Connect with us

Glasba

TOMOS feat. Andrej Orel ‘GRUV ZA MUV’

Objavljeno

on

<div id="midasWidget__r92"></div>

Tomos, severno primorski raper in najnovejši varovanec Dallasa, vam v teh poletnih dneh poklanja dozo energije z ‘Gruv za muv’, ki ga je posnel v sodelovanju z Andrejem Orlom.
Navdih za ‘Gruv za muv’ sta Tomos in producent Jani Klančič iskala v 80-ih letih prejšnjega stoletja, ki v mnogih prebudijo željo po plesu, zabavi in pozitivni energiji. 

K projektu sta povabila tudi kitarista Nenada Putnika, stalnica v ustvarjalnem procesu je tudi producent Matej Doljak, ki poskrbi za končne popravke ter mix in mastering. Za udaren in živahen refren je poskrbel Adam Velič.

Tomos bo konec leta 2020 izdal že tretji avtorski album z apokaliptičnim naslovom ‘Angeli in demoni’. Do zdaj smo lahko z albuma skozi komade ‘Demon v meni’, ‘Amore’, ‘Angeli in demoni ft. Mojca Rusjan’ spoznali realističen pogled na svet in temno plat Demonov, z ‘Gruv za muv’ pa se začnejo razkrivati Angeli in z njimi bolj energična, plesna glasba, s pomočjo katere boste lažje odmislili trenutno situacijo. 

Glavno vlogo v videospotu, ki si ga lahko ogledate spodaj, je prevzel Mr. Bananko, ki Tomosa že dlje časa spremlja na njegovih nastopih, za dinamično in energično vzdušje pa je poskrbela plesna skupina Los pravilos. 

TOMOS je severno primorski raper, ki prihaja z okolice Nove Gorice, točneje iz Deskel in trenutno pripravlja svoj tretji avtorski album z apokaliptičnim naslovom ‘Angeli in demoni’, ki ga bo konec leta 2020 izdal v založbi Dallas Records. 

Rap glasbo in besedila je začel pisati že kot najstnik, ko je odkril Eminema, 2pac-a in skozi svetovno rap sceno spoznaval hiphop kulturo ter skušal svoj navdih v rap besedilih in glasbi izraziti po svoje. 

Leta 2011 je nastopil v oddaji Slovenija ima Talent, kjer je prišel do četrtfinala in po nekaj poskusih sodelovanja v rap skupinah, začel svojo solo kariero. Pri samem snemanju albumov so mu pomagali prijatelji, na začetku njegove poti je bil to producent Max Sebastien, nato pa mu je bil v veliko pomoč Aljaž Tomažič – MC Unther, od katerega se je izjemno veliko naučil in zelo napredoval.

Tako je leta 2014 izdal svoj prvi album ‘V krogu’, leta 2018 pa drugi album ‘Dnevnik T.M.’, trenutno pa pripravlja svoj tretji avtorski album z apokaliptičnim naslovom ‘Angeli in demoni’, ki ga bo konec leta 2020 izdal v založbi Dallas Records. Veliko večino podlag za komade na albumih je produciral akademski glasbenik in zborovodja Jani Klančič, snemali pa so v lastnem studiu Production Lair. 

Foto: Dallas Records

<div id="midasWidget__r92"></div>

Glasba

Novi zvoki BQL: ‘Zate Vse’ razkriva svežo poglavje v njihovi ustvarjalni poti!

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>


BQL Rok & Budale so nazaj z novo glasbeno avanturo. Zasedba se je preoblikovala, zdaj s Rokom v vlogi karizmatičnega frontmana in Anejem kot kreativnim ustvarjalcem. Skupaj predstavljata svež pristop k ustvarjanju glasbe pod okriljem BQL.

Rok Piletič, prevzemajoč vloge tekstopisca in frontmana, odkriva čarovnijo ustvarjanja besedil in glasbe. Pesem “Zate vse” predstavlja posebno poglavje, saj označuje nov korak v zvočni evoluciji BQL. Rok je pripravljen prevzeti vodstvo na odru, medtem ko ostaja Anej nepogrešljiv del ustvarjalnega dueta BQL.

Videospot za pesem prinaša posebno presenečenje – originalni DeLorean iz filma “Back to the Future” dodaja čaroben in nostalgičen pridih. NEO VISUALS, odgovorni za vizualno podobo BQL uspešnic, tudi tokrat ustvarja prepoznavno podobo za “Zate vse“.

Foto: NeoVisuals

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

Glasba

Nenadne smrti umrl član skupine Depeche Mode

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>

V 61. letu starosti je umrl član priljubljene angleške skupine.

Andrew Fletcher je bil klaviaturist priljubljene skupine Depeche Mode. Novico o njegovi smrti so ostali člani delili preko Twitterja. Zapisali so, da so šokirani nad njegovo nenadno smrtjo, vzroka še ne poznajo.

»Šokirani smo in zelo žalostni, ker nas je prezgodaj zapustil naš dragi prijatelj, član skupine in družinski član, Andy Fletch Fletcher. Imel je zares zlato srce in je vedno nudil oporo, ko si potreboval pomoč, pogovor, smeh ali pa hladno pivo,« so tvitnili.

Skupina je leta 2017 nastopila tudi v ljubljanskih Stožicah. Delovati so pričeli v začetku 80. let prejšnjega stoletja, prodali pa več kot sto milijonov albumov. Leta 2020 so bili sprejeti v rokersko alejo slavnih. Njihov zadnji album Spirit je nastal pred petimi leti.

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

Glasba

Kostariški glasbenik Rj Chambers nam predstavlja svoj single “Mysterious”

Objavljeno

on

Avtor:

<div id="midasWidget__r92"></div>

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo Rj Chambersa – mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

Roshawn Jones Chambers, znan kot Rj Chambers, je kostariški umetnik, pevec in pisec besedil, skladatelj, koproducent ter igralec in nekdanji model. Poje v angleščini in španščini. Na njegovem istoimenskem albumu je predstavljenih pet strastnih pesmi, kar kaže, da je Rj Chambers človek, ki ustvarja glasbo iz srca za srce.

Rj Chambers

Raztegne krila in uspešno vmeša sodobnejši latinskoameriški pridih v material, pri tem pa nikoli ne žrtvuje čustev. Ni le še en reggaetonski izvajalec, ki bi bil kot piškot; zdi se, da je bolj spreten, uglajen in jasnejši glede svoje ustvarjalne vizije in potenciala.

Rj Chambers izžareva karizmo in vas pritegne s svojim svilnato gladkim glasom in ritmi. V pesmi je čutiti nežno ranljivost, ki pa se nikoli ne preda saharinu. Glas Rj Chambersa nas popelje nazaj v čas, ko je bila glasba malo bolj resnična, iskrena in prava.

Rj Chambers – Mysterious

Rj Chambersa lahko spremljate tudi na Instagramu in sicer na njegovem profilu @iamrjcbway

<div id="midasWidget__r92"></div>

Continue Reading

 

 

POGLEJTE SI NOVO PESEM SLOVENSKEGA GLASBENIKA

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals