Domov Glasba Simon Vadnjal: “Poslušamo vse drugo kot srce!”

Simon Vadnjal: “Poslušamo vse drugo kot srce!”

Priljubljeni roker Simon Vadnjal predstavlja že svoj peti samostojni singel ‘Odpri srce‘, za katerega navdih pa je tokrat našel pri boemskih Francozih in njihovem reku »cest la vie«.

Kaj pa, če se ne izide? Kaj bom potem, če mi ne uspe? Je vredno tvegati? Vsakdo se slej kot prej sooči s podobnimi dilemami na prelomnicah različnih življenjskih obdobij, glasbenik Simon Vadnjal pa v refrenu novi pesmi predlaga predvsem manj kalkuliranja: »Odpri svoje srce!«.

»Zaključiti razvodenelo zvezo, morda zamenjati poklic, spremeniti način življenja, poskusiti znova iz nič, se prvič v življenju podati v nekaj povsem neznanega – če sklepam po sebi, se pri tehtanju takšnih in podobnih realnih situacij, v večini primerov držimo predvsem racia, preračunavamo in poslušamo vse drugo kot srce«,

pravi glasbenik Simon Vadnjal.

»Včasih nam pomanjkanje intuicije in tisti dodatni ščepec poguma prepreči, da bi dejansko odšli na novo pot. Da bi le lahko na stara leta mirno pogledali nazaj in za čim manj situacij rekli: »Škoda!«,« dodaja pevec, ki z optimizmom nestrpno pričakuje tudi prve koncerte po sproščanju koronskih ukrepov.   

FOTO: LR Photography

Singel »Odpri srce« je z rokerskimi kitarami zašiljena oda življenju na polno: “c’est la vie” pravijo boemski Francozi in v tem kratkem reku je navdih za ustvarjanje našel tudi Simon.

»Odpri srce« je njegov peti samostojni singel, z ekipo avtorja glasbe Kevina Koradina ter nizozemskega producenta Clifforda Goila pa že načrtuje tudi izid EP albuma proti koncu leta. 

FOTO: LR Photography