Recept za potico z orehi

SESTAVINE

  • 1 kocka svežega ali 2 vrečki suhega kvasa
  • 700 g moke
  • 200 g kisle smetane
  • 100 g mleka
  • 110 g masla
  • 60 g sladkorja
  • 3 jajca
  • 2 mali žlički soli

Nadev:

  • 300 g medu
  • 250 g mletih orehov
  • jajce za premaz

POSTOPEK

  1. V posodo odmerimo sol in moko. V mleku raztopimo kvas, ga prilijemo k moki, dodamo vse ostale sestavine brez masla in zamešamo kvašeno testo. Med mešanjem postopno dodajamo zmehčano maslo.
  2. Zadnjih deset minut mešamo na najvišji hitrosti. Ko so sestavine dobro povezane in testo odstopa od posode, testo pokrijemo in damo na toplo vzhajati.
  3. Vzhajano testo pregnetemo in pustimo nekaj minut počivati. Zatem testo razvaljamo na pravokotnik, ga celega na tanko pokapljamo z medom, tega pa posujemo z mletimi orehi. Obloženo testo zvijemo v zavitek, nato ga položimo v pomaščen model za potico. 
  4. Potico damo še enkrat vzhajati.
  5. Vzhajano potico premažemo z jajcem ali maslom, prebodemo z iglo na več mestih in prestavimo v vročo pečico. Pečemo jo približno 45 minut pri 175 stopinjah celzija.
  6. Pečeno potico vzamemo iz pečice in jo čez nekaj minut obrnemo iz modela na desko.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com