Korona virus, ali čas, ko se lahko malce bolj povežeš sam s seboj?

Medtem ko obstaja veliko raziskav, ki kažejo na psihološke pomanjkljivosti osamljenosti in socialne izolacije, je vse več dokazov, da je samo obdobje biti sam bistvenega pomena za dobro počutje. Nekatere stvari so po tej raziskavi preprosto boljše, če jih naredite sami brez motenj, mnenj ali vplivov drugih ljudi.

Čeprav se ljudje včasih bojijo osamljenosti, so raziskave pokazale, da veliko ljudi dejansko išče in imajo radi osamljenost.

Našli smo nekaj stvari, ki jih morda želite poskusiti:

Odpeljite se na večerjo, nekam v naravo. Zakaj si ne bi pripravili večerje, jo dali v piknik košaro, ter se sprehodili to bližnjega travnika? Prehranjevanje pogosto velja za družbeno izkušnjo, a če si privoščite dober obrok, se lahko v miru sprostite in uživate v izkušnji.

Naredite si dan, kjer boste lahko cel dan gledal filme. Če film gledate sami, se lahko popolnoma osredotočite na zgodbo, ne da bi se spraševali, kaj si lahko mislijo vaši spremljevalci.

Oglejte si svoj najljubši film / Foro: SHUTTERSTOCK

Oglejte si svojo najljubšo skupino ali glasbenika preko youtube live koncertov.  Tako boste lahko samo na ves glas prepevali uspešnice vašega najljubšega banda. Hitro pokukajte na njihovo spletno stran in ugotovite, kdaj bodo zopet imeli koncert v živo. Koncert kar v domačem okolju.

Pojdite na pohod. Preživljanje časa v naravi je lahko dobro za vaše zdravje, včasih pa je težko najti ljudi, ki bi radi šli. Če greste sami, se lahko povežete z naravo, izzovete svoje telo in uživate v mirni samoti. Naučite se nekaj novega.  Namesto da se osredotočate na to, kar hočejo početi drugi, lahko sledite nečemu, kar ustreza vašim lastnim interesom.

Foto: SHUTTERSTOCK

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com