HIT TEDNA

<div id="midasWidget__r92"></div>

GLASUJTE za svoj HIT TEDNA na portalu BUMNOVICE!

DARJA GAJŠEK - S TEBOJ
PREDLOG ŠT. 1 ZA GLASBENI HIT TEDNA
BOOOM! - JULIJA
PREDLOG ŠT. 2 ZA GLASBENI HIT TEDNA
SAN DI EGO - TI
PREDLOG ŠT. 3 ZA GLASBENI HIT TEDNA
Previous slide
Next slide

Slovenija je majhna dežela, premore pa veliko odličnih glasbenikov, ki za nas ustvarjajo pesmi, ki postanejo del naših življenj. Na portalu Bumnovice podpiramo dobro slovensko glasbo, Vi, naši zvesti bralci pa lahko vsak teden glasujete za svojega glasbenega favorita. 

Vsak teden bomo v naši redakciji pripravili seznam treh svežih slovenskih pesmi, ki si po našem mnenju zaslužijo, da jih uvrstimo v izbor za HIT tedna, z zmagovalcem po vašem izboru pa bomo nato naredili video intervju in ga objavili na našem portalu! Glasujete tako, da kliknete na gumb “Glasuj” pod skladbo, ki Vam je najbolj všeč.  Naj zmaga pesem, ki vam je najbolj všeč. Glasujte! Rezultate glasovanja bomo objavili v ponedeljek 30.11.2020. 

V tem tednu smo v naši glasbeni redakciji v izbor za HIT tedna uvrstili naslednje glasbene predloge:

PREDLOG 1.
DARJA GAJŠEK - S teboj živim

Pesem “S teboj živim” je “zgrajena” na tradiciji slovenske in mediteranske glasbe, ki je namenjena poslušalcem lahkotnih uspešnic. Darja je v svojem glasbenem izrazu čustvena, iskrena in prepričljiva in tako suvereno vstopa v prostor domačih glasbenih div, posebej pokojne Simone Weiss. Vstopimo z njo v svet kjer sreča nima mej, v svet čudovitih spominov in tudi v svet za katerega so nekateri trenutno prikrajšani, saj poroko lahko le načrtujejo. Za pesem je že posnet tudi videospot, ki je nastal iz spominov in možnosti snemanja v teh korona časih v režiji mladega Domna Jančiča. 

Deli

PREDLOG 2.
BOOOM! - Julija

BOOOM! so mlada fantovska skupina, ki jo sestavljajo trije pevci. Matevž Derenda iz Brežic, Luka Cvetičanin in Patrik Mrak, ki oba prihajata iz Portoroža.
O ‘Juliji‘ so fantje povedali: »Julija je zgodba mlade ljubezni, ki se bliža križpotju. Seveda je pa odvisno od interpretacije poslušalca katero pot bo ta ljubezen ubrala. Poleg tega, da nam je samo ime Julija všeč, ima to ime tudi nekakšen simboličen pomen ljubezni (čeprav tragične po Sheakspearu ali pa neuslišane po Prešernu). Sami bi radi verjeli da ima zgodba srečen konec, vendar prepuščamo da se vsak odloči zase.«

Deli

PREDLOG 3:
SAN DI EGO - TI

San Di Ego so marca, na višku karantene, izdali tretji studijski album ‘Zdaj je čas’. Fantje pomenljivo pravijo, da je mogoče prav zdaj čas, da stopimo skupaj ter da s skupnimi močmi spremenimo naš svet na bolje.
Med skladbami na albumu je ena najnežnejših vsekakor ljubezenska balada ‘Ti‘. Besedilo in glasbo zanjo je napisal Darjan Marčič. Videospot so snemali v baročnem dvorcu Gutenbuchel v Šoštanju, režiser Perica Rai je ustvaril romantično kuliso, ki jo je dodobra polepšala Patricija Finster, ki je v spotu zaigrala usodno dekle.

Deli

<div id="midasWidget__r92"></div>

Written By

Bum Novice