Domov Življenjski Stil Kaj sporočate bližnjim, če jim ne voščite za rojstni dan?

Kaj sporočate bližnjim, če jim ne voščite za rojstni dan?

Sicer ste vedeli, da oseba iz vašega družinskega ali prijateljskega kroga praznuje, a ste pozabili oz. niste našli časa, da bi izrekli voščilo. Tudi z odsotnostjo geste ste podali sporočilo, ki je v nekaterih primerih pravzaprav še najbolj iskreno.

Veste, kdaj imajo vaši bližnji rojstni dan? Medtem ko smo si morali nekoč datume obletnic rojstva zapomniti ali jih zabeležiti na koledarju, nam zadnjih deset let vse skupaj z virtualnim opomnikom močno olajša družbeno omrežje Facebook. Seveda vsi, ki jih poznamo oz. so del našega kroga bližnjih, niso nujno del te virtualne skupnosti, pa vendar morate priznati, da je zaradi spletnega opomnika vse skupaj precej lažje.

Ne pozabite na rojstni dan vaših bližnjih … (foto: pixabay.com)

Rojstnodnevno voščilo je prijazna gesta, s katero počastimo slavljenčevo obletnico rojstva in mu zaželimo vse najlepše v letu, ki sledi. Izrečemo ga osebno, prek telefonskega klica, sporočila, voščilnice ali voščila na družbenem omrežju. Morda se zgodi, da kdaj zaradi prehitrega življenjskega tempa na rojstni dan slavljenca pozabimo, s čimer pa hkrati sporočamo, da oseba, ki slavi, v našem življenju preprosto nima tako zelo pomembne vloge oz. nam ne pomeni dovolj, da ne bi zdrsnila iz naši misli.
Seveda ne govorimo o vseh ljudeh, ki so del vašega virtualnega življenja, pač pa o družinskih članih, prijateljih in denimo sodelavcih, s katerimi preživite več časa. V primerih, ko voščilo namenoma ni izrečeno, z odsotnostjo geste izražate ravno nasprotno. No, morda pa je konec koncev bolje molčati, kot pa izreči nekaj, kar ne mislite in kar ne prihaja iz srca.

Se vam je kdaj zgodilo, da je na vaš praznik pozabila oseba, ki vam veliko pomeni? Kako ste se počutili? Zaupajte nam v komentarju na Facebooku.