Domov Kulinarika Odlični jogurtovi rogljički z lešnikovo kremo – Recept

Odlični jogurtovi rogljički z lešnikovo kremo – Recept

SESTAVINE

  • 1 kocka kvasa
  • 1 vrečka kislega testa
  • 700 g moke
  • 250 g jogurta
  • 110 g mleka
  • 70 g masla
  • 30 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 2 mali žlički soli

Nadev:

  • 150 g – 200 g lešnikove kreme
  • 1 jajce za premaz

POSTOPEK

  1. Moki primešamo kislo testo. Kvas raztopimo v mleku in ga prilijemo k moki. Dodamo ostale sestavine brez masla in zamesimo kvašeno testo. Najprej mešamo počasi in med mešanjem postopno dodajamo zmehčano maslo.
  2. Na koncu mešamo deset minut na najvišji hitrosti, da postane testo gladko. Zatem posodo pokrijemo s folijo in pustimo testo na toplem vzhajati.
  3. Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, razdelimo na pol, nato pa vsak kos še na dva do tri dele. Testo pustimo nekaj minut počivati, nato vsak kos testa razvaljamo na krog. Krog razrežemo na osem delov – trikotnikov. Na zunanji rob trikotnika položimo žlico lešnikovega nadeva.
  4. Nato zvijemo testo od zunanjega dela, ki je nadevan proti sredini, konici trikotnika in oblikujemo rogljiček. Enako oblikujemo vse ostale rogljičke.
  5. Rogljičke zložimo na pekač in jih pustimo vzhajati.
  6. Vzhajane premažemo s stepenim jajcem in jih prestavimo v vročo pečico. Pečemo jih približno 20 minut pri 175 stopinj celzija, da se lepo obarvajo.