Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Ljudje vas ne upoštevajo, ker vas ne spoštujejo

Objavljeno

V redu

Se vam pri odnosih z določenimi osebami pogosto dogaja, da kljub vašemu trudu ne razumejo, kaj jim želite povedati, sporočiti? Pa resnično ne razumejo ali vas preprosto ne spoštujejo, oziroma jim je mar zgolj uveljavljanje lastne volje?

Ljudje na svet gledamo skozi prizmo lastne perspektive zaradi česar je povsem normalno, da lahko isto situacijo vidimo nekoliko drugače. Težava nastane že pri povsem nezapletenih situacijah, ko je sporočilo jasno in glasno podano, sogovornik pa se odziva, kot bi slišal zgolj slab prevod vaših besed.

Naj navedemo preprost primer:

»Boš jedla potico? Naj ti malo narežem.«

»Ne, hvala, brez zamere, ampak ne smem.«

»Ampak jaz sem jo pa toliko spekla, a res ne bi en kos?«

»Kot veš, imam alergijo na gluten, drugače bi pa z veseljem.«

»Ampak jaz bi rada, da jo poskusiš. Res je dobra. Na en majhen kos.«

»Ne smem, samo hude krče in težave bom imela, bom obsedela na stranišču.«

»Joj, kako si važna, a mi je tako težko ustreči?Veš kako sem se trudila! Tu imaš pa pojej.«

Takšne situacije seveda izzovejo slabo voljo in jezo, ki lahko vodi v konflikte. Če tudi vam ni prijetno, da sogovorniki navkljub vašemu prijaznemu komuniciranju v vas zanetijo val slabih občutkov in negativne energije, potem poskušajte ohraniti mirno raven komunikacije z odsotnostjo čustev.

Kako ravnati?

V zgoraj navedenem primeru namreč potice ne boste pojedli, ker bi z zaužitjem škodovali svojemu zdravju. Kakopak ne bi bilo prav, da bi popustili, ker želi nasprotna stran zadovoljiti eno izmed svojih potreb. V kolikor bi se odzvali z jezo, se zgodi zgolj to, da je druga stran iz vas izvabila negativno reakcijo ob kateri bo prst znova uperila na vas, sebe pa v svojih očeh postavila na piedestal žrtve.

Stopite iz čustvenih okvirjev, a ostanite zvesti sebi z vztrajanjem pri podajanju jasnega in glasnega odgovora. Ko boste pogledali na situacijo kot opazovalec, vam bo lažje. Naredite uslugo samemu sebi, ostanite mirni, ne le navzven, pač pa tudi v sebi.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM
Kliknite za komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Življenjski Stil

Dame, to je TOP frizura leta 2021

Objavljeno

V redu

Avtor

Vas zanima, kakšna frizura bo v letošnjem letu najbolj modna? Preberite v prispevku.

Tudi na področju modnih frizur bo letos vse skupaj bolj enostavno in lahkotno. Spet bo prevladovala tako imenovana frizura bob, ki je zelo praktična, enostavna, prilega se k vsakemu obrazu in – kar je najboljše – pomlajuje.

Letos bo bob frizura povsem enostavna, klasična, dokaj kratka in androgenega videza. Frizura je dobila tudi naziv »boyfriend bob«, a to ne pomeni, da spominja na moško frizuro, le poudarek daje na ležernost in preprostost.

Nam je zelo všeč. Pa vam?

View this post on Instagram

A post shared by Kaia (@kaiagerber)

Foto: pixabay.com

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Imaginarna pravica do nefiltriranega izražanja

Objavljeno

V redu

Avtor

Nefiltrirano izražanje ni nekaj, na kar je moč biti ponosen. Opletanje z jezikom brez razmisleka zgolj nakazuje na pomanjkanje empatije in bontona, kar spremlja skoraj otipljiva prisotnost občutka večvrednosti.

Ko tudi tisti, ki bi ljudem morali biti za zgled, lahkotno odvržejo vse zavore in na plan spustijo demone, ki jim kljuvajo dušo, potem je nemara vse težje upati, da bi družba pri sporazumevanju pogosteje uporabljala komunikacijsko sito. Saj veste, preden vihar svojih misli spustimo na plan, je modro pretehtati, kako, zakaj in na kakšen način bomo pisno ali ustno izrazili svoje mnenje in občutke.

Zlasti odkar je spletna komunikacija na družbenih omrežjih v popolnem razcvetu, pravo malo morje ljudi preveva občutek pravice do izražanja vsega, kar jim pade na misel, pri čemer glasno zagovarjajo pravico do svobode govora. Pri tem seveda večini ni mar, kako zvenijo izrečene besede in kakšen vpliv imajo na posameznika ali družbo.

Pa gre resnično zgolj za pravico izražanja?

Čeprav je težko verjeti,  posamezniki sklicujoč se na iskrenost trdno verjamejo, da lahko kruto, kritično in brezvestno ubesedijo svoja mnenja. A žal gre pred opevano pravico zlasti za dokazovanje pomanjkanja empatije in bontona, iz katerega družba vztrajno briše prijazno besedo. Je biti strpen in prijazen tako zelo težko, da sta v odnosih pretehtala nestrpnost in sovraštvo?

Bodite sprememba, ki jo želite videti v svetu

Premislite, preden izrečete besede, ki bolijo in ranijo. Obudite prijazne misli in se ne zatekajte h komunikaciji, ki vam ne more biti v ponos. Iskreni ste lahko tudi s preudarnim izbiranjem besed. Če boste z zgledom vplivali na samo enega človeka, boste pomembno vplivali na prihodnost družbe.

Saj veste, kako pravijo, ‘si to, kar misliš’, zato poskrbite, da bodo vaše misli konstruktivne, strpne, vzpodbudne in prijazne, le tako se boste znebili okov teme …

Foto: freepik.com

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Vas pestijo glivice na nohtih? S temi triki jih boste hitro odpravili

Objavljeno

V redu

Avtor

V prispevku boste našli super nasvete, s katerimi se boste končno rešili trdovratnih glivic. Le te se še posebej rade razmnožujejo na nohtih na nogah, prija jim vlažno okolje. Zato je prvo pravilo, da po prhanju ali umivanju nog le te vedno obrišete do suhega.

Če se pojavijo glivice, se noht odebeli, postane lahko več plasten ali pa rumenkaste barve. Postane lahko lomljiv in na pogled nezdrav.

Kako se rešiti glivic?

Soda bikarbona

Pomaga vam lahko soda bikarbona. V toplo vodo dodajte nekaj žličk sode bikarbone in v takšno mešanico za 20 minut potopite noge. Ponavljajte vsak večer.

Soda bikarbona uničuje glivice.

Eterična olja

Eterično olje cimeta, origana ali čajevca uspešno odpravlja glivice. Vsako jutro in vsak večer kanite kapljico eteričnega olja na noht, masirajte in pustite, da se posuši. Vztrajajte.

Ustna vodica

Tudi ustna vodica v kombinaciji z jabolčnim kisom vam lahko pomaga. Zmešajte obe sestavini v enakem razmerju in v takšno mešanico potopite nohte. Vztrajajte 20 minut in redno ponavljajte.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Nika Zorjan s svojo skladbo Poljubi me na božič.

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO