Bi si radi uredili prebavo? Pojejte žličko teh semen

<div id="midasWidget__r92"></div>

Zelo zdrava so, vsebujejo omega maščobne kisline. Skrbijo za dobro prebavo in krepijo imunsko odpornost. Strokovnjaki svetujejo, da jih uživamo redno.

So prava zakladnica zdravja, vsebujejo ogromno proteinov, železa, cinka in vitaminov. Ugodno delujejo na prebavo, ščitijo pred srčno-žilnimi boleznimi, pred sladkorno boleznijo in preprečujejo nastanek raka.

Lanena semena so ena prvih semen, ki jih je človek pričel vzgajati. Lan uporabljamo v tekstilni industriji, lanena semena so odlična kot dodatek k jedem, uporabljamo tudi laneno olje.

Lanena semena lahko dodate žitaricam, navadnemu jogurtu ali solatam. Bogata so z omega 3 in 6 maščobnimi kislinami, zaradi visoke vsebnosti sluzi in vlaknin pa pripomorejo k boljši prebavi. Če imate neredno in počasno prebavo, lahko poskušate to urediti s semeni. Vsako jutro na tešče prežvečite žličko lanenih semen. Lahko pa jih dodate tudi navadnemu jogurtu in to pojeste za zajtrk. Lahko pa ga tudi zmeljete in uživate po žličkah ali dodate številnim jedem.

Vključite laneno seme v svojo prehrano in s tem zmanjšajte možnost za nastanek bolezni. Nepraženo laneno seme lahko kupite v vseh bolje založenih trgovinah.

Lanena semena se odlično podajo k jogurtu. (foto: Shutterstock)

Foto: Shutterstock

<div id="midasWidget__r92"></div>

Written By

Bum Novice