Domov Zanimivosti Savina Atai iskreno: »Še nikoli nisem bila tako žalostna …«

Savina Atai iskreno: »Še nikoli nisem bila tako žalostna …«

Priljubljena Savina Atai, ki želi javnosti pomagati s svojimi zdravimi nasveti, pa tudi s tehnikami obrazne joge, te dni preživlja na Novi Zelandiji z možem Garettom. Kot je zapisala na družbeno omrežje Facebook, je zasebno srečna in izpopolnjena kot še nikdar, a kljub temu je v njeni duši velika žalost.

Kaj bo z našim prelepim svetom? Že 9 mesecev nisem videla svojega očija, druge mame Irene,nisem objela prijateljev…ne vem a bom še kdaj videla babico,krepko čez 90 jih ima. Urejam papirje, da bom lahko (upam!) čez nekaj mesecev šla po svojo psičko (ki je skupaj s svojo sestrico v najboljši oskrbi ), potem bova midva v eni posebni karanteni v Aucklandu,ona v drugi. Karantene so tukaj izven doma, v posebej zato pripravljem hotelu. Spoštujem in razumem: Nova Zelandija se vrhusko spopada s situacijo, na našem otoku nimamo niti enega primera,ne rabimo mask. Hvaležna sem. Globoko. Štejem svoje blagoslove. A jokam,ko vidim svojo psičko na Skypu, kužke na plaži…jokam po pogovoru z očijem … Včasih sem bila vsak teden na letalu, zdaj se to zdi,kot oddaljen spomin. Jokam, ko vidim otroke z maskami.

In zaradi žalosti, ki se v teh dneh zgrinja na vse, ki upamo, na boljši jutri, pa se je Savini utrnila zares dobrosrčna in nesebična ideja.

»Odločila sem se, da za v naši online šoli pripravim posebne delavnice za otroke in najstnike, za tukaj (izven) pa posnamem brezplačne videe, najbolj preprostih, zabavnih in učinkovitih vaj – Kids Tao Face Yoga, ki bodo otrokom in najstnikom pomagale pred in po nošenju maske. Pomagale očistiti zastali CO2, pregnati utrujenost-s tem da bodo prekrvavile možgane, predihale telo, sprostile stres iz organizma, dvignile imunski sistem, počutje, ter koncentracijo za učenje.«

https://www.facebook.com/SavinaAtai/posts/3262477057205887

Foto: Facebook