Domov Zanimivosti Mnoge zvezde zapustile družabna omrežja, kaj se dogaja?

Mnoge zvezde zapustile družabna omrežja, kaj se dogaja?

Tako se je odločil George Clooney, sledili so mu Mila Kunis, Kate Winslet, Meghan Markle in drugi.

Nočem biti v situaciji, da bi na Twitterju izjavil kaj neumnega,” je pojasnil George Clooney, ki namesto brskanja po družabnih omrežjih po težkem dnevu raje uživa v kozarcu dobrega vina. Kate Winslet, Mila Kunis in Meghan Markle so le nekatera znana imena, ki so se odločila, da bodo družabnim omrežjem rekla ‘ne’.

Stavek “silenzio stampa” po naše medijski molk, je imel včasih negativen pomen, danes pa dobiva nov znak v novem “medijskem” okolju zaradi novega hollywoodskega trenda – bega s socialnih omrežij.

Vse več zvezdnikov zapira svoje profile na Instagramu, Twitterju in drugih platformah, ker je nekoč privlačna oblika neposredne komunikacije z oboževalci ušla izpod nadzora. Med “ubežniki” sta vojvoda in vojvodinja Harry in Meghan, k umiku ju je spodbudilo nevzdržno sovraštvo na družabnih omrežjih, princ Harry pa je nekoč dejal, da družabni mediji povzročajo dvom v resnico in celo slabo vplivajo na duševno zdravje. 

Scarlett Johansson se čudi nad tem, da morajo javne osebnosti sledilcem omogočiti neomejen vpogled v zasebnost, Kate Winslet pa se je nekoč v intervjuju za Vogue spraševala, kam je šlo resnično prijateljstvo v resničnem svetu. Mila Kunis se strinja z njo; ” vse je odvisno od tega, kdo je glasnejši, bolj agresiven in bolj negativen, sploh ni več zabavno,” je igralka pojasnila razlog, zaradi katerega družabna omrežja silijo zvezde v eskapizem.

Foto: Brosnic/Backgrid/Backgridus