Connect with us

Glasba

Skupina Sopranos: Na smeh mi gre

Published

on

Skupina, ki je letos konec maja celo Slovenijo odela v barve aktualne pesmi ‘Nimam skrbi’ in se uvrstila med najbolj predvajane slovenske skladbe na radijskih postajah, ne počiva na lovorikah.

Danes nam skupina premierno predstavlja še bolj pisano in pozitivno skladbo, ki nosi preprost, a pomenljiv naslov ‘Na smeh mi gre‘.

Z novo skladbo skupina nadaljuje glasbeno pot v prepoznavnem pozitivnemu sporočilu in v funky-disco stilu, na čelu z edinstvenim vokalom Alenke Husić.

Pesem je ustvaril trio, ki se je podpisal že pod številne zimzelene skladbe. Frenk Nova in Rok Lunaček sta skupaj ustvarila glasbo, slednji se podpisuje tudi pod besedilo, Aleš Zibelnik pa je poskrbel za aranžma skladbe.

Videozgodbo je skupina zaupala režiserju Žigi, ki je s Sopranosi že ušpičil najbolj barvit video leta! In kot nam je skupina zaupala, so samo priprave na snemanje trajale dobrih štirinajst dni. Med drugim so morali poiskati številne rekvizite, da bi poudarili zgodbo in vloge v videu. Kje dobiti kačo in mačko, ki bo dodelala Kleopatrin kostum?

Skupina v videu potuje skozi čas in prostor po svetovih, kjer širi nasmeh in veselje. ‘Na smeh mi gre‘ je nadaljevanje njihove poletne uspešnice in video zgodbe ‘Nimam skrbi’, kjer zdaj v novi zgodbi Alenka izstopi iz svojega rumenega stanovanja in v zaprašenem prostoru najde rdeči gumb, ki jo popelje na misijo, ki ni lahka. 

»Ob snemanju videospota smo uživali v sončnicah, saj smo ujeli čas njihovega cvetenja! Frenka smo poimenovali ‘Kralj džungle’, Aleš je prejel naziv najbolj kul in modernega kavbojca, Iris je postala Kleopatra, jaz pa sem v ledeno mrzli vodi opazovala razbesnelega bika,« je o videu razkrila pevka Alenka Husić.

Video je bil posnet na različnih lokacijah, med drugim v domačih krajih Frenka Nove. Zgodba se je začela na ekološki kmetiji Posestva Bajer, s čudovitim jezerom in tolmunom. S ponosom je Frenk predstavil tudi čudovit ambient amfiteatra v njegovi domači vasi Podcerkev, namenjen dogodkom na prostem, ki ga uporabljajo v Youth Hostlu Zavoda ArsViva. »Včasih se nam zdi, da moramo nekam daleč, da bi videli ali čutili nekaj lepega, v resnici pa imamo vse doma,« so sporočili Sopranosi, ki so snemalni studio na drugi snemalni dan ustvarili kar pri Iris doma, v dvorani plesnega kluba Spot. In prav tu se je po plavanju v ledeno mrzli vodi, bežanju pred bikcem in iskanjem pravljičnega amfiteatra, začelo garaško delo. Sami so postavili vse štiri scene, Alenko v sončničnem travniku, Aleša kot kavbojca, Frenk je bil kralj džungle, in Iris – Kleopatro, ki ji je družbo delala Lolita, čudovita mačka pasme Peterbald.

»Največ pozornosti je požela kača Arax, ki sta nam jo Nika in Aleš iz Bioexo prijazno posodila. Prav vsi smo jo želeli pokazati domačim,« je še zaupala Iris.

Z novo skladbo ‘Na smeh mi gre’ skupina Sopranos želi, da bi vsak posameznik srečno začel svoj dan, kot se začne tudi začetek nove skladbe: »Objamem okoli sebe vse ljudi, plujem tam tam kjer sonce je v ljudeh, pojem pesmi, ki jih vsak pozna, moje besede pa so iz srca, dobre misli so moj glas, vsi mi smo eno le drug obraz, ..«

S skupino Sopranos nas čaka vesela in plesno razgibana jesen!

Glasba

Nenadne smrti umrl član skupine Depeche Mode

Published

on

V 61. letu starosti je umrl član priljubljene angleške skupine.

Andrew Fletcher je bil klaviaturist priljubljene skupine Depeche Mode. Novico o njegovi smrti so ostali člani delili preko Twitterja. Zapisali so, da so šokirani nad njegovo nenadno smrtjo, vzroka še ne poznajo.

»Šokirani smo in zelo žalostni, ker nas je prezgodaj zapustil naš dragi prijatelj, član skupine in družinski član, Andy Fletch Fletcher. Imel je zares zlato srce in je vedno nudil oporo, ko si potreboval pomoč, pogovor, smeh ali pa hladno pivo,« so tvitnili.

Skupina je leta 2017 nastopila tudi v ljubljanskih Stožicah. Delovati so pričeli v začetku 80. let prejšnjega stoletja, prodali pa več kot sto milijonov albumov. Leta 2020 so bili sprejeti v rokersko alejo slavnih. Njihov zadnji album Spirit je nastal pred petimi leti.

Continue Reading

Glasba

Kostariški glasbenik Rj Chambers nam predstavlja svoj single “Mysterious”

Published

on

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo Rj Chambersa – mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

Roshawn Jones Chambers, znan kot Rj Chambers, je kostariški umetnik, pevec in pisec besedil, skladatelj, koproducent ter igralec in nekdanji model. Poje v angleščini in španščini. Na njegovem istoimenskem albumu je predstavljenih pet strastnih pesmi, kar kaže, da je Rj Chambers človek, ki ustvarja glasbo iz srca za srce.

Rj Chambers

Raztegne krila in uspešno vmeša sodobnejši latinskoameriški pridih v material, pri tem pa nikoli ne žrtvuje čustev. Ni le še en reggaetonski izvajalec, ki bi bil kot piškot; zdi se, da je bolj spreten, uglajen in jasnejši glede svoje ustvarjalne vizije in potenciala.

Rj Chambers izžareva karizmo in vas pritegne s svojim svilnato gladkim glasom in ritmi. V pesmi je čutiti nežno ranljivost, ki pa se nikoli ne preda saharinu. Glas Rj Chambersa nas popelje nazaj v čas, ko je bila glasba malo bolj resnična, iskrena in prava.

Rj Chambers – Mysterious

Rj Chambersa lahko spremljate tudi na Instagramu in sicer na njegovem profilu @iamrjcbway

Continue Reading

Glasba

Udarna mednarodna glasbena zasedba The Parlophonics nam predstavlja svoj novi single “These Days”

Published

on

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kake mednarodne glasbenike, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.


Tokrat vam predstavljamo The Parlophonics, alternativno rock skupino, ki ustvarja odličen Power pop/rock, čeprav člani zasedbe še nikoli niso sodelovali skupaj v “skupnem prostoru”. Skupina se dejansko še nikoli ni sestala v živo.


Če kaj, je razdalja med člani zasedbe le še povečala originalnost zvoka skupine, ki temelji na klasičnem britanskem popu in rocku iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja.

Člani skupine, ki so hkrati tudi avtorji pesmi Robert Horvath (kitare, bas), Fernando Perdomo (kitare, bobni) in Hugh Macdonald (vodilni glas, klaviature) so leta 2021 izdali svoj prvenec A Day in The Life. Gre za čudovit nabor melodičnih izvirnih skladb, ki so ga med pandemsko zaporo posneli na daljavo, tako da so si prek spleta pošiljali datoteke.

Roberta Horvatha je osamljenost v času pandemije navdihnila, da je posnel in končno objavil nekaj pesmi, ki jih je pisal vse življenje. Za projekt je angažiral Fernanda Perdoma (kitarista skupine “Echo in the CanyonJakoba Dylana) in Hugha Macdonalda (Fairhazel) in trije glasbeniki so na daljavo razvili kemijo, ki osvetli vse, kar igrajo.

Skupino so primerjali z Beatli, Oasis in Paulom Wellerjem, vendar pa je v resnici preveč edinstvena, da bi jo lahko opisali s tako preprostimi besedami.

Prvenec skupine The Parlophonics, album A Day in the Life, je bil 20. avgusta 2021 v digitalni obliki izdan na Apple Music, Spotify in Google Play. Fizične izdaje so na voljo od 20. novembra 2021, ravno pravočasno za praznično sezono in za tiste, ki želijo zgoščenko dodati v svojo zbirko. Album je k tej mednarodni skupini pritegnil svetovno občinstvo in to zasluženo. Ljubitelji izvrstno napisanega pop/rocka morajo takoj odkriti skupino The Parlophonics. Tega še ne veste, vendar bodo fantje zagotovo vaša nova najljubša skupina.

Opis ni na voljo

The Parlophonics lahko spremljate tudi na družbenih omrežjih:
Facebook: https://www.facebook.com/Parlophonics
https://www.instagram.com/parlophonics/
https://twitter.com/parlophonics

Continue Reading

 

 

VESELE PRAZNIKE IN SREČNO V LETU 2023 VAM VOŠČIMO S PESMIJO ZVONČIĆI

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals