Kontaktirajte nas

Življenjski Stil

Si lahko predstavljate življenje brez ovir?

Objavljeno

V redu

Predpostavimo, da imate možnost, da bi živeli življenje brez ovir? Bi izbrali takšno življenje, če bi bilo to mogoče? Morda, se tako na prvo žogo sliši dobro in bi takoj skočili na to priložnost, verjetno pa takšno življenje ne bi ustrezalo vašim pričakovanjem saj kar na enkrat ne bi bilo niti enega samega problema v vašem življenju, ki bi ga bilo potrebno rešiti. Nobenega, niti tega, da vam kdaj zmanjka sladkorja, niti bi kadarkoli morali zamenjati žarnico. SI predstavljate takšno življenje?

Pred nekaj leti se je nek televizijski program osredotočil le na dobre novice in začel predvajati oddaje le z pozitivno vsebino.  V svoji lokalni skupnosti ter v drugih krajih so ustvarjalci programa iskali izključno dobre novice. Zgodilo se je to, da so morali kmalu program opustiti, saj so s časom izgubili gledalce. Zakaj, če pa je vse tako lepo in dobro?

Naš um v resnici težko rešuje težave. Kadar težav denimo ni, se nam um umakne in se začnemo dolgočasiti in podzavestno začnemo iskati ovire z namenom, da bi lahko ugotovili, kako jih premagati ali rešiti. To je zapisano nekje globoko v sami “kodi” človeka in je del našega obstoja, del tega kar kot bitje sploh smo.

Samo pomislite denimo na tečaj reševanja ovir. Zakaj takšne vrste tečajev sploh obstajajo? In, ja res obstajajo. Če ne bi bili tako naklonjeni reševanju težav, ti tečaji nikoli ne bi postali priljubljeni, ljudje pa se takšnih tečajev radi udeležujejo že zaradi samega izziva.

Ko gremo mimo kakšne ovire, dobimo željo reševanja problema, ki se poveča sorazmerno s tem, kako skrajna je ovira. Premagovanje ovire je lahko trenutno ali traja nekaj časa. Lahko je duševno ali fizično ali oboje. Ni pomembno. Ne glede na situacijo, mi ljudje radi pozdravljamo izziv. Radi se denimo lotimo zidanja, kvačkanja,slikanja. Vse to so dejavnosti premagovanja nekih manjši ovir z namenom, da na koncu ustvarimo neki izdelek, ki bo zadovoljil neka naša pričakovanja ali pričakovanja, ki so družbeno sprejeta.

Pri premagovanju ovir si lahko medsebojno pomagamo / Foto: SHUTTERSTOCK

Nekateri ljudje se bodo, ko bodo soočeni z določenimi ovirami, raje umaknili. Imajo občutek, kot da ovire presegajo zmožnost njihovega reševanja prblemov. To je na žalost tako, saj se ne zavedajo svojih zmožnosti, saj imamo vsi možnost reševanja večine situacij. Tudi, ko so ovire hude, bodo ljudje, ki k temu pristopajo pozitivno, imeli veliko večje možnosti, da jih premagajo. Prav gotovo, če ne poskusite, ne boste uspeli in ta ovira bo postala del vas na negativen način. Lahko zelo negativno vpliva na nas in postane del naše podzavesti in postane naš miselni vzorec – naše prepričanje. Verjeti namreč začnemo v to, da sami določenih stvari ne zmoremo in se bojimo celo samo poskusiti. Določeni ljudje potem, da bi sami sebe opravičili, govorijo drugim, da nečesa ni mogoče storiti, ni možno doseči nekega cilja in tako dalje…

Ovire so del življenja in kot ste lahko razbrali iz tega članka, so nujne za naše preživetje. Morda se je s tem dejstvom težko sprijazniti in morda celo želimo verjeti v to, da bi bilo življenje veliko lažje brez ovir in težav a temu v resnici ni tako. Ko pa denimo pridemo do točke, da ovire premagamo – pridobimo orodja, s katerimi lahko izboljšamo svoje življenje. To se lahko razširi tudi na pomoč drugim, saj smo si pridobili drugačen pogled na neko določeno težko situacijo in lahko vidimo izhod iz težave tam, kjer ga človek, ki takšnega znanja še nima, ne vidi.

Razmislite o vsem tem naslednjič, ko se boste soočili s težko situacijo. Lahko poskusite ravnati drugače, kot bi sicer in se soočite z izzivom. Tako boste lahko postali močnejši, samozavestnejši in imeli večjo vero sami vase in v svoje sposobnosti.  Tudi drugim boste pokazali, da se lahko spopadate z neugodnimi situacijami in jih morda spodbudili k soočanju z njihovimi težavami.

Življenjski Stil

Teh 5 modnih dodatkov nikar ne uporabljajte več

Objavljeno

V redu

Avtor

Še nedavno so bili ti modni dodatki nujni za vse ljubiteljice mode, sedaj pa je čas, da jih odstranite iz svoje garderobne omare, saj se boste z njimi le še osmešile.

Moda se menja svetlobno hitro. In če je bil še pred nekaj meseci nek modni dodatek nujen, je danes lahko že obremenjujoč. Da letošnje poletje ne boste naredile napake, si preberite, katere modne dodatke, ki so bili še lani top, nujno odstranite iz svoje omare.

Mini očala

Še lansko leto so mini očala zasedala prva mesta med modnimi dodatki, upreti se jim nista mogli niti Rihanna in Ariana Grande, letos pa so popolnoma iz mode. Modni strokovnjaki svetujejo večja očala.

Bomber jakna

Kar nekaj let so bile tako imenovane bomber jakne zelo modne. Bile so vseh barv, različnih modnih krojev, navduševale so v kombinaciji s kavbojkami. A sedaj je čas, da se od njih poslovimo. Letos prihajajo bolj elegantne jakne.

Torbice za okrog pasu

Moda, ki je bila zelo priljubljena konec devetdesetih let, se je lansko pomlad in poletje poskušala vrniti. A neuspešno. Torbice za okrog pasu so pozabljene, namesto njih pa je čas za elegantne in ženstvene torbice.

PVC obutev

Plastične sandale, ki so lansko leto poskušale izboriti prva mesta med top modo so pozabljene. Nič več jih ne obujte.

Oblačila modnih znamk

Vrhunske modne znamke oblačil so bile na vseh kosih še nekaj let nazaj dobro vidne. Ime modne znamke je bilo dobro vidno tako na modnih dodatkih kot tudi na oblačilih. Sedaj so v ospredju enobarvne majice, ki ne razkrivajo oblikovalca. Prevladujejo bele barve.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Čmrljem nikar ne nastavljajte sladkorja in meda!

Objavljeno

V redu

Avtor

Že res, da so čmrlji zaradi pozebe ostali brez hrane, a kot svarijo strokovnjaki, lahko z nastavljanjem medu ali sladkorne raztopine naredimo še več škode. Preverimo, zakaj in kako lahko čmrljem zares pomagamo.

Ker je aprilska pozeba uničila številne cvetove, ki predstavljajo naraven vir hrane čmrljem, se je po družbenih omrežjih razširila informacija, naj jim ljudje pomagajo tako, da nastavijo žlico s sladkorno raztopino. A kot pojasnjuje biolog dr. Danilo Bevk z Nacionalnega inštituta za biologijo, slednje ni nasvet, ki bi čmrljem koristil – ravno nasprotno, raztopina je lahko zanje škodljiva, med pa nevaren.

Zakaj lahko med in sladkorna raztopina škodujeta čmrljem?

Čmrljem nikar ne nastavljajte sladkorja in meda! (foto: pixabay.com)

»Čmrlji tako ponujene sladkorne raztopine v teh razmerah ne bodo koristili, ker morajo varčevati z energijo in zato v glavnem mirujejo. Obstaja nevarnost, da bi ljudje ta način krmljenja uporabili tudi kasneje. Takrat dejansko obstaja možnost, da bi se čmrlji navadili na krmilnik, kar pa bi bilo zanje škodljivo. Potrebujejo namreč kakovostno hrano, ki jo nudijo cvetovi (medičino in cvetni prah) in se ne smejo navaditi na ‘fast food’. Še slabše je, če recepturo ‘izboljšamo’ tako, da namesto sladkorja uporabimo kar med. V medu so namreč povzročitelji čebeljih bolezni, ki so nevarne za čmrlje,« pojasnjuje Bevk in dodaja, da lahko v poletnem času s takšnim krmljenjem naredimo precej škode tudi čebelarjem, saj lahko izzovemo čebelji rop.

Med in sladkor torej v resnici ne dajeta koristnih rezultatov – kar pa ne pomeni, da čmrljem ne morete pomagati na drug način. Bevk tekom spletne objave na družbenem omrežju svetuje, da lahko to storimo tako, da skrbimo, da je v okolju dovolj medovitih rastlin. »Tako bodo čmrlji imeli večje zaloge hrane in bodo lažje preživeli vremenske nevšečnosti. Varujmo torej cvetoče travnike in mejice ter ohranjajmo in sadimo avtohtone medovite rastline, ki so bolj odporne na zmrzal. Ta rešitev ni tako preprosta, vendar deluje.«

Foto: pixabay.com

NADALJUJTE Z BRANJEM

Življenjski Stil

Ta 3 astro znamenja brez slabe vesti varajo

Objavljeno

V redu

Avtor

Nekateri to naredijo težje, drugi pa lažje. Preberite, katera tri astro znamenja brez težav skočijo čez plot!

Astrologi svarijo ženske bred moškimi, ki so rojeni v teh treh nebesnih znakih. Ti naj bi varanje jemali kot nekaj vsakdanjega. Če torej iščete resno ljubezen, se jim raje ognite.

Kateri trije so?

Oven

Moški, rojeni v znamenju ovna, so po naravi lovci. Tudi kadar se zaljubijo, težko ostanejo zvesti, ves čas jih vleče k novi avanturi. Če jim pot prekriža ženska, ki je pripravljena na avanturo, se ne bodo branili.

Dvojčka

Dvojčki so znani po tem, da so dvolični. Ves čas potrebujejo tudi dokazovanje, da so veliki osvajalci in da se jim ženske ne morejo upreti. Tudi zato se pogosto zgodi, da flirtajo tudi, ko so v resni zvezi. Včasih le zato, da postane njihova partnerica ljubosumna.

Strelec

Moški, rojeni v znamenju strelca, so znani po tem, da ne ostanejo dolgo v zvezi. Ves čas potrebujejo flirtanje in osvajanje. Le redko se zgodi, da strelec ostane zvest eni in edini.

Foto: Shutterstock

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Stella s svojo skladbo Ta neki neki.

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO