgledom, kot omamnim vonjem.

Naj se ples brbončic prične! Pa ne pozabite deliti nasveta s svojimi prijatelji.

Foto: pexels

Kulinarika

Odličen trik: Med kuhanjem jajc dodajte sodo bikarbono

Objavljeno

V redu

Avtor

Že pripravljate pirhe? Ste že skuhali jajca? Poznate trik s sodo bikarbono?

Ko boste pričeli s kuhanjem jajc za pirhe, ne pozabite na odličen trik s sodo bikarbono. Vodi, v kateri jih boste kuhali, dodajte eno jedilno žlico sode bikarbone. S tem boste dosegli, da lupina jajc med kuhanjem ne bo počila, kasneje pa se bodo pirhi tudi veliko lažje lupili.

Ali veste, kakšna jajca so najbolj primerna za pirhe?

Jajca, ki jih boste uporabili za pirhe, naj bodo stara med sedem in 10 dni. Takšna se najlažje lupijo. Če so jajca zelo sveža, se bodo veliko težje lupila.

Soda bikarbona pomaga, da se pirhi lažje lupijo.

Foto: pexels.com

NADALJUJTE Z BRANJEM

Kulinarika

Tako pire krompir pripravijo kuharski mojstri

Objavljeno

V redu

Avtor

Tehnika priprave in skrivna sestavina – to je skrivnost slastno kremastega pire krompirja, ki ga boste zagotovo pojedli kakšno žlico več …

Ste pri vas doma oboževalci pire krompirja? Ne ravno? No, morda pa boste postali po preizkusu naslednjih trikov. Ta preprosta priloga namreč še zdaleč ni tako pusta, če jo obogatimo s pravimi dodatki in pripravimo s tehniko kuharskih mojstrov.
 
Doslej ste se najbrž priprave krompirja lotili z mečkalcem za krompir, kajne? Dodali ste še malce masla, mogoče kanček mleka, dobro pretlačili in uala, jed je bila pripravljena. Za bogato in kremasto teksturo, se naslednjič lotite dela takole, pri čemer upoštevajte tudi nasvet za kuhanje …
 
–          Krompir olupite, narežite na kocke, denite v osoljeno vodo in kuhajte zgolj toliko časa, da bo krompir kuhan. Koščki ne smejo biti razkuhani, kar se zlahka zgodi, če pustimi, da vrejo nekaj minut preveč.
–          Namesto mečkalca za krompir vzemite cedilo in lopatico, s katero gladite koščke krompirja po mrežici cedila. Skozi drobne odprtine boste dobili fino, gladko teksturo, ki je s klasičnim mečkalcem ne  moremo doseči. Tehnika je zamudnejša, a vsekakor vredna vašega časa.
–          Da bo krompir kremast, mu pogumno dodajte maslo in mleko. A ne tako malo, kot to storite običajno! Več masla boste dodali, bolj polnega okusa bo pire. Jed bo še posebej fantastična, če boste krompirju dodali sladko smetano. Vse skupaj dobro premešajte, po potrebi dosolite in postrezite skupaj z vam ljubo jedjo.





Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Kulinarika

Na travnik po pomladni gin&tonik

Objavljeno

V redu

Avtor

Pričarajte si pomlad v kozarcu! Nikar ne recite, da vam konec tedna ne bi prijal takšen cvetlični koktajl …

Dandanes so takšni časi, da je prav fino, če si znamo sami pričarati zabavo in popestritev. Tudi v kozarcu, kakopak! In če se na razvajanje ne moremo odpraviti na sončno teraso ljubega lokala, si lahko še vedno pripravite okusno pijačo v zavetju domačega doma. Saj veste, z malce domišljije je vse mogoče. Pravzaprav je lahko vaša kreacija še bolj bogata in domiselna.

Eno takšno simpatično idejo smo za vas pripravili tudi mi. Vse kar morate storiti je, da skočite na travnik po trobentice, marjetice in vijolice. Cvetove pomladnih cvetlic splahnite s hladno vodo, nato pa jih razporedite po površini alkoholne kopeli, ki ste jo poprej natočili v kozarec. Mi smo izbrali gin&tonik, vi pa si izberite napitek po vaši želji in okusu. Pa ne pozabite na ljubke papirnate slamice!

Vas skrbi, da omenjene cvetlice niso primerne za uporabo v prehrani? Brez skrbi, marjetice, trobentice in vijolice so zdrave in užitne, iz njih si denimo lahko pripravite krožnik okusne pomladne solate. Če morda niste vedeli, vse tri cvetlice pospešujejo izločanje strupov iz organizma.

NADALJUJTE Z BRANJEM

POPULARNO