Lahko zaradi virusa razpokajo ustni kotički?

Morda se je tudi vam že kdaj pripetilo, da so vam boleče razpokali kotički ust. Rdeča in skeleča razpoka je lahko zelo neprijetna zlasti pri smejanju, petju in uživanju kislih ter slanih jedi. A bolj kot slednje bi nas moral skrbeti vzrok nastanka, saj lahko nakazuje, da se v našem telesu nekaj dogaja.

Ste bili pred oziroma v obdobju nastanka izpostavljeni vetru in soncu, za namenček pa ste si s slino pogosto vlažili ustnice in ustne kotičke? Potem gre za povsem normalno reakcijo, velja pa ob tem omeniti, da pogosto vlaženje ustnih kotičkov ustvarja novo nevšečnost, saj predstavlja idealno okolje za bakterije. Da vas ne bo mučila neprijetna glivična okužba, se skušajte odvaditi tovrstnega početja.

Tako imenovan heilitis pa se lahko pojavi tudi kot pokazatelj, da se v vašem telesu nekaj dogaja. Morda ste dehidrirani ali pa vam primanjkuje vitamina B ali pa železa, kar se pogosto zgodi, ko zaradi hujšanja osiromašimo svoj jedilnik. Vzrok lahko tiči tudi v oslabljenem imunskem sistemu, povišani telesni temperaturi ter virusni okužbi.

Foto: Shutterstock

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com