Domov Zanimivosti Se spomnite smučarke Špele Pretnar? To se sedaj dogaja z njo

Se spomnite smučarke Špele Pretnar? To se sedaj dogaja z njo

Zagotovo se tudi vi še dobro spomnite naše vrhunske smučarke …

Špela Pretnar je bila nekoč vrhunska slovenska smučarka, je prejemnica malega kristalnega globusa. V pokoj je odšla leta 2004, odtlej pa se je o njej bolj malo pisalo.

Vse do letos, saj je v temu mesecu dopolnila že 50 let.

Kako doživlja abrahama in kakšno je njeno življenje danes, so raziskali novinarji revije Lady. Kot je zapisala novinarka Barbara Majič, se je svojih let dobro zavedela šele, ko je prejela vabilo za mamografijo.

»To je bil res šok, ampak seveda sem šla na pregled. Rojstnih dni pa nisem nikoli prav praznovala, saj me med smučarsko sezono pozimi ni bilo doma. Zdaj me je pa vse prehitelo, zato bom petdeset let praznovala pozneje. Zabava bo 26. maja, da ne bo ravno na dan mladosti, in pa zato, da bom lahko kar dva dni slavila,« je pojasnila za omenjeno revijo.

Ponosno je spregovorila tudi o sinu Maku, ki je dopolnil 12 let.

»Trenutno se vse vrti okoli Maka, ki zahteva vso mojo energijo in večino prostega časa. Sicer nisem bila nikoli pretirano za otroke, rajši sem se družila z živalmi, kot da bi se ‘vtaknila’ v otroka v vozičku. Zdaj pa res uživam, najrajši na svetu sem mama. Imam zelo zahtevnega otroka, ki mi vzame veliko časa, saj sva zelo navezana,« je iskreno povedala za omenjeno revijo.

Foto: facebook