Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Strokovnjak svetuje: Partner me utesnjuje

Objavljeno

V redu

Prejeli smo vprašanje bralke, ki sprašuje:

Vprašanje: S partnerjem sva skupaj že 7 let, a ugotavljam, da me najin odnos duši in da nazadujem pri svoji osebni rasti. Partner je včasih službeno odsoten tudi po več dni in takrat prav lažje zadiham, zacvetim. Ko pa se vrne, imam spet občutek, da me utesnjuje. Imam ga zelo rada, z njim bi si rada ustvarila družino, a se tega občutka ne morem rešiti. Mi lahko pomagate z nasvetom?

Odgovoril ji je Miran Peterman Certificirani Energy Success Coach, Energijski Terapevt za partnerstvo. Parom in posameznikom pomaga obuditi njihovo partnerstvo in mu dati novega zagona: Hvala za vaše vprašanje. Prvo vprašanje je vedno “ali ga hočete”? Ali ste pripravljena investirati vanj, vase, v vašo prihodnost? Pravite, da ga imate zelo rada in to je zelo dober začetek.

Moški smo posebna bitja in kot taki potrebujemo poseben pristop. V resnici pa smo kot medvedki in potrebujemo samo ljubezen in nekoga, ki zna pritisniti na prave gumbe. Če pa so ti gumbi napačni, pa, saj veste, se medved lahko zelo razjezi.

Ženske velikokrat zmotno mislijo, da njihov moški ni odprt za osebno rast. Resnica je, da ni odprt, na način kot osebno rast doživlja ženska. Moški želimo konkretne stvari in konkretne rezultate. In ko nam nekdo pokaže povezavo osebne rasti in “zemeljskih” rezultatov, je pot odprta. Vaš partner je poslovnež in kot takega ga zagotovo zanima več denarja, večji rezultati in boljši učinek, kar pa je vse del in posledica osebne rasti. Verjamem, da ne nasprotuje osebni rasti, ni pa še našel takšnega načina ob katerem bi se počutil in razvijal kot pravi moški.

Naslednja stvar pa je partnerska rast. Sestavljajo jo vizija za vaše partnerstvo, cilji, vaši osebni, partnerjevi in vajini skupni kot par, pričakovanja in vrednote, ki jih imata, medsebojna komunikacija, odnos do partnerstva in v partnerstvu. Tukaj pa se zadeve zatikajo, ker teh stvari ni, oziroma jih delata in doživljata vsak za sebe. Predlagal bi vam, da kontaktirata Partnerskega terapevta, ki vama bo dal vodstvo in korake, da lahko premostita ta most, ki vaju sedaj loči, lahko kontaktirate tudi mene, bom vesel vašega klica.

Moja izkušnja je, da je za začetek dovolj, da eden izmed partnerjev dela z mano in začenja spreminjati razumevanje in odnos do partnerstva in komunikacije. Velikokrat je problem v odnosu, če eden izmed partnerjev, največkrat je to ženska, začne delati na sebi in se razvijati in posledično obtoževati drugega partnerja, lahko je to besedno ali samo v mislih in odnosu, kar je najpogosteje in nanj gledati zviška.

Kaj lahko storite in storita sama? Vsako partnerstvo temelji na pričakovanjih in vrednotah, ki jih imate vi in jih ima vaš partner. Večinoma je tako, da se spoznamo, pridemo skupaj, zaljubimo in začnemo odnos, ne da bi se o vsem tem sploh pogovorili, videli ali razmišljamo v isti smeri, imamo podobna pričakovanja, so nam pomembne podobne vrednote. In potem rešujemo stvari sproti in zaradi tega se stvari lahko zataknejo. Velikokrat nam v odnosu ni jasno, kako, da našemu partnerju nekaj ni jasno, pa je v bistvu problem, da se o tem nikoli nismo pogovarjali, pogovorili in našli neko skupno pot in vizijo. Seveda pa je umetnost pogovora, poslušanja, slišanja in sprejemanja že zopet druga tema, za kdaj drugič.

Partnerstvo je odnos, je most, je razvoj, je odločitev, je mesto, kjer morata oba partnerja prevzeti odgovornost za vsak svoj razvoj in svojo srečo in hkrati prostor, kjer drug drugega podpirata in spodbujata. Partnerstvo sta dva srečna, zabavna, samostojna, samozadostna, uspešna posameznika, ki drug z drugim delita svojo življenjsko izkušnjo in delita ljubezen, srečo in veselje!

– –

Miran Peterman
je Certificirani Energy Success Coach, Energijski Terapevt za partnerstvo. Parom in posameznikom pomaga obuditi njihovo partnerstvo in mu dati novega zagona.

Spletna stran: https://www.miranpeterman.com/
Facebook: https://www.facebook.com/miran.peterman.coach/
Facebook skupina: https://www.facebook.com/groups/Partnerstvo.in.Odnosi

Imate tudi vi vprašanje za terapevta za partnerstvo Mirana Petermana? Napišite nam ga na elektronski naslov [email protected], objavili ga bomo popolnoma anonimno.

foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM
Kliknite za komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Življenjski Stil

Teh 5 modnih dodatkov nikar ne uporabljajte več

Objavljeno

V redu

Avtor

Še nedavno so bili ti modni dodatki nujni za vse ljubiteljice mode, sedaj pa je čas, da jih odstranite iz svoje garderobne omare, saj se boste z njimi le še osmešile.

Moda se menja svetlobno hitro. In če je bil še pred nekaj meseci nek modni dodatek nujen, je danes lahko že obremenjujoč. Da letošnje poletje ne boste naredile napake, si preberite, katere modne dodatke, ki so bili še lani top, nujno odstranite iz svoje omare.

Mini očala

Še lansko leto so mini očala zasedala prva mesta med modnimi dodatki, upreti se jim nista mogli niti Rihanna in Ariana Grande, letos pa so popolnoma iz mode. Modni strokovnjaki svetujejo večja očala.

Bomber jakna

Kar nekaj let so bile tako imenovane bomber jakne zelo modne. Bile so vseh barv, različnih modnih krojev, navduševale so v kombinaciji s kavbojkami. A sedaj je čas, da se od njih poslovimo. Letos prihajajo bolj elegantne jakne.

Torbice za okrog pasu

Moda, ki je bila zelo priljubljena konec devetdesetih let, se je lansko pomlad in poletje poskušala vrniti. A neuspešno. Torbice za okrog pasu so pozabljene, namesto njih pa je čas za elegantne in ženstvene torbice.

PVC obutev

Plastične sandale, ki so lansko leto poskušale izboriti prva mesta med top modo so pozabljene. Nič več jih ne obujte.

Oblačila modnih znamk

Vrhunske modne znamke oblačil so bile na vseh kosih še nekaj let nazaj dobro vidne. Ime modne znamke je bilo dobro vidno tako na modnih dodatkih kot tudi na oblačilih. Sedaj so v ospredju enobarvne majice, ki ne razkrivajo oblikovalca. Prevladujejo bele barve.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Čmrljem nikar ne nastavljajte sladkorja in meda!

Objavljeno

V redu

Avtor

Že res, da so čmrlji zaradi pozebe ostali brez hrane, a kot svarijo strokovnjaki, lahko z nastavljanjem medu ali sladkorne raztopine naredimo še več škode. Preverimo, zakaj in kako lahko čmrljem zares pomagamo.

Ker je aprilska pozeba uničila številne cvetove, ki predstavljajo naraven vir hrane čmrljem, se je po družbenih omrežjih razširila informacija, naj jim ljudje pomagajo tako, da nastavijo žlico s sladkorno raztopino. A kot pojasnjuje biolog dr. Danilo Bevk z Nacionalnega inštituta za biologijo, slednje ni nasvet, ki bi čmrljem koristil – ravno nasprotno, raztopina je lahko zanje škodljiva, med pa nevaren.

Zakaj lahko med in sladkorna raztopina škodujeta čmrljem?

Čmrljem nikar ne nastavljajte sladkorja in meda! (foto: pixabay.com)

»Čmrlji tako ponujene sladkorne raztopine v teh razmerah ne bodo koristili, ker morajo varčevati z energijo in zato v glavnem mirujejo. Obstaja nevarnost, da bi ljudje ta način krmljenja uporabili tudi kasneje. Takrat dejansko obstaja možnost, da bi se čmrlji navadili na krmilnik, kar pa bi bilo zanje škodljivo. Potrebujejo namreč kakovostno hrano, ki jo nudijo cvetovi (medičino in cvetni prah) in se ne smejo navaditi na ‘fast food’. Še slabše je, če recepturo ‘izboljšamo’ tako, da namesto sladkorja uporabimo kar med. V medu so namreč povzročitelji čebeljih bolezni, ki so nevarne za čmrlje,« pojasnjuje Bevk in dodaja, da lahko v poletnem času s takšnim krmljenjem naredimo precej škode tudi čebelarjem, saj lahko izzovemo čebelji rop.

Med in sladkor torej v resnici ne dajeta koristnih rezultatov – kar pa ne pomeni, da čmrljem ne morete pomagati na drug način. Bevk tekom spletne objave na družbenem omrežju svetuje, da lahko to storimo tako, da skrbimo, da je v okolju dovolj medovitih rastlin. »Tako bodo čmrlji imeli večje zaloge hrane in bodo lažje preživeli vremenske nevšečnosti. Varujmo torej cvetoče travnike in mejice ter ohranjajmo in sadimo avtohtone medovite rastline, ki so bolj odporne na zmrzal. Ta rešitev ni tako preprosta, vendar deluje.«

Foto: pixabay.com

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Ta 3 astro znamenja brez slabe vesti varajo

Objavljeno

V redu

Avtor

Nekateri to naredijo težje, drugi pa lažje. Preberite, katera tri astro znamenja brez težav skočijo čez plot!

Astrologi svarijo ženske bred moškimi, ki so rojeni v teh treh nebesnih znakih. Ti naj bi varanje jemali kot nekaj vsakdanjega. Če torej iščete resno ljubezen, se jim raje ognite.

Kateri trije so?

Oven

Moški, rojeni v znamenju ovna, so po naravi lovci. Tudi kadar se zaljubijo, težko ostanejo zvesti, ves čas jih vleče k novi avanturi. Če jim pot prekriža ženska, ki je pripravljena na avanturo, se ne bodo branili.

Dvojčka

Dvojčki so znani po tem, da so dvolični. Ves čas potrebujejo tudi dokazovanje, da so veliki osvajalci in da se jim ženske ne morejo upreti. Tudi zato se pogosto zgodi, da flirtajo tudi, ko so v resni zvezi. Včasih le zato, da postane njihova partnerica ljubosumna.

Strelec

Moški, rojeni v znamenju strelca, so znani po tem, da ne ostanejo dolgo v zvezi. Ves čas potrebujejo flirtanje in osvajanje. Le redko se zgodi, da strelec ostane zvest eni in edini.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO