Domov Življenjski Stil Mačji krempelj – najmočnejše zelišče zoper kronična obolenja

Mačji krempelj – najmočnejše zelišče zoper kronična obolenja

Poznate mačji krempelj? Gre za zelišče z močnim delovanjem, ki lahko ublaži številne simptome bolezenskih stanj.

Mačji krempelj je tropska vzpenjavka, katere poimenovanje izvira iz dveh ukrivljenih trnjev, ki se nahajata ob dnu vsakega lista in po videzu spominjata na mačja kremplja. Rastlinsko zdravilo, ki ga pridobivajo iz korenin ali notranjega dela drevesne skorje, pomaga premagovati simptome številnih kroničnih obolenj, odličen pa je tudi v boju z virusi in streptokoknimi bakterijami.

Mačji krempelj je modro uživati pri gastritisu, rakavih obolenjih, vnetjih, težavah s kandido, okužbah sečil, ob sindromu razdražljivega črevesja, revmi, artritisu, multipli sklerozi, ob pojavu papilacij srca, glavobolu, krčih, tikih, prebavnih motnjah, živčnosti, zategnjenosti mišic, raznolikih bolečinah …
Rastlinsko zdravilo, ki velja za enega najmočnejših naravnih antibiotikov, je mogoče uživati v obliki čaja, prahu, kapsul ali tinkture, ki predstavlja čudovito orodje za varovanje imunosti.

Ste za skodelico čaja?

Čaj iz mačjega kremplja je najbolje uživati zvečer, saj je takrat najbolj zdravilen. Pripravite si ga tako, da v skodelico za čaj nalijete vrelo vodo, dodate eno čajno žličko mačjega kremplja, nato pa pustite stati vsaj pet minut. Če potrebujete močnejši čaj, lahko uporabite dve žlički mačjega kremplja na skodelico vroče vode.

Foto: freepik.com